Ett gott skratt förlänger livet

Bra dag idag! Har nog förlängt mitt liv med minst tre år, tack Lotti! :D

Plötsligt händer det

Vem vill inte ha ett gäng killar med några flak öl som kommer inramlandes i lägenheten? Det är väl en dröm? Men det är inte så ofta det inträffar vad jag har märkt, men idag så. Plötsligt händer det?! Vi var i full färd med att färga håret på varandra, eller så var vi klara jag minns inte, traumatiska upplevelser glömmer man så lätt ;P Helt plötsligt river någon upp dörren och vi kollar fundersamt på vem det kan vara. Det första jag ser är ett ölflak som kommer genom dörröppningen, "jag har väl inte fest ikväll" tänkte jag. Efter ölflaket kommer en kille instapplandes och ser förvånad ut, han hade hamnat fel, likaså hans vänner som var tätt bakom honom haha! Fruktansvärt roligt var det dock men de vände ju och tog ölen med sig så det var ju nackdelen med det hela. Nästa gång får de ta å komma in och bjuda på lite öl!
Tur i alla fall att jag alltid låser dörren om mig när jag är ensam, kunde ju ha blivit pinsamt annars, om de kom i fel tillfälle så att säga ;)

Blev sugen på att köpa en trisslott! Kanske man borde göra någon dag, plötsligt händer det!

Think outside the box

Först och främst, Lotti har fått låna en mobiltelefon! Så nu kan vi snart få tag på den, hon ska bara få låna en laddare också. Jag har mina förhoppningar om att den i alla fall kommer ligga i hennes väska så att det går att ringa henne, jag förväntar mig inte att hon kommer vara gift med den som jag är med min för det anser jag är för mycket begärt av lilla Lotti, men att hon har en mobil är ju fruktansvärda framsteg! ;)

Think outside the box ja, det är alltid spännande.
Mats gav oss en uppgift på föreläsningen idag där vi gruppvis skulle organisera ord som ko, kamel, hus, blomma, bil, sparris, morot, mp3, mpeg, ipod, buss osv (jag orkar inte rabbla upp alla) i olika kategorier. Vi började med att komma på kategorier som "Djur", "Transportmedel", "Ljud" osv men vi fick inte riktigt in "hus" i någon kategori så vi började tänka utanför boxen istället. Tillslut kom Lotti på den fina idén att vi skulle ha 5 nyanser av brunt (vi skulle ha minst 5 kategorier) vilket blev väldigt intressant. Vi tyckte då i alla fall att det var väldigt innovativt tillskillnad från de andra grupperna som hade djur, fordon, format och ja jag vet inte allt, väldigt tråkigt i alla fall. Sedan skulle vi då visa detta för resten vilket var ännu mer spännande. Mats stod mest å skrattade när vårt förslag kom upp, men jag är helt övertygad om att han tyckte om idén, speciellt med den ljusbruna sparrisen ;)

Nu blir det snart en cykeltur i solen mot gymmet, underbara vår! Sedan ska min lägenhet förvandlas till en frisörsalong, en beutynight blir det. Ska bli riktigt trevligt! Borde handla dock, inge mat what so ever hemma!

Dagens post-it:
Funderar fortfarande på det där med ny dator! hmm..

Back in the haystack

I morse när jag kollade ut genom fönstret kunde jag bara se massa snö, och mer snö föll ner från det blå, som visserligen var grått men ändå. Nu när jag kollar ut genom fönstret ser jag gräs och torra gator (nästan iaf, det har regnat). No more snow for me please! Jag har som vissa kanske förstår lämnat Dalarna och kommit tillbaka till Halmstad, känns skönt å slippa snön ska ni veta, jag har fått nog av det!

Det som inte är positivt däremot är att min energi är totalslut, orkar ingenting. Vad är det med mig? Blir så trött på mig själv när jag bara ligger och gör ingenting men det är verkligen allt jag orkar just nu. Tänkte försöka ta mig iväg å handla men det känns som att det är dömt att misslyckas just nu, men efter en powernap kanske?

Nu vet ni i alla fall att jag är tillbaka, ifall att nu någon var orolig för mig eller något åt det hållet ;P
Orkar inge mer, powenap nu!
Zzzz...

Klockan är åtta, eller nej nio.. eller?

Förvirrande det här med sommartid, speciellt när man inte har ställt om alla klockor (ja jag vet det är dumt) för då har man ingen aning om vad klockan är helt plötsligt ^^
Inte gjort många knop idag inte, skyller på sommartiden! Har inte haft någon energi what so ever på hela dagen, inte på hela helgen egentligen, jobbigt värre. Men jag hoppas på ordning och reda när jag kommer ner till Halmstad igen.
Det positiva med den här dagen är att jag och Sofy har diskuterat lite om C-uppsatsen, nu känns den inte lika jobbig även om den är fruktansvärt jobbig. Vill inte ha den alls!!

Annars har jag kommit fram till att jag ska köpa ny dator, eller egentligen datorer. Pappa ska ta över min mini-pc eftersom den är lite halvtrasig men han tycker att den duger fint, så då ska jag köpa en ny sån, eller egentligen blir det ju pappa som köper den då eftersom han får betala för den andra :P Sedan ska det bli en ny större laptop också, känner att det börjar bli dags, denna har snart slut på krafterna. Får se vad det blir för någon, spännande värre! Någon som har något förslag kanske?

Nu ska det bli vampire diaries tror jag bestämt! Dreggla lite över Damon hehe
Halmstad, see you tomorrow!

Ännu en söndag

Har du ställt om till sommartid nu?
Förlorar ju en timme detta dygnet, hur ska man hinna med allt? ;)
Jag började i alla fall dagen med att gå upp tidigt, dvs 7 gammal tid och 8 ny tid, för att kolla på F1. Det gäller ju att passa på medan man har tillgång till en kanal som visar det ^^ Alltid trevligt med F1, även om resultatet inte blev vad jag hade hoppats på. Men nu är jag trött som jag vet inte vad så jag tänkte sova en timme till innan jag tar tag i denna dag!

Gårdagen började vettigt med att jag pluggade, men resten av dagen blev mindre produktiv. Jag kände mig inte riktigt på topp någonstans. Kollade på ännu fler gamla kameror iaf, de står för tillfället i en kartong på mitt golv här inne, en hel hög med gamla godingar. Avslutade dagen med brudarna på Selmas, trevligt trevligt. Det var den dagen det, imorgon bär det av mot Halmstad igen! Men först var det en söndag att ta tag i ja.. snart.

Inte mycket vettigt att säga just nu så jag ger upp, återkommer!

