Ett kylskåp ska vara kallt

Denna dagen har inte varit produktiv inte, skulle städa men det orkade jag inte med då det var alldeles för varmt i lägenheten (skyller iaf på det). Tillslut gav jag upp och sprang iväg till gymmet, snabb och smidigt innan jag kom på andra tankar. Eller jag sprang kanske inte, lunkade snarare ner till bilen och åkte till gymmet, men jag kom iväg i alla fall!

Sedan har jag haft besök av Keno och Jonatan, Jonatan var troligtvis full för han yrade mer än vanligt men det var ju roligt i alla fall ^^

- Ska du på fest?
- Nej?
- Varför ser du så konstig ut i håret då?

ehh, ska jag tolka det som att jag ser konstig ut i håret när jag är ute och festar? Förövrigt har jag nyss duschat och har en söt liten fläta för att jag inte har orkat göra något åt mitt hår än.

- Det är två killar och en tjej här inne... *tänker* ... 50% av killarna har varit på gym och 100% av kvinnorna, det måste betyda att det är mer kvinnligt att gå på gym.

- Ett kylskåp ska vara kallt (Jonatan)
- Haha "ett kylskåp ska vara kallt" (Keno två sekunder senare)
- Sa jag det? (Jonatan ser förvånad ut)


Nu ska jag städa och packa! Imorgon blir det hemfärd, sedan bio =)

Dopp i grytan, eller nej, havet var det

Gårdagen blev ju intressant, inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Jag hade planerat att bara sitta i en brassestol på stranden och njuta av solen. Till stranden åkte vi också i och för sig, nämligen bestämt till Frösakull. Det var nog ett bra val det också för i Tylösand var det proppfullt på stranden.

Vi satte oss där i en varsin brassestol, okej robert fick ingen så han fick ligga på en handduk ^^ Vi bönor satt i alla fall i brassestolar och njöt av värmen, si så där 32 grader (enligt min biltermometer). Blev rastlös och gick ner till havet och doppade fötterna. Jag är ju dum nog att inte ha tagit hit min bikini från Ludvika, och nej det har inte gått upp för mig att jag ju faktiskt kan köpa en till, mest för att jag är dum. Hur som helst, jag tänkte bara doppa benen så långt jag kunde, vilket jag också gjorde första gången. Andra gången däremot gav jag upp och doppade hela mig bara för att det var varmt, najs.


Fick i alla fall sitta och njuta av solen en stund under dagen! Kul att det ser folktomt ut, det var det inte men folk höll sig nära havet, kanske på grund av varm sand? =P

Man blir tydligen hungrig av att bada också, mat dags. Våt som jag var (hehe) kände jag för att gå en stund så kanske jag torkade lite. Kortfattat så gick jag, lådbil och robert iväg för att skaffa mat, utan skor på het sand , dumt val (förutom lådbil då som var smart och faktiskt satte på sig något på fötterna). Promenaden var planerad att kanske bli max en kvart, därför tyckte jag att skor var överskattat och lämnade dem, men det blev en ungefär två timmars promenad tillslut! Vi fick gå ända till Tylösand för att fixa käk, på både het sand och asfalt, för att inte prata om grus, sten och vassa snäckor. Jag börjar förstå varför allt folk låg vid Tylösand där maten fanns ;)

Jag fick blåsor under fötterna efter den promenaden, inte skönt alls! Något som däremot var skönt var att få i sig mat och slänga sig i havet igen efter den promenaden.

Havet har fått lite bättre betyg av mig efter gårdagen, jag brukar hata det för alla läskiga djur och allt salt. Salt var det ju fortfarande men jag såg inga maneter eller några andra djur heller för den delen så jag var rätt nöjd ändå. Men när jag kommer hem ska det bli bad i en söt insjö! Och helst inte med kläderna på ^^

Nu ska jag städa, hem imorgon tydligen =)

SOMMAR!!

Äntligen har sommarvärmen kommit hit, 32 grader och vi ska ut till tylösand (eller något åt det hållet) :D
Me like this!

Sökt jobb har jag gjort också, läskigt. Återstår att se hur det går med den saken, troligtvis inte alls men det är värt ett försök =)

NU blir det stek i solen!

"Ligg med mig!"

Stek i solen - Check!
Gym - Check!
Lammkötts-brandmäns-fotboll - På ingång på spår 3
True Blood och het sexscen - Tonight ;) (och möjligtvis varje dag denna vecka haha)

Heta instruktörer på gymmet *ahh nom nom* Jag har armmuskler-fetisch svar JA! Dips mellan två löpband visar fruktansvärt mycket armmuskler, hade jag stått upp så hade jag ramlat ihop i en dregglande pöl. Där missade du något väldigt hett Lotti!

Nu thaimat och fotboll, have a nice night ^^

Ingen fara än

Än så länge har jag inte lämnat Halmstad så oroa er inte, jag är kvar i sommar i alla fall ;)
Idag ska det bli sol utan brun deluxe här på Nyhem!
Jobbigt att folk ska laga en massa mat, luktar gott, jag har inge mat. Kan man fråga grannen om en portion tro?
Jag håller med Lotti, ny vecka nya tag! Gymmet ikväll!

31 grader visar termometern att det är utanför fönstret, möööjjsss!
Tralala.. jag är glad för jag är nöjd *sjunger*

Sälj mig! Köp mig!

Har roat mig så här på kvällskvisten att fixa ihop ett CV och ett personligt brev. Nu ska här sökas jobb!
Jag kom fram till att jag ju faktiskt brukar vara bra på att sälja mig själv, i alla fall när jag är full (HAHA), så detta ska jag väl lyckas bra med tycker jag ^^ Har sålt mig nå så fruktansvärt i mitt personliga brev, vill de inte ha mig nu så vet jag inte vad jag ska skriva. Jag är positiv, ge mig jobb! Köp mig!

