Kan ingen komma på något nytt?

Jag har många gånger funderat över det här med fotografering av människor, varför ska varenda fotograf ta lika dana bilder som andra fotografer? Är det modellerna eller är det fotograferna som har dåligt med fantasi? Kanske är det rent utav bara så att fotograferna ser en bild de gillar och sedan gör de samma sak själva med sina modeller? Jag vet inte men jag är trött på det, kom med något nytt! Ska jag behöva göra det själv?? :P

Framförallt är jag trött på bilder där en bruds ansikte (oftast är det brudar) speglar sig så att man ser personen två gånger, ansiktet liksom ligger mot ansiktet så att säga. Okej det blev jobbigt att förklara, jag återkommer till det. Jag menar inte på något sätt att det är fula bilder, jag gillar dessa bilder, men jag tycker bara att det är lite uttjatat. Har själv tagit liknande bilder när jag tog kort på en massa kameror. Tycker att tekniken gör sig bra på produktfotografering i allmänhet men det börjar väl bli uttjatat inom det området med snart.

Kan ju visa vad jag menar för typ av bilder så kanske ni förstår lite mer vad jag pratar om:Föreställ er nu att den vänstra är en snygg halvnaken (eller naken) karl som ligger och kör nån snygg pose, ni ser väl själva de breda axlarna och den muskulösa kroppen? Den högra bilden kan ni föreställa er är en snygg brud med vackra former som kollar dig rakt in i ögonen och säger att hon vill ha dig. Alternativt kan ni bara vara fantasilösa och försöka förstå vilken typ av bilder det är jag menar och skratta åt mitt försök till någon form av förklaring. Hur som helst så har ni säkert sett denna typ av bilder på någon av era vänners facebook eller liknande för det kryllar av dem har jag märkt.

Någon mer som tycker att detta börjar bli en uttjatad teknik?
Förslag på något nytt och revolutionerande som jag kan börja med kanske?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0