Zeiss Ikon x2

Fick en present idag, eller ska vi kalla det arv kanske? Det var kanske inte så noga, poängen var att det var två kameror. Min farfars gamla kameror som farmor hittade i någon vrå som hon tyckte att jag skulle ha :) En är från 30-talet och en från 50-talet efter vad jag kan hitta på das internet. Zeiss Ikon, bra grejer det där. Så dessa ska jag ta väl hand om. Ska åka till morfar och kolla in hans gamla kameror någon dag också, lite fascinerande det här med kameror. Ännu mer fascinerande om man ser tänker på att den lilla apparaten kan spara en bild av verkligheten bara så där, hur kom man fram till den tekniken? Många frågor finns det i alla fall. En sak är då säker, jag gillar kameror, för den som inte redan har märkt det ;)


Zeiss Ikon Symbolica 1 från 1959 verkar det som, med tillhörande läderväska :)


Zeiss Ikon Nettar 515/2 från 1937 alternativt -34 beroende på var man kollar men jag tror på -37 iaf ^^ Gammal är den då i alla fall och nu är den min att bevara :)

Jag undrar om de fungerar att ta kort med fortfarande? Borde de göra, om man nu hittar film som passar till dem :P

Qurbhitzland

Ja första dagen i Ludvika avklarad, jag saknar våren i Halmstad men det är rätt nice å vara hemma ibland också. Har spenderat dagen med att bland annat kolla in nya gallerian som hade invigning idag (inte mycket att hurra för) och sedan simmat och åkt vattenrutchkana! Var ju tvungen att göra en empirisk studie av detta "äventyrsbad" också eftersom jag gjorde en utläggning av det i Halmstad ^^

Så vad kom jag fram till tro?
Jo för det första, det räknas inte som ett äventyrsbad då det är ett "familjebad" vilket tydligen inte är samma sak för i en familj finns det tydligen bara småbarn. Bassängen, om vi nu kan kalla den en bassäng når ju knappt över tårna, men det är väl inte tanken heller. Dekorationerna, som förövrigt sprutar vatten här och där, är något man skulle kunna ta mycket roliga bilder med i alla fall, ormar, giraffer och ja jag vet inte vad. Det som var mest intressant var ju palmerna som alla två kokosnötter var... såg jätteskumt ut, eller roligt kanske är ett bättre ord?! Men det kanske bara är min (och emmas) fantasi som skenar iväg?

Vattenrutchkanan var inte särskilt rolig den heller, gick jättelångsamt och slutade bara helt tvärt i ingenting, inte ens en trappa ju! ;) Något som däremot var roligt var att åka gummiring ner för forsen, fruktansvärt roligt! Men det är "dubbel-ring" som gäller, där man åker två samtidigt, jättekul :D Barn på nytt igen ^^
Så tack vare ringarna och forsen så får badet godkänt, men rutchkanorna i Halmstad är roligare än den i ludvika, plus att de har en ström runt bubbelpoolen som man kan fastna i, det är ett plus. Halmstad leder nog, men det är på gränsen för de har ingen ström där man får åka ner i ringar vilket jag tyckte var väldigt roligt som ni kanske förstår hehe.

Nu blir det sängen, lång dag imorgon också kanske?!

Dagens post-it:
Jag borde hålla mig borta från stadens affärer, alla städers affärer för den delen!

Begravning idag

foto0173 (MMS)

Har idag sagt hejdå till den mest underbara och samtidigt en av de knäppaste människorna jag har träffat i mitt liv! Helt underbar var hon! Sorgligt var det :/ men du kommer alltid finnas i mitt hjärta, tack för alla fina och roliga minnen! Vila i frid!


Hem till Qurbhitz-landImorgon bär det av, hem mot Qurbhitz-land! Med ett stopp i närheten av Kumla i några timmar för begravning och minnesstund :/ Åter i Halmstad på, hmm, troligtvis måndag men jag har inte bestämt allt det där ännu. Varför planera i onödan?

Laudbil nämnde att jag kunde gå in och kolla på skatteverkets hemsida hur mycket jag kommer få tillbaka på skatten i sommar. Wiee tänkte jag och gick genast in där! Men inte fick jag väl göra det inte, för det är stängt från 20.00. Stängt! En hemsida som har stängt! Vad är detta för nymodigheter egentligen? Varför ska den behöva vara stängd för? Jättedumt tycker jag för jag är nyfiken av mig och vill veta hur "rik" jag kommer bli i sommar. Får väl se om det hinns med imorgon eller om jag måste vänta ända till på torsdag, vid det laget har jag nog hunnit glömma bort det igen om jag känner mig själv rätt och det vore ju dumt.

Nu blir det sängen, upp tidigt imorgon och köra mot snön. Jag längtar inte det minsta hem till snö och plask faktiskt :S Men jaja förhoppningsvis överlever jag väl en helg med snö och plask, får väl hålla mig inomhus i värsta fall.

Fick nyss reda på, via facebook, att min namnsdag är "Grab many asses day" ...spännande. Ska man hålla sig inne då eller ska man gå ut och vifta med rumpan? haha

Godnatt Sverige!

Slut(tt) (a la Håkan i Sunes sommar)

Längesen man såg Sunes sommar, ska nog ändra på det vid tillfälle ^^

Hur som helst, det som är slut är min energi för dagen. Inledde dagen starkt med gymmet, föreläsning och Informatix-möte.. nu sitter, nej det gör jag inte heller, jag ligger här och är halvdöd! Energin tog totalslut verkligen..


Ungefär så här känner jag mig just nu.. vill också bara lägga mig och däcka på golvet för tillfället. Men eftersom jag har tillgång till min säng (3kvm lekland) så väljer jag att lägga mig och halvdäcka i den till nån film eller så, känns som ett mer naturligt alternativ för mig än att lägga mig på golvet.

Så det är vad jag ska göra nu, sen ska det bli plugg!
Kommer bli mycket att göra fram till maj, galet mycket.. *hjälp*

En otroligt rolig måndag och en otroligt fantasifull rubrik

Det var den måndagen det, kul. Inte det minsta roligt nej just det nej. Det roligaste jag har varit med om idag är att se Lottis försök till att skala och öppna (eller vad vi nu ska kalla det) en apelsin, men det hade jag visserligen väldigt roligt åt också. Ett gott skratt förlänger livet, blir livet kortare om man gråter eller är arg då?Precis som i förra inlägget så har jag inte något foto på det jag vill så ni kan väl redigera om jordgubben till en svårskalad apelsin istället? Jag borde bli bättre på att ha bilder på det jag pratar om! Jag har typ 20 000 foton från förra året och inte enda är på en apelsin eller en björn/älg/varg... dåligt av mig! Närmaste varg jag kommer är lilla Kenai, som är en Siberian Husky, men han är för söt för att agera farlig så domherren i förra inlägget passade bättre! Vill man ha sina egna foton så får man imrovisera lite och om ni kära läsare får engagera er lite (i och med att ni får mentalt redigara om bilderna) så blir det kanske roligare att läsa? Vad vet jag, jag bara improviserar!

Dagens post-it:
Jag och Lotti kommer äga på nollningen! ;)

Läsk, läskigt, läskigast?

Detta inlägg handlar inte om läsk som i något drickbart, utan läskiga djur som björnar och domherrar, eller nej vad säger jag, älgar menar jag ju ;)


En bild från vintriga Ludvika i december 2009

På Onsdag åker jag som sagt hem till Ludvika för att spendera helgen där hemma. Måste försöka ha disciplin på mig själv när jag är hemma, brukar jag inte ha. För det första ska jag försöka hålla mig undan godiset som finns där hemma, det är alltid så lockande där det ligger och ropar på mig. För det andra måste jag försöka träna även när jag är där hemma, får se hur det går, brukar inte vara så lockande av någon anledning och ska jag till gymmet där kostar det ju 60 spänn per gång, det har inte en stackars student råd med! Hutlösa priser, ordet hutlöst har jag alltid velat använda och nu fick jag chansen haha! (Kul Malena, kul! Bra att du kan roa dig själv)

För det tredje vet jag inte hur jag ska göra med morgonpromenaderna, det är så läskigt att gå ut på morgonpromenader där hemma haha. Jag är rädd för älgar och allt vad det kan vara i skogarna bredvid cykelbanan, har träffat på alldeles för mycket djur under mina promenader där :P Stora älgar med horn kan vara läskiga att möta när man är ute helt själv, lodjur är också lite obekvämt att träffa på, för att inte prata om vargar och björnar! Varg och björn har jag däremot aldrig sett men det ska ju finnas i skogarna där så vad är det som säger att det inte kommer en stor fluffig brunbjörn lufsande mot mig? Nej huh så läskigt ^^
Ska jag ta morgonpromenader hemma så vill jag ha sällskap (hur nu det ska hjälpa mot den där läskiga björnen?) annars måste jag ta bilen in till stan, eller åtminstone bort från skogen och det känns ju lite onödigt haha
What to do? Kanske kan träna på morgonkvisten och ta en promenad på ljusa dagen när alla djuren är mindre läskiga? Ja jo hejsan, tror du att du lyckas med det Malena? Jag är tveksam, får nog ta och motbevisa mig själv!