Kommer dock sakna Halmstad och allt här om jag inte får ett jobb här nere :O

Jag är glad för jag är nöjd

Rofl är numera Rolf!

Super Mario Bros till Wii är avklarat, förutom en del då ^^ Slutbanan var halvjobbig när man var fyra spelare som förstörde för varandra hela tiden, jag dog mest hela tiden hihi. Keno var den som var duktig och klarade av slutbossen tillslut, räddade prinsessan och såg så nöjd ut så. Ända tills jag, dvs Mario, kom och snodde prinsessan av honom och jag typ halvdog inombords, ROLF!

Följande slutscen utspelade sig efter att Luigi (dvs Keno) hade räddat prinsessan från Bowser:Stackars Keno får inte ens ligga på Super Mario ;)


Förresten, hälsa på Rolf, världens mest nöjda katt!


Midsommarfirande

Gårdagen blev lyckad med alkohol, trevligt sällskap och fint väder (om än lite blåsigt). Det är nog första midsommarafton på länge som det inte har regnat någonting, nice!

Började i alla fall med att spela Super Mario med Keno och Jonatan, så småning om även bönorna. Käk och chill i solen här ute på Nyhem, iväg till Bolmens på kvällningen och där fastanade man i stort sett resten av kvällen. Det var en sammanfattning av den kvällen det. Fruktansvärt dålig på att ta bilder igår men några kan jag väl skrapa ihop kanske ^^

Tack alla som gjorde mig sällskap och som gjorde mig på bra humör. Speciellt ni som muntrade upp mig när alla bönorna var ute på fisketur, alternativt tillagade fisken så att säga ;) Typ speciellt tack till Rasmus, Sibbe och Mats, ni gav mig precis vad jag behövde! Okej det lät precis som jag hade gruppsex igår (eller så är det bara min fantasi) men det hade jag definitivt inte jag lovar!

Nu ska det bli fyllekäk hemma hos Lotti, gött!

Happy Mitten på Sommaren

Glad midsommar är väl bäst att jag säger innan någon klagar ;)
Jag har egentligen inget annat att säga än att nu ska vi ha kul och glömma allt tråkigt. Ignorera allt och ha kul helt enkelt! Jag lägger ner min ilska i en burk och väntar till imorgon med den, happy now!

Godnatt! eller oj, glad midsommar var det ja!
Skål!

Väder och Vind

Nu har ju aftonbladet seriöst idétorka, första rubriken jag ser är "Chatt: Hur blir ditt midsommarväder?"
Varför ska vi chatta om hur vi tror att vädret ska bli? Och varför skulle jag bry mig om hur vädret i Kiruna (eller någon annan håla uppe i Norrland) är där någon annan läsare kanske sitter och chattar om hur deras väder kommer bli. Jag bryr mig väl bara om vädret där just jag är, är det dåligt i Halmstad blir jag förbannad, är det bra blir jag lycklig, men är det dåligt i kiruna så ger jag väl blanka f*n i det.

Men den där chatten kanske är en hit, kanske bara är jag som är lite konstig och inte förstår det?
Väder och vind, det är det nya innesnacket! Snacka väder nu människor!

På tal om väder, var är sommarvärmen någonstans?!

Super Mario

Gårdagen blev rätt bra ändå. Började med en bean-trip till Väla, inte jättemycket shoppat men det blev dyrt ändå på något konstigt sätt ^^ Inga skor dock, är ni inte stolt över mig? ;)

På kvällen blev det till att spela Super Mario med Jonatan, Keno och Blondie, plus lite alkohol (A) Lika kul som vanligt och många konstiga citat som kan tolkas lite fel och som självklart tolkas fel också!

Idag, Maxi, städa och tvätta. Sedan blir det lite beauty-night ikväll. Imorgon är det midsommarafton, då blir det fest igen. Tydligen börjar vi redan kl 10 med att spela Super Mario *hjälp* hur kommer kvällen att sluta?!

Hungrig *kurr kurr* finns det någonting att äta i min lägenhet tro?

Shopping Makes People HappyDet blev ingen sol idag vilket betyder att vi inte kan ligga i vårt hål på östra stranden och steka, vi drar till Helsingborg istället! Shoppa är nog precis vad jag behöver idag. Kanske ska köpa mig ett par skor för att jag var så duktig och fick VG på mitt individuella moment i sista kursen jag hade, det förtjänar jag väl?? ;) Köpa skor i sann Sex and the City anda! Eller nej det blir dyra skor det, jag håller mig till min lilla begränsade budget tror jag ^^

Sex and the City of Sweden

Varför gör vi inte ett svenskt sex and the city om våra bönliv i Halmstad? Det är mer drama i våra liv än i riktiga sex and the city nästan. Men det är tur att vi har någonting att prata om iaf ^^

Gymmet gjorde mig i alla fall på mycket bättre humör, svettiga och muskulösa män var precis vad jag behövde (haha)! Men jag förstår inte hur jag ska överleva detta, måste hitta ett substitut kanske?! En hobby? Ska jag börja samla snäckor kanske, det finns det ju i alla fall gott om på stranden så då har jag ju någonting att syssla med haha
Tack men nej tack, det är nog ingenting för mig.

