Försäkringar och Pension hit och dit

Fick ett litet trevligt avbrott i mina pluggförsök idag, Emma kom förbi och hälsade på efter sin väldigt spännande första arbetsdag på det nya jobbet. Blev en promenad till burtjärn och lite gungande i lekparken, trevligt värre. Roade henne med att läsa försäkrings- och pensionsbrev en stund också ;) Vilket tar mig in på mitt lilla ämne för dagen.

Det kommer en väldig massa brev från försäkringsbolag och pensionsbolag och grejer till brevlådan, och vad gör jag med allt? Jo jag kollar lite snabbt på det (i bästa fall) och gör mig sen av med det (troligtvis ger jag det till pappa så han får göra vad han vill med det). Men man borde säkerligen sätta sig in lite mer i allt det där så man får så mycket som möjligt i pension eller vid olycka osv. Ofta jag kommer orka göra det?! Nej usch så tråkigt det låter, och usch vilka tråkiga blogginlägg jag såg framför mig ;)

Mycket som jag läser förstår jag inte vad det ska vara bra för heller, bara kostar en massa pengar!
Läste ett litet fint brev om en motorsportsförsäkring, det skulle kosta ca 750kr i månaden att försäkra min kart, som hittat ju ^^. Sedan kunde jag välja att betala lite mer för att försäkra min utrustning, dvs hjälm, skor, handskar, overall osv. Låter ju jättebra, eller hur? Om det sedan skulle hända någonting och jag skulle behöva använda min försäkring, vid exempelvis stöld, ja då ska jag betala 2000 kr i självrisk. Visst på själva karten skulle det kanske vara bra eftersom den är värd en del, men att försäkra utrustningen, exempelvis skorna, ska jag behöva betala 2000 kr för om de blir stulna (varför nu någon skulle ta mina kartskor?)?? Hur som helst så låter det i mina öron ganska fånigt att försäkra utrustningen, speciellt eftersom allt det där ingår i hemförsäkringen ifall att någonting skulle hända, har jag ju fått förr ^^

Vad säger ni, ska jag försäkra mina skor? ;)

Dagens post-it: Någon gång i livet ska jag sätta mig in i det där med pension, men inte idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0