Här tänkte jag lägga in en bild på den där läskiga björnen, alternativt en stor älg med horn, men någon sådan bild hade jag inte så jag tog en bild på en otroligt läskig domherre istället ;) Ni kan väl mentalt redigera om den till en läskig björn (eller en varg eller älg, vad ni nu anser är värst)??

Morning SunshineOm det ändå hade varit solsken, då hade jag varit glad men tydligen så ska det jävlas med att vara dåligt väder. Blir nog fint på onsdag eller torsdag bara för att jag åker härifrån då, men det får jag väl bjuda på.
Tog mig i alla fall en morgonpromenad idag, nice! Blev en ny liten mysig runda på si så där 8 km runt vid Snöstorp och Stenalyckan. Kanske dumt att gå förbi Andersberg med tanke på alla gäng som går runt å skjuter på varandra där men jag konstaterade att de inte är vakna den här tiden på dygnet ;P Överlevde gjorde jag ju i alla fall, å det var väl en himla tur!

Idag är tanken att jag ska försöka plugga, får se hur det går. Förstår inte vad som har hänt med min motivation, den är som bortblåst och jag gillar det inte. Det är ju så kort tid kvar tills man är klar, dumt å halka efter då ju! Skärpning Malena!

Här ville jag egentligen lägga in en bild på våra söta gyminstruktörer när de står och gör en Charlies-Angels-Pose med sprayflaskor (HAHA) men jag ansåg att det skulle bli rättighetsproblem (ala melodikrysset i HippHipp) så jag struntade i det och skrattar inombords för mig själv istället. Söt bild är det då i alla fall! Ni får klara er med de söta små fotona som jag tog igår kväll istället, är ju nästan samma sak väl ;)

Later!
Fotografering och bloggningEtt:
Jag måste verkligen komma igång med fotograferingen igen!
Två: Jag funderar på om jag borde skaffa en fotoblogg
Tre: Jag är halvdöd efter dagens träning och orkar därför inte mycket mer idag

Kanske ska damma av min lilla bebis till systemkamera och ta lite bilder i morgon. Ja det ska jag nog ta å göra, jag älskar det så varför gör jag det inte oftare?! Jag är nog mest korkad!

Nicole, du ska komma hit och fota någon dag, snarast!

Dagens gröna post-it:
Fotografera mera!

Inget konstigt alls

Goodmorning everyone! Eller ja, eftermiddag kanske det har blivit nu ja, men det känns som morgon för jag är jättetrött ^^

Jag har väl egentligen inte någonting vettigt att säga för tillfället heller, kände bara att jag var tvungen att göra ett inlägg idag till allas stora förtjusning. Sitter förtillfället bara och försöker fördriva tid till klockan blir strax innan fyra, orkar inte göra så mycket mer vettigt idag faktiskt.

Kanske ska planera lite inför veckan som kommer?
På onsdag åker jag hemåt, tidigt tidigt får det bli, ska vara utanför Kumla kl ett för begravning. Efter begravningen och minnesstunden bär det av hemåt Ludvika, vad ska jag göra där då tro? Jo jag ska plugga en jävla massa, Fia och jag MÅSTE verkligen komma igång på riktigt nu, finns inte tid över till annat :/ Jag börjar känna mig jättestressad inför denna C-uppsats, vi måste snacka Fia!
Förhoppningsvis ska jag väl hinna med någonting roligt under tiden jag är hemma också, annars blir det så jobbigt och tråkigt. Passar torsdag för dig Lolli? ;P

Nej usch så tråkigt detta var och usch så tråkigt jag har det, får nog göra något annat.
Tjipp!

Dagens post-it:
Är du dominant i sängen?

Döende vinter = UnderbartSnart är sanden på Östra Stranden helt framme, är det vår då? Jag hoppas på det! Men jag hoppas den väntar tills efter nästa helg med att komma hit, jag kommer ju bli deprimerad när jag sitter där hemma i Dalarna i snön å ugglar om det är vår här nere! Går jag inte med på! :P

Det blev i alla fall en ÖstraStranden-Promenad med Lotti idag så här på förmiddagen, trevligt värre. Men min höft (läs: lårbenshals) mår inte alls bra, den är ond. Jag vred på mig själv lite konstigt nångång under gårdagen så nu gör det jätteont, men det får man väl stå ut med kanske? Det ska då alltid vara något fel på mig, alltid ska jag ha ont någonstans. Påminner mig om min mormor på den tiden då hon levde, hon frågade alltid när hon träffade mig: "Var har du ont någonstans idag då?". Söta lilla mormor, jag saknar dig! Men det visar ju ungefär hur normal jag är, alltid ont någonstans, jag är hopplös!

Lika bra jag lägger mig och vilar min lårbenshals en stund! hahaha jag är gammal...

En kort sammanfattning

Gårdagen slutade viss med lite festligheter ändå. Det blev fest hos Jonatan på GT med trevliga människor, nice. Blev dock inge utgång då vissa (nämner inga namn) är lite för unga än ;) Men vad gjorde det mig, jag var nöjd ändå hehe

Idag borde det bli en del plugga men hur många tror att det kommer inträffa? Nej inte jag heller faktiskt, jag har ingen motivation alls till det just nu. Kanske gör ett försök och ser hur det går i alla fall men det återstår att se. Ikväll kan det bli utgång eventuellt, men jag vet inte riktigt hur pepp jag är på det just nu faktiskt. Återstår att se det med!

Det var den korta sammanfattningen, jag får nog återkomma med något mer intressant senare verkar det som.

Det är Fredag, för den som inte vet

Jag var fruktansvärt festsugen innan, eller nej det var jag inte jag var danssugen! Det är jag väl visserligen fortfarande men jag börjar tröttna på att övertala folk så snart ger jag upp och stannar hemma istället. Låser in mig och tycker synd om mig själv eller något åt det hållet. Det är egentligen inte alls särskilt synd om mig men jag tycker det ändå oavsett vad ni säger!

Förutom det vill jag att våren ska komma så jag kan få gå ut och rasta min kamera, vill inte ut å fota slask! Två veckor kvar till Sveriges första karttävling 2010, funderar på att dra dit bara för att jag kan, om jag nu kan. En månad och två veckor till min första tävling 2010, det börjar närma sig nu. Såg första blomknoppen idag, framsteg med våren i alla fall.

Nähä om man skulle ge upp kanske.