Tack för modevisningen idag Lotti, mycket spännande att se vad jag har i min garderob egentligen ^^

Back to Reality

Jag är tillbaka i Halmstad igen för den som undrar. Jobbig resa ner idag, enda ljuspunkten var en olycka, okej inte själva olyckan utan brandmännen som var där och tog hand om det hela. De skadade, om det nu fanns några men det gissar jag att det fanns med tanke på hur de inblandade bilarna såg ut, hade de redan fått iväg så det var bara brandmän kvar! Dessutom verkade de ganska klara med arbetet och satt mest och väntade på något, troligtvis en bärgningsbil eller två. Men jag klagade inte, de hade tagit av sig kläderna, iaf på överkroppen så jag satt och dregglade lite över det. Kände mig dum som satt och dregglade mitt i olyckan men jag slutade bry mig, tyckte att jag förtjänade det efter min dag, så det så!

Orkar inte mer!
Mot gymmet och kötta!

Man kan inte få allt

Jag kanske inte vann igår nej, se föregående inlägg för den utläggningen, men jag var i alla fall otroligt snygg. Min brors gamla kartoverall, regnoverall ovanpå den, blåa gummiskydd på skorna, gröna diskhandskar ovanpå mina karthandskar, en sexig hjälm ovanpå det. Som om inte det var nog så kom de in vatten genom öppningen i visiret på hjälmen när jag körde vilket ledde till att gårdagssminket (som jag inte hade orkat ta bort) såg ännu bättre ut efter finalen ;) Tur att man alltid är så förbannat snygg, vem behöver vinna då? ;)

Diskhandskar, bensin och coola brudar

Jag kan ju börja med att säga att metereologerna på ica...hrm jag menar smhi... borde leta efter en ny karriär! De bara velar fram och tillbaka och ingenting stämmer alls!

Hur gick tävlingen då?
Jo det gick bra...en stund, som vanligt, går aldrig bra en hel tävling och det gör mig galen! Allt jag körde innan finalen blev bara lite träning för i finalen blev det helt andra förutsättningar då banan blev helt täckt av vatten, eller ja, en sjö helt enkelt. Det första heatet flög jag fram i, startade 10:a och flög fram till.. ja vad det nu var, 5e plats(?), och detta bara i starten, jag var helnöjd med den starten ^^ Andra heatet gick sämre, dum luftburk som gjorde att karten betedde sig väldigt underligt, gick inge vidare bra alls faktiskt.

Sedan kom vi då till finalen, det började ösa ner vatten från himlen. Det var bara att ta fram regndäcken och ställa om allting på karten som vi hade jobbat såå med att ställa in under dagen så att den skulle vara perfekt till finalen, jo tji fick jag. Regnoverallen, gummiskydd på skorna och diskhandskar över handskarna åkte på, sedan var jag redo. Åkte ut på banan och starten gick, jag hade totalt ZERO fäste i bakpartiet så jag bara sladdade runt på banan. Fick ta det lite lugnt i svängarna vilket ju gjorde att de andra bara kom längre och längre ifrån mig *snyft* okej inte alla, det fanns fler som inte hade perfekta inställningar, eller så var de bara dåliga på att köra på regn. Men missförstå mig rätt, jag är inte alls nöjd med resultatet på tävlingen nej, men det var fruktansvärt kul att köra finalen! Jag älskar att köra på regn, sedan hade det väl varit kul om jag hade fått lite bättre fäste och kunnat vara med i leken i toppen men man kan tydligen inte få allt.

Att sladda runt på banan i regnet gjorde i alla fall att jag blev på bra humör, fruktansvärt roligt faktiskt. Okej det var roligt tidigare under dagen också men det är inte så ofta jag får köra på regn längre så detta var ju helt underbart ^^ Sedan var ju resultatet som sagt åt helvete, det blev inte bättre när jag tröttnade på att ligga och småputtra fram på banan och började chansa, ut på gräset och lekte gräsklippare och en piruett gjorde jag, MEN jag kom inte sist det är huvudsaken ;) mohahaha

Förövrigt så får jag panik på en del av de brudar som kör kart, de ska vara och hänga på varenda kille i depån (lätt överdrift kanske). Jag förstår mig inte på dessa brudar, men så länge de har kul så. Det finns ju positiva grejer med detta också, killarna blir mindre fokuserade på körningen vilket ju gynnar mig hehe ;)

Nu kommer jag lukta bensin i en vecka och detta är troligtvis ingen överdrift, men jag trivs med det så mina kära vänner får stå ut eller ignorera mig denna vecka, välkommen tillbaka vid midsommar hihi!

Vinna eller försvinna?

Befinner mig i Västerås, har fördrivit tid med att kasta tärning och en liten kvällspromenad runt banan. Jag laddar för vinst! Hur ska detta gå? Jag känner mig positiv till banan, det negativa är att typ alla andra (lätt överdrift kanske) är från västeråsområdet, typ mälardalen, och har tränat på banan mycket mer än vad jag har gjort. MEN då är det ju bara ännu roligare att köra om alla och och vinna hela skiten ;) Helt okej pokaler, kan tänka mig att vinna en sådan faktiskt, även om den största inte är tillräckligt stor egentligen hahahaha! ;)

Nu ska jag sova, uppladdning pågår stör ej!

I need a Vacation

Kan man ta semester från sig själv? Jag hade behövt det i alla fall, blir galen på mig själv å alla diskussioner jag har i huvudet om allt och inget, har ingen aning om någonting just nu och det gör mig förvirrad, eller nej det ger mig dubbla personligheter en som vet allt och en som inte vet någonting. Jag behöver semester!

