Dagens ungdom och gungorDå har man varit ute på en långpromenad med Floppypants, alltid lika trevligt. Östra stranden hela vägen, lika långt denna gången som för ett år sedan då jag sist gick hela vägen. Det tar liksom aldrig slut, man går och man går men man tycker inte att man kommer närmare målet, drygt värre. Stranden är ca 4km lång så det är kanske inte så konstigt att det tar en stund att ta sig från ena sidan till den andra, blåste motvind gjorde det också. På tal om motvind, cykelturen till stranden var snudd på jobbigare än den jag hade här om dagen (igår?) när jag cyklade hem från gymmet, motvind så man kom ju knappt framåt, men det blir bra träning det ;P Enklare blev det att cykla hem i alla fall, trodde jag, gick finfint ända tills min och Lottis vägar skildes åt för då var det kört igen, vägen gick åt helt fel håll!

För att gå vidare till det jag egentligen skulle skriva om, gungor! Vi hittade ett par suspekta gungor vid stranden, inget minne av att de har varit där innan men de har det säkert varit. Dessa gungor bestod inte av några däck som vanliga gungor gör, och inga plankor som vissa andra gungor har, de var helt enkelt lite annorlunda (och gjorda för mindre barn med tanke på avståndet mellan kedjorna). En bild säger ju mer än tusen ord så lika bra jag lägger in en bild för att ni ska förstå:


Som ni ser så hittade vi ett lite annat suspekt sätt att sitta på, och vi kom fram till att den vanliga tekniken med att luta sig fram och tillbaka för att få fart inte riktigt fungerade. Däremot fungerade det finfint att jucka lite för att få fart, därför blev de att kallas juck-gungor och efter det kom det en hel del andra teorier och funderingar (det hjälpte inte att man satt och särade på benen när man juckade direkt) som ledde till att en empirisk studie ska genomföras av dessa gungor, men det tar vi en annan gång. Hur som helst, nu vet vi var ungdomarna lär sig att jucka någonstans ;)

Nog om de där konstiga gungorna för den här gången!
Kan säga grattis till Lotti och hennes rutchkane-mätning också, framsteg gillar vi! Nedan kan ni se hur glad Lotti blev av sitt mätresultat ;PNu blir det plugg en stund innan det är dags att ta tag i kvällens små händelser!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0