Stupid

Si så där en 1½ timmes morgonpromenad idag, duktiga mig!
Tog min lilla Vallåsslinga när jag nu skulle gå själv å inte behövde svänga förbi GT och Bolmens på vägen, lika bra å passa på, variation förnöjer har jag hört ^^ Men jag kom fram till att det var en dum idé, iaf att jag valde att gå slingan genom "skogen" istället för att följa cykelbanan, det var isigt och lerigt i skogen! MEN jag höll mig på benen, även om det var nära att jag inte gjorde det några gånger men det behöver vi ju inte tala om. Tur att just den lilla slingan genom "skogen" inte är så lång för det blev inte mycket motion där inte när man var tvungen att ta myrsteg över isen. Nej Malena, där ska vi inte gå igen innan all snö och is är borta, följ cykelbanan så går det mycket bättre!


Dumma mig och komma på dumma idéer så där på morgonkvisten, borde jag inte göra om!

Dagens post-it:
Vad händer ikväll nu då flickor?

TV-serier och irritationsmoment

Det finns en sak som jag irriterar mig på ganska rejält när det kommer till TV-serier, men jag kommer till det. Först ett konstaterande: jag ser på alldeles för många olika TV-serier. Jag ser mer på serier än vad jag ser på film nu för tiden, bra eller dåligt? Det är ju ändå rätt trevligt med serier, det jobbiga är när säsongerna tar slut och man måste vänta på nästa i ett halvår eller så.

Sedan har vi ju dessa serier som man inte följer men som man har sett något enstaka avsnitt av lite då och då, de serier som man tycker är rätt bra men som man inte har orkat sätta sig in i för att man har en massa andra att se på.
Här kommer vi till mitt lilla irritationsmoment. För att ta ett exempel kan vi ta Gossip Girl, jag har kanske sett 10% (max) av alla avsnitt som finns i den serien och ändå är det ALLTID ett avsnitt jag har sett när jag slår på tvn för att se det. Hur kommer det sig? Och det gäller inte bara gossip girl, det gäller de flesta serier.. desperate housewives, senaste säsongerna av How I met your mother som jag inte vill se innan jag är ikapp med de tidigare. Hopplöst är det i alla fall, tänk om jag vill se nya avsnitt, avsnitt som jag inte redan har sett! Ja det är ett I-landsproblem, men fortfarande lika irriterande!

Är det bara jag som har detta problem eller är det fler? Det kanske är någon som är ute efter att irritera mig?

Dagens post-it:
Vad kommer det hända för läskigt på gymmet idag tro?

Harder, Better, Faster, Stronger

Vad har jag nu gett mig in på?
Jag och Lotti ska lära oss dansen till låten "Harder Better Faster Stronger" till nollningen
(http://www.youtube.com/watch?v=6EUupnF02vo&feature=player_embedded) den länken tror jag bestämt att det är.. youtube funkar ju inte i huvudtaget på min dator så jag gissar på att det blev rätt ^^ Gillar helt klart den manliga versionen bättre än den kvinnliga, undra varför ;)

Jaha det är bara att börja öva nu då gissar jag
wish me luck

Sofie har förlorat oskulden!

"Jag tycker att det är svårt att snurra på fittan samtidigt som jag ska slå med armarna" - Sofie
Följt av asgarv från mig och Lotti
"Försök snurra på fittan själv och se hur bra det går" - Sofie
Följt av ännu mer skratt! Behöver jag säga att vi hade roligt?

Nu har då Sofie äntligen förlorat oskulden! Och då menar jag inte med lammkött eller någon random man.. utan Zumba! Det var fullt på parkeringen vid gymmet så vi åkte hem till min stökiga lägenhet å dansade istället. Hjälp tänkte jag när vi skulle hem hit, men å andra sidan var det bara Lotti och Sofie så de får stå ut ^^ Fick ju dammsuga lägenheten lite iaf.. nu är det bara hallen och köket som behöver bli av med grus också, fan för mig som går in med skor hela tiden :P

Hade jag orkat så hade jag ritat en vacker bild för att illustrera vårt fina träningspass men det får vi klara oss utan idag. Men jag tycker att Lottis inlägg blir så roliga med illustrationer så jag borde försöka beskriva saker och ting med bilder jag med.. hade jag vågat och velat vara med på bild hade jag ju kunnat använda kameran och göra något eget av det hela men jag skippar nog det :P

Nu blir detta bara random babbel så jag slutar här
Night!

You're so random!

MorgonprommisNu blev det visst två inlägg på en gång, men det får ni leva med ^^

Morgonpromenad till Östra Stranden med Lotti i morse, hurtigt värre! :)
Någon som blir sugen på att bada tro? Nej tänkte väl det.. men snart så! Mycket av snön och isen har försvunnit från stranden, bara sen i måndags har det hänt mycket! I like!

Inte jättefint väder idag dock, men varmare än gårdagens morgonpromenad då det var -8. Två plus idag när jag gick ut, perfekt tänkte jag och satte på mig vinterjackan, jättedumt faktiskt. Alldeles för varmt, men samtidigt alldeles för kallt, finns det inget medel?

Jag vill ha vår NU! :D

Vet inte riktigt vad jag ska välja att blogga om för tillfället faktiskt, mycket som pågår i mitt huvud just nu (mycket konstigt som vanligt). Men det som känns roligast är att det snart är vår, vintern dör mer och mer varje dag :) Mer regn vill vi ha, då försvinner den dumma snön! Så trött på snö och is, vill ha vår! Fågelkvitter och sol! De vårtecknen har jag iofs redan märkt av här nere i Halmstad, och slask som har blivit torra gator (förutom idag då när det har regnat ^^), nu väntar jag bara på att de ska sopa gatorna och att allt gräs ska bli grönt.. sedan kan det få bli knoppar på träden osv. Jag vill ha vår! Märks det? Jag vill även ha vårkänslor, varför får jag aldrig det för?! :P


Denna bilden tog jag i måndags, soligt och fint, döende vinter :)


Denna bilden tog jag för en vecka sedan hemma i Ludvika, fruktansvärt mycket snö :S
och dit hem ska jag åka nästa vecka när våren äntligen har kommit till Halmstad, lovar att det kommer va hur nice som helst i Halmstad den helgen, med min vanliga tur så ^^

Nej det får bli att drömma sig bort lite och längta till våren!

Dagens post-it:
Var är mina vårkänslor?

Mitt stackars psyke

Jag skrev här om dagen, det kanske till och med var igår, att mitt psyke inte klarar av så mycket mer denna vecka efter att jag har blivit förföljd av tamponger och varit ensam på gymmet bland en massa män (haha). Idag blev det ännu värre för mitt stackars psyke då det spökade bland duscharna.
Duscharna på gymmet är av den typ som startar om man viftar lite framför en sensor, jag skulle fylla på vattenflaskorna, står med ryggen mot duscharna och duschen som är nästan längst in sätts igång. Jag var inte i närheten av den och den kan omöjligt ha märkt av att jag var där. Har aldrig hänt förut heller, bara den närmaste som har gått igång när jag har varit där å viftat av misstag men den där duschen kunde jag inte ens nå av misstag. Kan ju tillägga att det inte var någon annan i närheten förutom Lotti som stod på andra sidan väggen typ, så ingen får för sig att det var hon som lekte med duschen. Så slutsatsen är att det spökar! :P Vem från den andra sidan försöker säga mig någonting? Och framförallt vad försöker denna säga mig genom att slänga tamponger efter mig, omringa mig med män (okej det kanske inte är något spöke som ligger bakom det ;P ) och sätta på duschar på måfå?!