Imorgon blir det i alla fall lite semester från tankerna (hoppas jag) för då är det tävling! Jag ska bara sätta mig i karten, stänga ute alla tankar och bara köra! Love it! Karten är min frizon, där tänker jag inte på någonting mer än att jag ska köra skiten ur de andra som befinner sig på banan. Jag fokuserar bara på det som händer just då, vilken växel ska jag ha, finns det en möjlighet till omkörning, vilket spår ska jag ta i den här kurvan för att tjäna så mycket tid som möjligt. Okej jag tänker på mycket, men inte masssa dravvel som jag gör all annan tid i alla fall. Kan jag ta vara så j*vla awkward och bara inse att jag inte vet någonting och bara acceptera det.

Ge mig semester!
Nu drar jag till Västerås! *vrooom*

En gnu, en varg och en blåval

Jaha då var jag hemma i Ludvika igen, som en boll kommer jag tillbaks igen.. ja precis.
Dagens konstaterande: Jag hatar vätternrundan!! Det tog mig ganska exakt 29 minuter att ta mig igenom Motala idag, en vanlig dag tar det knappt två minuter :S Det kröp fram, oftast inte ens det. Stod vid ett och samma rödljus i nästan tio minuter, bilarna från andra sidan fick grönt men inte jag inte (och tusentals andra bilar som stod i kö bakom mig), det var proppfullt med bilar som skulle igenom Motala denna dag, turister! Cyklar på varenda bil, husvagnar, husbilar, småbarn.. ja jag vet inte allt. Trött och rastlös blev jag då det är en sak som är säker.

Trött som en gnu, hungrig som en varg och jag känner mig som en strandad blåval där jag ligger just nu, bra kombination?

Maaaat!!

Två unga kvinnor och tre fiskmåsar

Ett väldigt coolt sätt att dö på är att en stor blåval hoppar (det är viktigt att den hoppar) upp på stranden och landar på en så att man blir mos. Ska jag dö så ska jag bli mosad av en blåval, annars kan jag lika gärna låta bli!

En möjlig nyhetsrubrik:
Två unga kvinnor och tre fiskmåsar blev idag mosade av en blåval.


Annars så var jag tydligen uppe tidigt idag, inget skedande med minneskortsläsaren inatt vad jag vet *phu*! Sitter och funderar på om jag ska ta mitt pick och pack å dra härifrån eller om jag ska stanna ett tag till, svårt det där. Återstår att se, först blir det i alla fall frukost ^^

Vem f*n duschar på en torsdag?

Torsdag idag ja, skriver det för min egen skull för jag har ingen koll alls på dagarna längre. Vaknade i morse med min minneskortsläsare på kudden bredvid mig, huuur kom den dit? Jag har la gått i sömnen nu igen, men varför jag kände för att skeda med min minneskortsläsare vet jag då rakt inte men jag hoppas att det var mysigt för både den och mig.

Började hur som helst dagen med träning, inte världens bästa träningspass men det var bättre än inget! Efter det skulle jag städa, gick inge vidare för jag somnade på soffan :S Var tog den utlovade solen vägen? Inge stek i solen idag inte, dumma moln! Nu ska jag snart iväg till GT och glo på film, mööyjs!

Det var den dagen lite smått kortfattat, och ja jag har duschat trots att det är torsdag ;)
Pöss!

Yes!

Ja se där ja, nu var det ordning på det hela igen, jag vann monopol! ;)

Annars har jag suttit på stranden mest hela dagen idag, kom hem, tyckte att jag ju faktiskt var lite brun i alla fall, ända tills Lotti kom och förstörde det den lilla pepparkakan! Står jag bredvid Lotti så lyser jag ju som en liten vit snöboll :( men jag är i alla fall mer brun på mina ben än vad jag har varit de senaste två åren, jag är positiv!

Imorgon = Stek i solen!

Tur i spel!

HAHA nej nu skämtade jag faktiskt! Spelade monopol med bönorna ikväll, gick käpp rätt mot konkurs vill jag lova. Hann inte köpa mig några hotell innan Lådbil smällde upp två stycken som jag tydligen var slampa på och fick betala storkovan för. När jag väl hade fått in lite pengar så blev jag av med dem igen för att jag kände för att vara slampig på något förbannat hotell. Lotti fick friparkeringen tre gånger då den var proppfull, jag fick den en enda gång och då var det typ 30 spänn i potten. Norrmalmstorg blev tillslut min död, hotellet var inte billigt där inte så Lotti fick allt jag ägde. Behöver jag säga att Lotti vann? Men Sofie kämpade på bra in i det sista ^^

Såå, har man otur i spel så har man ju tur i kärlek så jag ska väl vara nöjd ändå kanske. Eller nej vänta nu lite, nu har ni allt fått något om bakfoten, jag tur i kärlek? HAH! Nej det var nog det roligaste jag har hört idag, eller snarare det mest patetiska kanske. Nej jag borde ha vunnit överlägset på monopol, vad hände med det där trevliga ordspråket?!

Godnatt!

Beans On Tour!

En epic Ullareds-bean-trip idag! Köpte alldeles för mycket grejer med tanke på min ekonomi denna sommar men ja det bara blev så ^^ Så vi sammanfattar resan i dessa punkter:
  • Köpa massa onödiga grejer bara för att det är billigt ("billigt"?)
  • Massa sång (vrål) i alla möjliga tonarter på samma gång (a la Angelicas uttalande)
  • Erotikoutlet, kolla, vibrera och skratta HAHA!
  • Fordonsnarkomani
  • En bil som inte alls ville lyssna på vår sång och strejkade lite smått, funkade dock fint när vi stängde av musiken och var tysta ^^
  • Jag: "Hej, vi fastnade vid piskorna", följt av en konstig min och stort flin av den man som stod bredvid mig när jag sa detta till Angelica.
  • osv...
Denna resa följdes upp av en helt awesome powernap i 20 minuter innan jag väcktes av ett sms för att mobilen låg alldeles bredvid örat (ja jag vet att jag kan få cancer och allt vad det är), efter det blev det en timmes flåsande på crosstrainern och ett väldigt intressant konstaterande att jag har blivit omänskligt vig på dessa två veckor som jag inte har tränat, hur gick det till?

