Rom - Rome - Roma


Colosseum

Kalla det vad du vill, jag var då i alla fall i pastalandets huvudstad i veckan och sprang runt så jag fick ont i både fötter och knän, men vi hann nog se det mesta tack vare det så det får det väl vara värt. Tänkte börja med att göra en liten sammanfattning av resan här och sen gå inte lite mer detaljerat på vissa delar senare (när jag får tid och ork).

Så, vi kom fram till Rom på måndagskvällen, gick till hotellet (gick finfint med min kartläsning), käkade och sov, inte mycket mer spännande än så. Tisdagen spenderade vi i Rom, en massa gående kan vi sammanfatta den dagen med. Colosseum, Forum Romanum, Piazza Navona, Pantheon, Fontana di Trevi och lite annat smått och gott som hittades på vägen. Lång dag med andra ord ^^


Forum Romanum (en del av det i alla fall) och Fontana di Trevi

Onsdagen den 2:a juni, Italiens nationaldag, spenderades inte i Rom utan i Neapel och Pompeji. Bussresa till Neapel, liten rundtur där och sen vidare till Pompeji. Pompeji var riktigt coolt faktiskt, större än vad jag hade förväntat mig, jag hade helt klart gått vilse om vi inte hade haft guide. Pompeji är för den som inte vet en stad i Italien som blev begravd i aska efter vulkanen Vesuvius utbrott år 79 e.kr. Mer om detta i ett senare inlägg tror jag bestämt.


Nationaldagsfirande i Neapel (fråga inte vad hunden gör där)


En del av utgrävningarna i Pompeji

Torsdag, dags för hemfärd. Men innan dess hann vi med en 3 timmar lång morgonpromenad i Rom haha! Vatikanstaten för att se S:t Peterskyrkan, världens största kyrka. Ja stor var den, Notre Dame släng dig i väggen kan jag ju säga, och då var jag ändå imponerad över Notre Dame! Innan vatikanstaten hann vi även med Spanska trappan och Castillo Sant Angelo eftersom det nu låg på vägen (okej det var en liten omväg).


Spanska trappan och S:t Peterskyrkan

Kommer som sagt skriva om vissa delar vid ett senare tillfälle, mest för att jag känner för det men också för att det kanske finns någon som är lite nyfiken och känner för att läsa. Men för tillfället får ni klara er med denna lilla sammanfattning =) Håll till godo!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0