Läskigt värre det här ju, vågar jag gå och träna imorgon? :P

Nu ska jag och mina pulvermosben i alla fall vila lite och förbereda oss för en morgonpromenad! :D

Dagens post-it:
Varför ska det alltid visas avsnitt som jag har sett? (återkommer om detta)!

Att skriva i komprimerad text på tentan 7,5 hp

Jag är yrkesskadad! Heter det förresten yrkesskadad när det är plugget man är skadad av? Vi är nog alla i detta program lite yrkesskadade (eller vad vi nu ska kalla det). Vi pratar i komprimerad text, vi konstaterar att det mesta har dålig interaktionsdesign och vi kommer med konstiga invecklade ord som egentligen inte bör användas utanför skolan, plus allt annat konstigt som denna utbildning får oss att göra.
Jag satt på tentan idag och skrev för fullt och tyckte att det gick bra. Läste sedan vid ett tillfälle de meningar som jag just hade skrivit och konstaterade att det nog inte var så bra skrivet som jag inbillade mig då jag hade hoppat över en massa ord som jag bara hade tänkt i huvudet men inte fått ner på pappret, inte så bra nej. Att skriva i komprimerad text på tenta är inte så bra va? Det står ju trots allt att man ska skriva så att läraren förstår, det gjorde jag inte i de där meningarna haha

Att sitta och tänka på massa annat under tentan är också dumt, rekommenderas inte. När jag väl fokuserade gick det väl hyffsat iaf och jag borde vara godkänd, annars blir jag besviken på riktigt! Improviserade visserligen ihop lite svar på vissa frågor, om svaren var så logiska som jag fick för mig så borde jag ha rätt på de frågorna också vilket ju kan leda till mer än godkänd, men jag är skeptisk ^^ Får hoppas att jag gjorde all text tillräckligt okomprimerad så att hon förstår vad jag menar, kanske är det viktigaste just nu? :P

Onaturligt tidig morgon

Det borde inte vara möjligt att gå upp kl 6 på morgonen ja, onaturligt tidigt kändes det som i morse. Men vi får väl skylla oss själva att vi ska vara så onaturligt nyttiga och ta morgonpromenad i 8 minusgrader innan min tenta. Friskt och skönt att gå ut och gå i kylan.. eller nej vem försöker jag lura nu, det var fruktansvärt kallt faktiskt, mina stackars kinder frös ju nästan sönder. Men det var hur som helst skönt att röra lite på fläsket även om det var lite kallt. Blir nog bättre när våren är här på riktigt, då är det bara skönt att vara ute tidigt, i den härliga soluppgången. Vi gick liiite för tidigt idag för att märka av soluppgången, solen värmde inte det minsta.
Vänta bara, snart kommer vårsolen på riktigt! Även på morgonen! :D

Nu ska jag plugga det sista till tentan innan jag ska hoppa iväg och skriva den :S
Wish me luck! Jag behöver det!

Sleeping With Strangers

Sleeping With Strangers ja.. gillart?!
Det är vad jag sitter och funderar på när jag borde plugga, inte jättebra tror jag?

Annars har jag inte mycket att säga, mer än att det var lite läskigt på gymmet idag. Det var jag och typ 20 män där å tränade, var är mina små bönor när jag behöver deras sällskap?! :O
Vet inte vad som var värst, att bli förföljd av tamponger igår eller vara ensam med alla dessa män på gymmet idag. Mitt psyke tål inte mer snart ;) hahaha

Nu får det vara nog! Nu ska jag sova, ensam, inte med någon främling idag inte!

Dagens rosa post-it:
Do as you want, as long as you do it for your self!

Då var vi igång igen

Jag var jätteduktig innan sommaren och gick ut på morgonpromenad varje dag, helt underbart skönt var det. Under sommaren ansåg jag att jag gick tillräckligt på jobbet, mest för att jag inte kände för att gå upp 5 varje dag för att gå ut och gå sedan jobba 8-18 och sen bara gå hem och lägga sig å dö. Blev alltså inte mycket promenader i somras, och inte heller i höst. Varför det inte blev i höst vet jag inte, jag var väl för lat helt enkelt :P Nu i vinter har det inte heller varit särskilt lockande, det har bara varit kallt, mörkt och isigt/snöigt hela vintern.
Men nu är jag då äntligen igång igen, ska försöka få in rutinen igen så blir det bra :) Tog en promenad med Sofie nu på morgonen, inte jättetidigt men iaf en morgonpromenad! 7km blev det enligt eniro, duktigt värre! Imorgon blir det en tidigare promenad så jag hinner ut en sväng innan tentan, hur lång den blir återstår att se!

Nu ska det bli lite mat om en stund för att sedan gå till skolbiblioteket och plugga till morgondagens tenta, kanske är dags att börja?! :P Får se hur det går då, ska iaf sitta där tills Sofie ska iväg, när nu det blir ^^ Sedan ska det bli gym, tortera armarna lite! Har ju tappat typ 6kg muskler under dessa två veckor som jag inte har tränat :S Jag försöker inbilla mig att det är något annat än muskler men jag är skeptisk till det tyvärr. Usch så negativ jag var nu, jag borde vara glad haha

Dagens gröna post-it:
Det är vi som är normala och alla andra som är onormala!

Gott och blandat från igår, lite F1 och allergier

Gårdagen kan sammanfattas med följande punkter:
 • Lite mer vin än planerat
 • Trevligt sällskap
 • Goda pannkakor
Helt klart en trevlig kväll trots att melodifestivalen gick åt helvete ;P

Idag skulle jag ha tentapluggat men jag tror att jag har glömt av hur man gör, har inte haft tenta på ett år eller något åt det hållet. Det har alltså inte gått jättebra med pluggandet. Började dagen jättesegt, kom inte igång förns elva, tolv nångång, av olika anledningar hehe
När jag väl hade kommit igång med dagen gick det inte mycket bättre, jag var rastlös å ville inte alls läsa till tentan.. fick Sofie att dra till gymmet en halvtimme tidigare än planerat för att jag ändå inte fick nåt plugg gjort :P Nu har jag iaf tränat bort rastlösheten så nu kanske man snart kan börja plugga, kanske. Men först blir det highlights från dagens F1-race! Heja Vettel! :P

Det är egentligen jättedumt att jag sitter och kollar på F1 det hjälper inte mot den där helvetes abstinensbesvären jag har haha ^^ Men nu är det inte jättelång tid kvar tills jag får köra iaf, alldeles för kort tid om vi kollar ur träningssynvinkeln men jag kan leva med det om jag får köra lite :)


Något annat som är jättedumt är att jag sitter å käkar kiwi, jag är allergisk mot kiwi haha! Men det är ju så fruktansvärt gott så jag kan inte låta bli, jag får ju bara lite ont i tungan så jag kan leva med det om jag får äta lite kiwi hihi
Nötter har jag också ätit, borde jag inte heller göra för det blir jobbigt med andningen, men är man dum så är man. Jag får väl lida för mina små dumma idéer som vanligt.

Nu ska jag fokusera på F1 :D

Det var det..

Melodifestivalen 2010 ja, då var det avgjort.. vi kommer att skicka en liten blond flicka som visserligen har fin röst men samtidigt jättetråkig låt :/ Kommer detta funka i eurovision? Jag är tveksam.. med tanke på att hon inte fick jättemycket röster av den "utländska" juryn idag så känns det lite halvkört redan, men hoppas kan man alltid göra :P

Salem med Björn Gustafsson på pianot hade varit mycket trevligare å skicka, vet dock inte om vi hade vunnit med honom heller men hur många av de andra bidragen var något att hurra för?
Bara å vänta till maj och se hur det går för Sweeeden.. "12 points goes to Sweden, no you can't vote on your own, no, no, norway..." HAHA! Underbara lilla Björn, kom tillbaka och roa sverige!