Nu ska det bli mat och sedan lite tjejkväll med Top Model, True Blood och något annat som jag inte kommer ihåg vad det heter, samtidigt som vi ska fixa naglarna mest för att det är kul =)

mmm Thaimat *aahh nom nom*

Bean-Trip!

Idag blir det Ullared med bönorna! Tur man har en combi, fem bönor på ullared kan leda till en del shoppande om vi inte tänker oss för, men det finns ju att tak på bilen så det ordnar sig nog ;)

Jag hatar folkmassor, hoppas högsäsongen inte har börjat på ullared ^^

Rom - Del 2

Här kommer del två från Italien, kom på att titeln Rom inte alls passar bra här eftersom detta kommer handla om Neapel och Pompeji men det får stå kvar ändå bara för att jag säger det! VARNING! Jag tänkte att det kanske är bäst att i förväg varna för att porrbilder kan förekomma i detta inlägg, eller kan, det gör det helt enkelt ;PDet hela började med en bussresa från Rom (ja se där ja, jag fick in Rom ändå) till Neapel. En liten guidad rundtur i Neapel, rätt kort sådan då det var nationaldagsfirande där så det var lite svårt att ta sig fram i guidad trupp så att säga.


Sneeeel Heeest meeed Peeeels, och en galleria i centrala Neapel.


Här var det stopp, gick inte att ta sig fram längre, eller jo det gick säkert men jag tror inte det var tillåtet så jag testade inte. Låg ju en farlig vakthund och vaktade så att jag inte skulle kliva över staketet ;)Bussresan fortsatte mot Pompeji, jag tog ett kort på Vesuvius genom fönstret lite hastigt och lustigt när vi åkte förbi. Senare gömde den sig under lite moln så det var inte lika kul, så här har ni en livs levande vulkan genom ett bussfönster ;)


Framme i Pompeji, störra än väntat, jag kunde ju ha gått vilse om jag inte hade haft guide. Nej det är inte vesuvius i bakgrunden ^^
Fanns massa små stackars övergivna pälsisar som sprang (haltade) runt bland ruinerna, de skulle man inte klappa för då kunde man få både det ena och det andra. Stackars små sötnosar!


De visade upp några av de människorna som de hade hittat vid utgrävningarna, visslerigen mest som gipsformer men intressant ändå att se hur de såg ut, med ansiktsuttryck och allt, när gasen från vulkanutbrottet år 79 e.kr. kom in över staden och alla människor dog.
De har däremot bara hittat ett enda djur i staden, en liten hund, tydligen hade resten sprungit iväg då de kände på sig att det skulle hända något farligt innan människorna gjorde det. Den stackars lilla hunden som de har hittat var fastbunden och kunde alltså inte springa iväg *snyft* stackars liten.


Detta var tydligen stadens gym, ser lyxigt ut va ;P


Här har vi badkaret som de kunde tvätta sig i efter de hade varit på gymmet eller något åt det hållet.Jag finner det väldigt fascinerande att det är så pass mycket kvar av staden nästan 2000 år efter vulkanutbrottet som begravde staden. Tydligen hade den klarat sig så bra bara för att den hade blivit begravd under ca 11 meter aska, någon lava från vulkanen nådde aldrig staden. De städer som blev dränkta i lava brann upp och finns inte längre kvar, men Pompeji lever än idag. Vissa påstår tydligen att staden hade tur att den blev begravd under askan, det gjorde att den finns kvar än idag, de tror inte att den hade levt kvar idag om den hade klarat sig undan från utbrottet. Man kan väl se det som man vill, jag tycker i alla fall att staden är fascinerande.Här har vi Pompeji's McDonalds. Visserligen var det inte McDonalds men det var ett snabbmatsställe tydligen. Maten serverades i hålen på "bänken" och sedan kunde gästerna plocka sin mat och äta, snabbt och enkelt. De verkade vara välutvecklade redan år 79 ^^


När de grävde fram bageriet hade de hittat 40 små brödbullar i ugnen som någon höll på att grädda när vulkanen fick sitt utbrott. Jag undrar i vilket skick de var när de hittade dem, mögliga eller hade de klarat sig bra där under askan tro?


Finn ett fel..

Tänkte att jag sparar det bästa(?) till sist, bordellen haha! Så here you go:


Här har vi då den vackra bordellen, lite hårda sängar känns det som men nöden kanske inte har någon lag, har jag hört i alla fall haha ;) Bilden till höger var ju väldigt intressant, det är tydligen "vägvisare" för handelsmännen som kom till staden skulle hitta fram till Bordellen i den stora staden. Jag kan ju se framför mig hur förvånad arkitekten som grävde fram denna måste ha blivit, hur reagerar man när man hittar det där på en väg? ^^Eftersom Pompeji var en stor hamnstad på sin tid var det många handelsmän från lite här och var i världen som kom till staden och bordellen. Alla dessa kunde inte riktigt språket, därför hade man varit smart och satt en "meny" på väggen där kunderna kunde peka på vad de önskade för "behandling" så att säga, väldigt smart ;) De satte sina kunder i fokus när de designade denna bordell ^^

En av amerikanarna som var med på vår lilla resa påstod att detta var det som var intressant i Pompeji, annars var det ju bara en massa gående tyckte han, men denna var väldigt intressant haha!

