Sommarkurser

Roade mig med att kolla lite på vad det finns för sommarkurser i sommar, ifall att jag nu får för mig att jag vill läsa sommarkurser istället för att jobba. Hittade inte mycket vettigt..

Finns mycket konstiga kurser, jag blir ju mörkrädd :S
Vad sägs till exempel om "Harry Potter och hans världar", 7,5 hp... examinationen är ett självständigt fördjupningsarbete, låt mig gissa.. läsa Harry Potter böcker och analysera dessa?! Vad ska man med denna kunskap till?? mörkrädd var det ja *hjälp*
Om man nu inte är så mycket för Harry Potter kanske man istället vill läsa "Vampyrer och skräck", 7,5hp... ??!!!! Ja det är väl rätt tid att ha den kursen på iaf med tanke på denna vampyrkärlek som verkar finnas hos en del filmskapare för tillfället.. jag kan ju säga att jag hellre hade läst denna kurs än Harry Potter iaf, jag menar skräck låter väl mer spännande än Harry Potter och hans världar iaf ;)

Och för oss studenter är det ju viktigt att vi använder oss av rätt källor (Wikipedia är en perfekt källa), har man ju hört många gånger.. kanske är det därför som mittuniversitetet har kommit upp med kursen "Wikipedia - Författande, trovärdighet och teknik", 7,5 hp den med.. undra om man får använda sig av wikipedia som källa när man gör analysen i den kursen???! haha! :P

Om man nu inte gillar att sitta inne vid en bok eller vid en dator kan man välja kursen "Utomhuspedagogik, skogen som pedagogisk möjlighet"..... låter ju jääääättespännande, ser framför mig ett gäng skogsmullar som går runt å försöker leka med träden på alla möjliga sätt. Låter som en vettig kurs...
Istället för att vara ute i skogen och leka trädkramare kan man sätta sig på en djurpark istället och studera djurens beteende som en del av kursen "Djuparksdjurens beteende"...som dessutom är 10hp, mest spännande kursen hittills ;) Men så kommer vi till den sista kursen, från Stockholms Universitet, "Dinosaurier . deras utveckling och utdöende, orienteringskurs".......... den måste du väl ändå läsa!!?? Kanske får sitta på ett museum och studera skelett hela dagarna, låter väl kul?! :P kanske skulle läsa den, ser framför mig när jag ska söka jobb inom multimediadesignområdet... "Varför har du läst en kurs om Dinosaurier?" "jooo ni förstår, jag tänkte att det kunde vidga mina vyer om hur det var förr, innan datorer och liknande teknik" ......hmm nej kanske inte, får nog hoppa över den kursen med ;)


Nej det var som sagt inte många vettiga kurser alls som jag kunde hitta.. hittade en vettig som jag kunde tänka mig att läsa och det var en kurs i Halmstad! HAHA! Men den vet jag inte om jag får läsa.. Designprojekt heter den.. jag har ju läst ett projekt redan, är det samma eller är detta nån ny??! :P Heter ju uppenbarligen inte samma sak men det betyder ju inte att det är samma kurs, det är ju Halmstad Högskola vi pratar om!!

Får fundera på det där ett tag tror jag.. nu blir det städning
*vrooom*

Kommentarer
Postat av: Josefine

Hej Malena, det var längesen. Kikade in på din blogg, och jag kan inte annat än att skratta haha! För den där jättteeespäääääände kursen utomhuspedagogik är precis vad jag ev tänkt läsa i sommar :P Fast jag förstår dig förstås, vi är ju inriktade på liiite olika områden ;)

Hoppas du hittar något och att allt är bra med dig :)Kram josse

2010-01-13 @ 15:42:26
URL: http://josse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0