Nu ska jag sova så vinet får lämna kroppen innan det är dags att ta tag i tentapluggandet imorgon
Night nigthy!

Vild och Vacker

"Vilhelmina - Vild och Vacker", måste ju syfta till på mig väl?! Jag heter ju ändå Vilhelmina i andranamn (egentligen tredje men finns det nåt som heter tredjenamn?!) och jag är ju vild, är jag vacker?! JA klart jag är det, den som har nåt annat att säga kan hålla det för sig själv! :P
Jag ska sluta kolla på kommunslogans tror jag, det kommer bli tråkigt tillslut ju å hur skulle det se ut?

Ska snart inviga min cykel för året, wonderful! :D Kommer väl halka omkull på vägen hem gissar jag men jag är trött på att gå överallt, det tar ju en hel evighet att ta sig fram! Hoppas bara att det finns luft i däcken annars blir det jobbigt å då måste jag ju gå ändå vilket vore jättejobbigt, håll en tumme för mig!
Det är GT som gäller ikväll i alla fall, schlager och vin hemma hos Sandra. Ska bli nice, dumt bara att Lotti's pappa har bestämt sig för att fylla år så att hon måste åka hem och fira honom istället för att sitta och klaga på melodifestivalen med oss :P

Annars i mitt liv då? Inte särskilt spännande faktiskt men det är iaf ett liv!
 • Träningen är igång igen, nice!
 • Morgonpromenaderna ska komma igång snart igen, komma igång lite på morgonen, ännu mer nice!
 • Drömmer om att jag kör kart i stort sett varje natt (plus dagdrömmarna), har jag abstinensbesvär?
 • Pluggar absolut inte så mycket som jag borde göra vilket kan skapa problem då jag har tenta på tisdag.
 • Är jag missbrukare?
 • Jag har problem, men det är bra problem så det gör ingenting!
Nu är det nog dags att tjata på Angelica så hon blir klar snart, sen bär det av till GT! :)
Have a nice evening!
Pöss

Dagens post-it:
Så länge problemen är trevliga är det inget man behöver oroa sig över, right?

Här får du livstid

Lovade ju ett inlägg om livstid tidigare, inte så spännande som det låter kanske, jag har inte fått livstid på Kumla-anstalten så ni kan sluta hurra ;)

Livstid var det ja, det får man i Fagersta det.
Kommunernas slogans är alltid lika spännande, har funderat många gånger över dessa när jag har åkt runt i Sverige, vissa är roligare än andra.
Vet inte vad kära Ludvika har för tillfället, förut var det "Ludvika - Staden med kraft" och sist var det "Ludvika - För den nyfikne", gissar att det är den som gäller fortfarande, hur de nu tänker där. Vad ska den nyfikne göra i Ludvika? Sätta sig på sjön å pimpla eller?
Växjö - Sveriges grönaste stad.. hmm, var då?
Enköping - Sveriges närmaste stad.. ja det stämmer ju när man ser skylten kanske ja, men nu när jag är i Halmstad känns den rätt så fånig.
Arboga är ju väldigt innovativa också ja.. "A som i Arboga" hur bra slogan är det på en skala egentligen?
"Bjurholm - Sveriges minsta kommun" - Varför ska man skylta med det?
Halmstad  då? "Staden med tre hjärtan", har något med danskarna att göra har jag för mig, men inte särskilt roligt det heller..
Sedan har vi ju kära lilla Fagersta: "Fagersta - Här får du livstid" ... jag tycker inte att det låter så positivt med livstid, den borde ha tillhört Kumla istället då hade den passat bättre ^^ "Kumla - Här får du livstid" på kumla-anstalten då.. mycket bättre än "Kumla - En blomstrande kommun", eller?

JA, jag har för mycket fritid och jag åker runt för mycket i Sverige och tänker på massa onödiga saker.. men ni har ju turen att jag delar med mig av all denna erfarenhet till er. Roligt va?! ;)

Fredagsmys i min ensamhet

Ensam i en stökig lägenhet, mysigt värre ska ni veta, i alla fall om man gör sitt bästa för att ignorera kaoset så man slipper se det. Det är ju inte så farligt, har varit värre! Positivism är bra!

Ska skälla lite på mina kära vänner nu också:
 • Lotti som åkte hem
 • Angelica som är sjuk
 • Sofie som var trött å seg
*skäll*
Ni skulle ju med till gymmet tyckte jag! :P
Varför ska jag vara ensam imorrn om att inte kunna röra armarna? Not fair! haha

Nu blir det film!
Börjar vakna till liv efter stockholmsresan iaf, är på tiden!

Irritationsmoment

Står det på schemat att ett seminarie ska vara 8.30-12 så ska man väl sluta 12 också? Eller är det bara jag som tycker det? Om nu lärarna sätter en tid så bör de ju anpassa den tiden så att alla grupper får lika lång tid.. som det är nu har två grupper haft ca 1 timme var med diskussion om sina uppsatser, resten ca 40-45 minuter. Nu är klockan halv tolv och vi har två grupper kvar.. en halvtimme för två grupper ja. En kvart per grupp eller gå över tiden?
Jag tycker inte att lärare ska få gå över tiden om de nu har sagt en tid, visst är det väl bra att man får bra kommentarer osv men de som har planerat nåt efter tolv då? Självklart är vår uppsats sist också så jag kan ju omöjligt gå härifrån heller om jag nu hade haft nåt planerat, jag vill väl också ha en massa bra kommentarer! Så snälla små lärare, håll er till den tiden ni har sagt eller sätt ut en tid som är "överdriven", typ till 15, så att folk inte kan planera saker direkt vid 12 så att folk blir irriterade när ni går över tiden! Hade ni tagit en halvtimme till varje uppsats så hade det gått jättebra, inte börjat snacka massa runt om och komma med anekdoter och allt vad ni har hållt på med idag! Då hade vi ju slutat 12 och alla hade varit nöjda och glada!

Nu är jag irriterad! Och nu vill de ha en rast också.. då blev det liv i luckan haha! De kan ju inte komma med en rast och förvänta sig att vi ska stanna två timmar till bara för att de gillar å prata massa som inte har med ämnet att göra och vill ha en massa kaffe hela tiden! :S

Bläää.. jag vill sluta nu! Jag kommer ju inte orka komma med massa frågor och motivera allt vi har gjort bara för att jag är irriterad, hatar detta! Ska dra till gymmet å jobba bort denna irritation senare! BLÄ!

Roadkill

Känner mig som ett roadkill just nu efter de senaste dagarna. Vill inget hellre än att bara däcka i sängen på en gång och vakna upp till en ny dag där jag inte behöver göra nånting alls. Men så roligt ska vi inte ha det nej..
Nu ska jag alldeles strax bege mig mot skolan å jobba lite med ett grupparbete, sen redovisning till 19 och efter det ska jag fixa en opponering som jag ska ge imorgon kl 8.30! INTE roligt just nu, inte roligt alls faktiskt..

Zzz.....!!! Roadkill!!!
Återkommer när jag är människa igen!