Det var den resan det, back to Rome!

Tredje och sista delen kommer en annan dag, när ni har läst och kommenterat detta inlägg ;)


Fantastiskt!

Gårdagen blev helt perfekt! Disco-bantning Deluxe! Si så där drygt tre timmars intesivt dansande med sköna personer, helt underbart. Man såg ut som fan men vad gjorde väl det när man hade så awesome roligt! Att jag sedan hade typ 10cm klack gjorde dansen lite halvjobbig men det blev tre intesiva timmar på höga klackar, askul! Fler sånna här kvällar tack så blir det här jättebra!!!

Tack för en awesome kväll igår!
Synd på bortfallet, ni borde ha varit med ni också, next time!

Bilkö som går i max 20km/h mest 0 dock i...

Bilkö som går i max 20km/h mest 0 dock i 20 minuter!! Men nu jävlar går det nästa i 40, nej jag bara skojade nu kom nästa stopp.. Jag vill inte sitta här! Jag vill ner och börja festa :P men det verkar ju vilja dröja några timmar extra :(


I'm Going Down

Godmorgon Sverige!
Jag håller på att packa för fullt här hemma för att jag ska ta mitt pick och pack ner mot sydligare bredgrader, dvs Halmstad. Fest ikväll, alla ska med!

Tårta till frukost är gott, eller ja, efterrätt efter frukost blev det iofs men gott var det.

Tänkte anmäla mig till SM i morse, gick sådär, tydligen vill de ha en idolbild av mig som de kan sitta och dreggla över, får fixa det.

Halmstad 12/6 - Västerås 19/6 - Ludvika 20/6 - Halmstad 21/6(?) - Uppsala 3/7 - Ludvika 4/7 - Halmstad 5/7(?) - Ludvika 11/7 - Rättvik (Karting SM!!) 12-18/7 - Ludvika 18/7 - Halmstad 19/7(?) - Turkiet(?) ??(??) - Ludvika 8/8(??) - Halmstad?? - Örebro 21/8?? - Halmstad 22/8(??) - osv... det är min sommar det, jag är en jojo!

Nu ska jag packa vidare!
See ya in Halmstad tonight

Grattis på mig!

För idag är ingen vanlig dag.. osv... min födelsedag idag! =)
Så jag säger grattis till mig själv och lägger mig i sängen för att sova, godnatt!

Imorgon blir det Halmstad!

Snålverner

Jag jobbar på för fullt här hemma i Dalarna, därför blir det inte jättemycket bloggning, händer liksom inte så mycket i mitt liv just nu som är värt att berätta. Jag ska sova! Zzz..

Skulle sluta si så där kl två idag, eller egentligen halv två eller halv tre beroende på hur man ser på det hela. På schemat står det halv två men de sista varorna kommer oftast lite sent så jag brukar stanna kvar tills jag är klar med dem, runt si så där två. Halv tre därför att jag skulle vara på glasjouren och ge bilen Botox vid tre och jag är för rastlös för att bara sitta och vänta så tänkte att jag kunde jobba till halv istället. Det gjorde jag visserligen också, men det blev visst lite längre än så, 18.15 gick jag ut i det fria efter en lång dags slitande ;)

Jag är helt enkelt för snål för att gå hem tidigt, jag vill ha pengar! Jag behöver pengar! :P
Och nu ska snålverner sova! Godnatt!

BabbelBubbel

Andra dagen av 5 avklarade på jobbet denna vecka, går finfint som vanligt. Det bästa av allt med att jobba hos Mamma är ju att de inte har någon utgångskassa så jag slipper de flesta av de dryga kunderna som inte fattar vilket håll de ska dra kortet åt osv, underbart ^^ 3 kvar!

Blev en trevlig liten utflykt till Borlänge idag med Murray, nice! Inte jättemycket shopping för det har man ju inte riktigt råd med men nog var det trevligt ändå!

Imorgon fyller pappsen år, då blir det god mat och grejer på kvällningen, det gillar vi! Torsdag blir det till att åka till verksaden med min lilla gula fara för att laga stenskott, stackars liten ska få lite Botox hihi! Fredag, ja det är ju faktiskt ingen vanlig dag.. det borde ni veta vad det är för dag tycker jag för det är en otroligt viktig dag ;)

Lördag = Fest! Fått stränga order om att komma ner till Halmstad, bäst att lyda!
Nu = Säng, Zzzz....

I'm a Survivor

Ja se där ja, jag överlevde första dagen på jobbet utan större missöden ;P 12-17, värsta semestern det här i jämförelse med de senaste två somrarna när jag har jobbat 8-18 varje dag, men jag klagar inte! Imorgon därmot blir det till att gå upp tidigiare, ska vara i smebacken strax efter åtta *gäsp* Meeen så slutar jag ju tidigt också, sedan blir det Borlänge med Murray :DIgår, dvs Söndag, var det mest inte alls kul. Regn och åska om vartannat, lite sol då och då men inte var det varmt inte. Såå, jag roade mig med att putsa och damma av mina pokaler (ångrade mig redan innan jag började), det behövdes om man säger så. Märks att jag inte har bott här på några år, det var rena arkeologiska utgrävningen att börja städa här inne. Pokalerna var gömda under damm, ungefär som Pompeji var gömt under aska ^^ En pokal trodde jag hade en grå marmorfot, den var visst svart upptäckte jag sen hahaha! Okej jätteintressant för er att läsa säkerligen, men serru jag satt och garvade åt mig själv så det var kul, så skratta nu ;)


