Hallandsåsen

Satt och läste aftonbladet så här på lördagsförmiddagen, alltid lika spännande. Hittade en liten artikel om Hallandsåsen och kom på att jag ju har tänkt blogga om den innan men det har jag ju helt glömt av, så jag gör det nu istället :)

Tunneln genom hallandsåsen är ju en katatstrof utöver det vanliga, inte katastrof som i tsunami eller jordbävning utan med katastrof som i misslyckande. Den började byggas 1992, det gick åt helvete redan första dagen i och med att borren stannade. Redan där började förseningarna, den skulle vara klar 1996.. är den det? Nej verkligen inte, har de ens kommit halvvägs? :P Tycker att det är rätt intressant att många av våra föreläsare och annat löst folk snackar om hallandsåsen när de ska dra exempel och liknande. Det hände väl aldrig hemma i ludvika? Kan iofs bero på att Halmstad är lite närmare hallandsåsen och de förväntar sig att den ska vara väl känd av alla ^^
Man tycker ju att de borde ha insett innan de började bygga att de måste göra någonting åt vattnet inne i tunneln så att dricksvattnet inte skulle bli dåligt å alla kor skulle dö så de inte hade dragits med alla förseningar å grejer, men tydligen inte haha.

Hur som helst.. arbetet planerades att pågå i 4 år, nu har det gått 18 HAHA! Nu är den beräknad till att vara klar 2015, dvs 19 år efter det var tänkt att den skulle vara klar, 23 år efter byggstarten, inte jättelyckat. Priset skulle ligga på ca 1 miljard kronor var det tänkt, mycket pengar, idag är den beräknad att kosta 10 miljarder.. så de har överstigit sin budget men rätt så mycket kan vi dra slutsatsen av. Aftonbladet tillägger att bygget har världsrekord i försening, rätt komiskt faktiskt men samtidigt väldigt intressant. Pinsamt halland! ;)

Det är intressant det där med hallandsåsen, såg en dokumentär om det för längesen på discovery, den rekomenderas :)

Kommentarer
Postat av: Fatty

aaaahhhhmmm nom nom (homer simpson dreggel) halland-sås...

2010-03-06 @ 23:00:28
URL: http://heyfatty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0