Äventyr med Sofy

Gårdagen var en trevlig dag! Var ute på lite äventyr med Fia i södra Sverige. Mötte upp henne i Växjö kl 9 på morgonen sedan åkte vi runt tills klockan va ca 17.00 då hon lämnade Kristianstad med tåg och jag åkte hem mot Halmstad igen.
Och som ni redan borde veta så är jag numera ganska besatt av det här med övergivet så ni kan ju gissa vad denna dag handlade om. Nu är jag ju inte längre ensam om att ha en systemkamera, för numera har ävet Sofy en i sin ägo :D

Hur som helst.. började med att åka tillbaka till det där tåget som jag besökte för några veckor sedan, Fia ville ju också se det :) Vi närmare eftertanke så va det nog bara en vecka sedan jag besökte det senast.. men jag gillar stället så det gör mig ingenting om jag hamnar där igen, fast nu kan det väl få dröja lite mer än en vecka till nästa gång tycker jag ;PEfter det så blev det en bilkyrkogård, inte riktigt bestämt mig för om jag vill kalla det övergivet eller inte då det har blivit lite av en turistattraktion men intressant va det :) Maaassa gamla bilar.. tydligen uppåt 150 st som står och rostar bort mitt ute i skogen.Sedan åkte vi mer söderut.. till en nerlagd, hör och häpna, Glasspinnefabrik! ;) Sveriges enda fabrik för glasspinnerillverkning, som nu visserligen är nerlagd och halvt sönderbränd av en brand.
Men det är nog den enda fabriken som jag har besökt som har något kvar från själva fabrikstiden så att säga, dvs glasspinnar i detta fall!


Efter detta så vinkade jag av Fia vid stationen och åkte hemöver. Men jag var inte riktigt färdig med äventyret för det, när jag ändå åkte förbi så stannade jag till vid en gammal kartbana. Den är visserligen ganska så försvunnen vid det här laget då de har rivit upp asfalten över i stort sett hela banan men det var ändå intressant att gå runt där, kartfreak som jag är ;P Banrekordet på denna bana innehar ingen mindre än Ronnie Peterson! Och ingen lä väl kunna köra på banan och slå det rekordet nu....Men efter detta stopp åkte jag hemåt nonstop.. fest när jag kom hem, fast jag gick hem när de andra skulle till stan.. trött efter dagens äventyr :P
Idag blir det städning och plugg! (är tanken iaf)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0