Zeiss Ikon x2

Fick en present idag, eller ska vi kalla det arv kanske? Det var kanske inte så noga, poängen var att det var två kameror. Min farfars gamla kameror som farmor hittade i någon vrå som hon tyckte att jag skulle ha :) En är från 30-talet och en från 50-talet efter vad jag kan hitta på das internet. Zeiss Ikon, bra grejer det där. Så dessa ska jag ta väl hand om. Ska åka till morfar och kolla in hans gamla kameror någon dag också, lite fascinerande det här med kameror. Ännu mer fascinerande om man ser tänker på att den lilla apparaten kan spara en bild av verkligheten bara så där, hur kom man fram till den tekniken? Många frågor finns det i alla fall. En sak är då säker, jag gillar kameror, för den som inte redan har märkt det ;)


Zeiss Ikon Symbolica 1 från 1959 verkar det som, med tillhörande läderväska :)


Zeiss Ikon Nettar 515/2 från 1937 alternativt -34 beroende på var man kollar men jag tror på -37 iaf ^^ Gammal är den då i alla fall och nu är den min att bevara :)

Jag undrar om de fungerar att ta kort med fortfarande? Borde de göra, om man nu hittar film som passar till dem :P

Kommentarer
Postat av: Angelica

Häftigt värre!

Vi hade kameror av den äldre sorten hemma också (dock inte lika gamla som dessa :P ) men så hade vi inbrott och tjuvarna tog dem. Konsigt att de tog några halvgamla kameror men inte bilen som stog på uppfarten vars nycklar låg på bänken (nycklar som man fö inte behöver för man kan bryta upp den sortens lås med en glasspinne)

Jag förstår mej inte på folk helt enkelt.

2010-03-26 @ 20:02:16
Postat av: Malena

haha det låter som ett par korkade inbrottstjuvar det du! Jag lovar att det inte var jag som var ute efter kamerorna även om det kan verka så :P

2010-03-26 @ 23:08:36
URL: http://malena1987.blogg.se/
Postat av: Angelica

haha jag tror faktiskt på dej! Den tjyven jag träffade på såg manligare ut än vad du är. Dock hade jag inte glasögonen på mej så jag kan ju in te vara säker. Och det kan ju vart fler tjuvar, även om jag bara träffade på en, vad vet jag? Jag sov ju under merparten av inbrottet =P

2010-03-27 @ 14:46:38
Postat av: Malena

låter läskigt, tur att du inte såg mig då ;)

2010-03-27 @ 18:42:40
URL: http://malena1987.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0