Dagens gröna post-it:
Kommande blogginlägg - Livstid

Between Heaven and Hell

Snabbvisit i L-a, d v s Ludvika, till imorgon bitti då det bär av mot hufvudstaden för en kort visit och sedan tillbaka till höstacken på torsdagmorgon, jojo!

Det är iaf liiiite mer snö här uppe i "norrland" än nere i Halmstad, men det är ju marginellt, snön utanför dörren går bara upp till midjan på mig ;) Det är knappt så det är en överdrift (ovanligt när det gäller mig), det går då iaf upp till höfterna, nånstans mellan höfterna och midjan kan vi säga ^^ Sitter jag ner så går det nog nästan över huvudet på mig haha! Allt beror på hur man ser på det och hur man mäter ;)
Vackert är det ju, men inte när man vill ha vår (vilket det börjar bli i Halmstad nu)! Heaven or hell? hmm... nånstans i mitten, vad blir det? Jorden?! :P

Dags att sova!
Sthlm imorgon - Heaven or hell?

Dagens post-it:
30 sekunder till mars

Ignorance som i ignorans

Först och främst, ignorans är ett fruktansvärt fult ord! (men det slår inte biskvi och rutt)
Annars så är jag trött på att vara sjuk och ynklig, jag tänker ignorera denna förkylning och börja röra på fläsket igen! Så fruktansvärd sjuk är jag väl inte i alla fall, det kommer och går så att säga.. vissa stunder känner jag mig helt frisk och andra stunder är jag jätteynklig och tycker synd om mig själv.

Har hur som helst inte tid att inte träna längre! Kartsäsongen närmar sig, och 2-0-10, alldeles för fort också :S Nu är det allvar (också ett rätt så fult ord!) som gäller, slutspurten! Fått reda på att en viss person, nämner inga namn, eventuellt kommer köra SM i min klass i sommar. Finns ju inte som ett alternativ att du ska komma före mig, så är det bara! Jag ska vinna! Om han (personen i fråga) kör om mig så kör jag av honom ;) Får man hota folk? (A) hihi

Med SM i tankarna ska jag nu lägga mig på golvet och göra ett antal armhävningar och sit-ups eftersom jag inte vågar gå till gymmet riktigt än, måste se om hostan kommer så här på kvällningen som den brukar göra eller om den har gett upp (önsketänkande?)! Torsdag kväll ska jag dit i vilket fall, då har jag gett hostan och snuvan tillräckligt med tid att försvinna! Nu var det bestämt! Den som vill får följa med!

Tjipp tjopp, slut med att tycka synd om sig själv!
PEPP!

Dagens gröna post-it:
SM-guldet ska firas på en roadtrip med bönorna i sommar! ;)

Tomt och meningslöst

Jag har absoult ingenting vettigt att säga idag
Har suttit och pluggat C-Uppsats hela dagen, roligare än så blir det inte!

Nu är jag trött som ett as och tänkte kolla klart på parlamentet och sen slänge mig i sängen å glo på någon film innan jag somnar.

Nej som sagt, inte mycket meningsfullt här idag inte, ber om ursäkt för det.
Ska försöka återkomma med något roligare i morgon, kanske nåt flummigt och konstigt som mina kära läsare verkar gilla =P

Pöss!

Satfläsk!

Vi inleder med att säga att melodifestivalen verkligen var jättetråkig idag, segt och allmänt.. ja, tråkigt.
Vi fortsätter med att säga att det blev totalt fel "vinnare" också, precis de två bidragen som jag verkligen inte vill ha vidare, men jag kunde ju räkna ut från början att det skulle gå åt helvete haha

VARFÖR ska Sverige envisas om att alltid rösta fram bidrag som just Wahlgren och Jessica Andersson.. sånna som alltid har varit med, de som är melodifestivalen men som aldrig vinner, speciellt inte i eurovision. Kan vi inte komma med något nytt? Men det gjorde vi ju förra året säger ni då, ja jo visst opera med en gammal tant (som visserligen hade fint namn) som ser jätteläskig ut när hon sjunger.. nej tack! Och NEJ det hade inte blivit bättre å skicka Caroline af Ugglas, hon tål man inte ens att kolla på så nej inte det heller.
Tänk lite innovativt Sverige! Typ, Orsa spelmän med Victoria Silvstedt och nån annan brud som kör gyttjebrottning i förgrunden.. allt hänger ju på uppträdandet så varför inte?! Kan Ryssland vinna med nån jävla skridskoåkare i bakgrunden så kan vi vinna med gyttjebrottning!
Om vi nu verkligen måste envisas med att skicka folk som alltid är med i festivalen så kan vi väl skicka Alcazar för en gång skull, de är iaf glada och "dansanta" (är det ett ord?) och låten fastnar! Så ja det hade kunnat funka!

Såå, Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson.. "Åh så fördelaktigt" (HAHA! Jag fick med det!), NEJ så typiskt Sverige med dessa låtar! BLÄ!

Nog om melodifestival idag, nu blir det plugg!


Dagens rosa post-it:

Let's fry som makrill - Portal till Göteborg (youtuba!)

Hallandsåsen

Satt och läste aftonbladet så här på lördagsförmiddagen, alltid lika spännande. Hittade en liten artikel om Hallandsåsen och kom på att jag ju har tänkt blogga om den innan men det har jag ju helt glömt av, så jag gör det nu istället :)

Tunneln genom hallandsåsen är ju en katatstrof utöver det vanliga, inte katastrof som i tsunami eller jordbävning utan med katastrof som i misslyckande. Den började byggas 1992, det gick åt helvete redan första dagen i och med att borren stannade. Redan där började förseningarna, den skulle vara klar 1996.. är den det? Nej verkligen inte, har de ens kommit halvvägs? :P Tycker att det är rätt intressant att många av våra föreläsare och annat löst folk snackar om hallandsåsen när de ska dra exempel och liknande. Det hände väl aldrig hemma i ludvika? Kan iofs bero på att Halmstad är lite närmare hallandsåsen och de förväntar sig att den ska vara väl känd av alla ^^
Man tycker ju att de borde ha insett innan de började bygga att de måste göra någonting åt vattnet inne i tunneln så att dricksvattnet inte skulle bli dåligt å alla kor skulle dö så de inte hade dragits med alla förseningar å grejer, men tydligen inte haha.

Hur som helst.. arbetet planerades att pågå i 4 år, nu har det gått 18 HAHA! Nu är den beräknad till att vara klar 2015, dvs 19 år efter det var tänkt att den skulle vara klar, 23 år efter byggstarten, inte jättelyckat. Priset skulle ligga på ca 1 miljard kronor var det tänkt, mycket pengar, idag är den beräknad att kosta 10 miljarder.. så de har överstigit sin budget men rätt så mycket kan vi dra slutsatsen av. Aftonbladet tillägger att bygget har världsrekord i försening, rätt komiskt faktiskt men samtidigt väldigt intressant. Pinsamt halland! ;)

Det är intressant det där med hallandsåsen, såg en dokumentär om det för längesen på discovery, den rekomenderas :)

Röda ApelsinerRöda apelsiner ja. Det är ingen vanlig apelsin och det är ingen blodapelsin utan just precis vad jag sa, en röd apelsin! På utsidan ser de ut precis som en vanlig apelsin, öppnar, eller ja skalar, man dem och kollar på insidan ser man det som visas på bilden ovan, en (självklart var det fler innanför skalet) tvåfärgad apelsinklyfta. Jätteskumt faktiskt, aldrig hört talas om röda apelsiner förut men god var den så det rekommenderas!
Någon som har sett något liknande kanske? :P

Jag kunde bara inte låta bli

Jag lyssnar aldrig på mig själv, men det var iofs ingen nyhet. Men nu har jag gjort det igen! Jag köpte skor idag, även om jag sa åt mig själv att inte göra det. Kunde dock inte låta bli, dumma Angelica å ta med mig upp på stan! Men hon fick igen lite grann när jag gjorde så hon spenderade minst lika mycket pengar hon också ;)
51 par skor nu då, kan man ha det så udda?? hmm.... vill ha min walk-in-closet, alternativt en hel vägg med bara skor haha! Större lägenhet önskas! :P

Nu bör jag städa, plugga, göra mig iordning för kvällen.. allt på en timme, låter spännande va?!