Här kan ni se hur äckligt dammigt det var på mitt rum här hemma innan jag tog tag i detta. Före och efter putsning ^^ 3-4 års damm är mysigt, not! Hostade i flera timmar efteråt haha


Vissa pokaler är större än andra, dessa äggkoppar vet jag inte ens om de bör kallas pokaler ;)


Det har blivit några pokaler genom åren, här är de flesta ;)


Välputsade och fina står de nu och väntar på att hyllan ska ramla ner av tyngden, det är i alla fall vad pappa väntar på. Själv tror jag stenhårt på att hyllan kommer hålla sig uppe utan problem, återstår att se vem som har rätt ;)

Tanken är att det ska bli rent och fint här inne snart, men det lä ta sin lilla tid, men jag har iaf skinande pokaler nu, det är alltid en början :P Utrensning pågår! Ifall att jag någongång i den närmaste framtiden får en större lägenhet och ett jobb, då kanske jag vill ha lite saker härifrån och mamma och pappa kanske vill ha tillbaka rummet. Jag är ute i tid för en gång skull *stolt*

Rom - Del 1

Jag lovade ju att det skulle komma en lite mer detaljerad beskrivning av min resa till Italien, här kommer den första delen av det. Vet inte hur detaljerat det blir men det blir lite fler bilder i alla fall, skrev ett inlägg tidigare men då ville inte min dator alls vara med längre så det inlägget försvann tyvärr, skyll på min dator om ni inte blir nöjda =P Skyller på min lathet när det kommer till de bilder som är lite snea och vinda, snett är charmigt! ^^

Den första delen kommer att koncentreras till tisdagen, den första rundturen i Rom med bland annat Colosseum och Forum Romanum. Del 2 kommer att handla om Neapel och Pompeji, och den tredje delen kommer att täcka den 3 timmar långa morgonpromenaden i Rom på torsdagsmorgonen innan vi flög hem till Sverige igen.
Del 1 alltså, en helt vanlig tisdag i Rom med Sightseeing som heter duga!Vi började vår promenad från hotellet (nej det är inte hotellet på bilden ;)) mot Colosseum och Forum Romanum eftersom jag tyckte att Colosseum var det som man absolut inte fick missa när man är i Rom (och Forum Romanum ligger bredvid så det var ganska naturligt att vi hamnade där också). Byggnaden på bilden ovan är något slags museum har jag för mig, vår guide inne på Forum Romanum kallade den för "The ugly weddingcake thing" så vi kör på det. Vi gick dock bara förbi denna bröllopstårta eftersom vi inte hade jättemycket tid i Rom och det var andra saker som var viktigare (tror jag klarade mig väldigt bra utan denna också).


En suspekt staty som jag kände att jag ville ta kort på, inspirerad av tyskarna under andra världskriget kanske? Eller så är det bara vinkel som gör det, men lite komiskt är det ju ;)Vår promenad blev lite längre än planerad då vi hamnade på ovansidan av Forum Romanum och var tvungna att gå runt hela alltihopa och det är inte en liten bit vill jag lova, självklart gick vi runt åt "fel" håll också. Men man fick sig ju lite extra motion så man kanske inte ska klaga, plus att man fick se lite mer av Rom (nu är jag så där äckligt positiv igen).En halvtimme senare var vi då i alla fall framme vid Colosseum, massa folk men vad hade jag väntat mig. Jag hatar egentligen alla dessa sevärdheter, alltid en massa folk som ska förstöra bilderna! Men jag har i alla fall försökt göra mitt bästa för att undvika att få med folk på bilder där det går. Tacka vet jag äkta övergivna byggnader, där är man helt själv (oftast i alla fall) och kan roa sig bäst man vill med kameran.


Inget ont om Colosseum, bara folk som var där och förstörde mina bilder ^^


Det var en väldig massa militärflygplan som flög över oss när vi var inne på Forum Romanum, vår guide påstod lite skämtsamt att Rom hade så mycket pengar över så de kände för att göra av med de på lite flygplansåkning. Han påstod även att den runda byggnaden (eller ja det som är kvar av den) i bilden till höger hade varit ett gigantiskt askfat eller möjligtvis ett fågelbad, men ingen visste inte vad det var egentligen. Trevligt med en komsik guide så inte allt blev så allvarligt ^^


Det fanns en balkong där man kunde kolla ut över hela Forum Romanum. Guiden förklarade för oss att han alltid sysslade med Group Bullying här, detta innebar att vi i gruppen tyst och fint skulle smyga fram så att vi stod alldeles bakom de som redan stod vid räcket, sedan skulle guiden gasta och ropa att vi skulle gå fram till räcket och kolla ut över stället, då skulle de andra försvinna. Det komiska var att detta verkligen fungerade, jag höll på att garva ihjäl mig när jag såg en livräd japan (kines, korean, nånting åt det hållet) som vände sig om och såg upp på oss med stora livrädda ögon och skyndade sedan därifrån. Borde man testa någonstans i Sverige också och se om det fungerar lika bra här hahaEfter Colosseum och Forum Romanum gick vi upp mot det som de kallade centrum, på vägen stannade vi vid Pantheon. Det är en stor rund byggnad med ett stort runt hål i taket som regnvattnet kan komma in genom. Jag fick aldrig riktigt utrett vad det skulle vara bra för, få in ljus ja, men har de inte hört talas om fönster? :PVi gick även förbi Piazza Navona som tydligen skulle vara väldigt häpnadsväckande, jag vet inte riktigt om jag höll med. Visst var det lite mysigt med torget som var inbyggt mellan alla husen som gick runt i en oval, och en liten marknad på torget men jag vet inte om det var så väldigt speciellt för det(?!). Men det var väl fint med lite fontäner, men det finns det ju så många i Rom så vet inte om just dessa var så annorlunda :P Hur som helst var detta torg ett av de 10 måstena i Rom som turist så nu har jag sett det, bara två som saknas på den listan och de två kan jag vara utan ^^ Ett museum som jag såg utsidan på och en kyrka. Jag säger som vår guide på Forum Romanum, "Det finns 900 kyrkor i Rom, försök inte se alla för det går inte".Sist men inte minst på vår Sightseeing denna dag var Fontana di Trevi, ännu ett måste för Rom-turisten tydligen. Ja, en fontän helt enkelt. Stor och fin, svår att få vettiga bilder på då det var en vääääldig massa människor runt den.Avslutar med två bilder från takterassen på vårt hotell, riktigt nice!
Det var dag 1, resten kommer en annan dag, ni måste ju hinna med att läsa allt också ;)