Friday

Så var det fredag igen, trevligt. Jag har visserligen haft helg i mitt huvud hela veckan, har trott att det är fredag eller lördag varje dag men inte har det varit det bara för det. Allt är telefonförsäljarens fel som önskade mig trevlig helg i måndags! Det har förstört min vecka haha! Men nu är det då i alla fall fredag! Vet inte om det är roligare för det, ska sitta med artiklar och uppsats mest hela dagen.. fram till ikväll då det blir AW och senare under kvällen fest på GT =)

Återkommer senare, nu ska jag tillbaka till mina små artiklar!

Dagens gröns post-it:
En röd apelsin är ingen vanlig apelsin och inte heller någon blodapelsin?!

Svag människa!

Jag är en svag människa! Jag festade igår även om jag inte skulle göra det :S
ALLT är Laudbils fel! :P Skyller allt på dig, jag skulle faktiskt inte festa igår!
Men det blev en nice kväll hur som helst, stora dansgolvet var ju öppet å det gillar vi! Avslutade kvällen hemma hos grannen, som förövrigt är väldigt trevlig, med gitarrspelande (den delen stod inte jag för) och finsång ^^ Tillsammans med grannen och min andra granne, visste inte att jag hade dessa två grannar, förvirrande men trevligt! haha

Nu ska jag läsa artiklar! NEJ, vad gör jag uppe nu? Sova nån timme till först kanske, sen läsa!

Dagens rosa post-it:
Förlåt för oväsendet i natt Madde (om du nu var hemma i lägenheten och märkte av detta vill säga) :P

Fundering

Tänk dig en värld utan tv, dator osv.. endast radio! Tänk dig sedan att det är aftonbladet som styr alla radiosändningar. Hur skulle världen se ut? Eller rättare sagt, hur skulle det vara att leva i den världen.
Om aftonbladet hade rapporterat i radion under andra världskriget exempelvis, hur skulle det ha varit? Det hade kunnat låta ungefär så här: "USA har bombat hela Asien" ( i själva verket "bara" en liten stad i Japan) "Det är osäkert om det finns några överlevande kvar i Asien" ... ja ni kan ju använda er fantasi själva, det gjorde då jag och Lotti på vår lilla promenad i solskenet! Pratade världskrig och ja jag vet inte allt, trevligt värre ^^

The gate to nothing and the bike to hell

En grind (eller vad vi ska kalla den) mot ingenting.. detta är något som jag har tänkt blogga om länge men jag har varit lite för lat för att lägga in bilden i datorn från mobilen så det har inte blivit av. En bild säger mer än tusen ord sägs det ju så håll till godo:En grind (ja nu får det heta grind) med taggtråd och en väldig massa säkerhetsanordningar, ungefär som att de vill att inga obehöriga ska ta sig in. Problemet med deras plan är ju då att de har glömt staketet runt omkring så grinden gör inte mycket nytta där den står i sin ensamhet.
Jag vet inte riktigt hur de tänkte.. "Hmm vi har en grind över, vad ska vi göra med den? Jag vet! Vi ställer upp den här bredvid vägen" eller? Makes no sense at all to me! What do you think?


Och nu till cyklarna då ja.. kanske inte riktigt till helvetet, eller det beror på hur man ser på det hela. Cyklarna har jag pratat om innan, de som sitter upp på Halmstad Arena, som har olika färg beroende på hur mycket avgaser det är i luften, grönt är bra - lila är dåligt. Så om de nu hade varit lila hade det ju mycket väl kunnat vara cyklarna mot helvetet, för om man andas in alla avgaser kanske man dör och har man varit olydig kommer man till helvetet, följer ni med i min tankegång? haha
Hur som helst, innan hade vi bara sett gröna cyklar på arenan, men sen blev de gula och vi blev jättelycklig. Konstigt att vi blir så lyckliga över att Halmstad är förorenat haha! Sedan kom det en dag då de var orange-röda nånting.. jättespännande faktiskt! Såå.. konstverket (ja det påstås vara ett konstverk) är ingen bra reklam för Halmstad, reklam för att staden är förorenad.. hmmm... nej det känns inte alls bra. Nu väntar vi bara på att få se lila cyklar!


Cyklarna bör vara gröna om vi ska må bra här i Halmstad..

Oj nu blev det mycket på en gång..
Så vad tycker ni om den vackra grinden och de fina röda cyklarna?


Dagens gröna post-it:
Mer intressanta blogginlägg kommer inom kort ;)

Pyttelilla jag

Jag fick reda på lite kul fakta idag, om mitt namn.
Malena betyder tydligen Pytteliten på kroatiska, vet inte riktigt hur jag ska tolka det bara. Borde kanske ringa mamma och pappa så de kan förklara varför de valde just det namnet? :P
Det kunde ju i alla fall helt klart ha varit en värre betydelse på namnet *fantasin skenar iväg*

Detta ska jag fundera vidare på ^^

Våren är på väg till höstacken

Underbart väder ute! 6 plusgrader, strålande sol, inte ett moln på himlen, snön smälter och det var torra gator när jag gick till skolan i morse. Kan inte bli bättre just nu :) När det gäller vädret då, annars önskar jag att jag kunde bli frisk och sluta hosta upp mina lungor så fort jag tänker prata. Det där med att vara tyst är ju inte min starkaste sida i alla lägen så det är jobbigt. Speciellt när vi hade massa diskussioner på seminariet i morse och ska ha det på projektledningen ikväll också, perfekt dag för diskussioner.. not!
Sedan kan man ju även önska att man slapp gå till skolan nu för att plugga, hade varit nice, men man kan inte få allt tydligen.

Slutsats, våren är på väg till Halmstad! Snart är den här och det gör mig lycklig :D

Shopping, plugg, jobb..

Då har man tackat nej till jobb för sommaren då :S Både positivt och negativt just nu.. men jag får troligtvis jobba lite då och då ändå men inte hela sommaren, å det var ju precis det jag ville så jag borde väl vara nöjd nu?! Får se hur jag klarar mig med ekonomin i sommar, lä ju få csn iaf så jag klarar mig nog :P
Studier utomlands är jag sugen på också, och jag vet precis vad jag vill men ja jag vet inte om det går att ordna via HH. I så fall vill jag åka om ett år, så vad gör jag tills dess?! Bara massa problem! haha

Annars då? Jo, jag tror att jag kommer göra av med alldeles för mycket pengar på skor i vår, alldeles för många skor jag ville ha idag när jag var upp på stan en sväng. MEN jag köpte inga! Höll mig till att köpa leggins och nässpray, duktigt av mig faktiskt! :D

Nu blir det plugg resten av dagen!

RSS 2.0