Tjao! (a la italiano)

Allergifanskap

Lugn helg för en gångs skull, men så ska ju den där förbannade allergin förstöra. Jag orkar inte göra någonting alls, även om jag kanske hade planerat att inte göra så mycket men någonting kan man väl orka med tycker jag, men inte då. Jag försöker mest hålla mig vaken för tillfället, känns dumt att sova bort hela dagarna när jag väl är hemma. Varför skulle jag behöva drabbas av allergi så här på äldre dagar för? Jag har ju aldrig haft problem med det förut =( Jag gillar det inte det minsta! Ge mig min energi tillbaka!

Rom - Rome - Roma


Colosseum

Kalla det vad du vill, jag var då i alla fall i pastalandets huvudstad i veckan och sprang runt så jag fick ont i både fötter och knän, men vi hann nog se det mesta tack vare det så det får det väl vara värt. Tänkte börja med att göra en liten sammanfattning av resan här och sen gå inte lite mer detaljerat på vissa delar senare (när jag får tid och ork).

Så, vi kom fram till Rom på måndagskvällen, gick till hotellet (gick finfint med min kartläsning), käkade och sov, inte mycket mer spännande än så. Tisdagen spenderade vi i Rom, en massa gående kan vi sammanfatta den dagen med. Colosseum, Forum Romanum, Piazza Navona, Pantheon, Fontana di Trevi och lite annat smått och gott som hittades på vägen. Lång dag med andra ord ^^


Forum Romanum (en del av det i alla fall) och Fontana di Trevi

Onsdagen den 2:a juni, Italiens nationaldag, spenderades inte i Rom utan i Neapel och Pompeji. Bussresa till Neapel, liten rundtur där och sen vidare till Pompeji. Pompeji var riktigt coolt faktiskt, större än vad jag hade förväntat mig, jag hade helt klart gått vilse om vi inte hade haft guide. Pompeji är för den som inte vet en stad i Italien som blev begravd i aska efter vulkanen Vesuvius utbrott år 79 e.kr. Mer om detta i ett senare inlägg tror jag bestämt.


Nationaldagsfirande i Neapel (fråga inte vad hunden gör där)


En del av utgrävningarna i Pompeji

Torsdag, dags för hemfärd. Men innan dess hann vi med en 3 timmar lång morgonpromenad i Rom haha! Vatikanstaten för att se S:t Peterskyrkan, världens största kyrka. Ja stor var den, Notre Dame släng dig i väggen kan jag ju säga, och då var jag ändå imponerad över Notre Dame! Innan vatikanstaten hann vi även med Spanska trappan och Castillo Sant Angelo eftersom det nu låg på vägen (okej det var en liten omväg).


Spanska trappan och S:t Peterskyrkan

Kommer som sagt skriva om vissa delar vid ett senare tillfälle, mest för att jag känner för det men också för att det kanske finns någon som är lite nyfiken och känner för att läsa. Men för tillfället får ni klara er med denna lilla sammanfattning =) Håll till godo!

Studentens lyckliga dagarJaha då har kusinen tagit studenten då, grattis till henne!
Lite nostalgi att gå upp till gamla högbergsskolan och se alla studenterna men jag kan inte påstå att jag längtar tillbaka särskilt mycket, jag trivs så bra i Halmstad så ^^

Nu ska vi ta tag i nästa firande, Jockes 25-årsdag. Grillat och tårta, jag kommer bli alldeles för mätt men det är det värt. Det är ju faktiskt bara en gång i livet han fyller 25 (bra att ha något att skylla på när man ska vara onyttig) så jag offrar mig på lite tårta tror jag. Är ju faktiskt hela 5 dagar tills det blir tårta nästa gång och sen ytterligare 2 dagar, hjälp jag kommer rulla fram efter dessa veckor.

Hello Sweden

På tal om Sweden, var tog "Jens of Sweden" vägen? Ni vet det där företaget som sålde en massa MP3-spelare förr,längesen jag såg något därifrån. Men det kanske bara är jag som är blind och har missat dessa?

Hur som helst så är jag tillbaka i Sverige igen efter några asnice dagar i pastaland (alternativt pizzaland). Orkar inte riktigt skriva om resan just precis just nu för jag tänkte sova lite, behöver semester! Men jag har i alla fall haft det riktigt nice, älskar Italien!

Återkommer förhoppningsvis med mer i morgon. Dessvärre är morgondagen väldigt fullbokad den med med kusinens studentfirande och brors 25-årsdag, får se när jag har tid och ork att berätta om Italien helt enkelt.

Har ni haft det bra i veckan? =)

RSS 2.0