Splash sa haren

Jag funderar på att skriva en bok, den ska heta "Splash sa haren och andra saker du inte vill ska hända på vägen". På väg ner till Halmstad idag såg jag nämligen en hare som blev splashad mot en lastbil, och då menar jag verkligen att det blev ett splash. Inte ett litet dunk av att den blir överkörd och sen var det över, nejdå detta var rena skräckfilmen för en hare.

Haren sprang ute på vägen, jag kommer från ett håll och lastbilen från det andra, haren får panik och börjar hoppa, dumt nog så hoppar han precis där lastbilen kommer och inte ner i diket. När den slog i lastbilen sa det splash och blodet bokstavligen sprutade över lastbilen, att lastbilen sedan var vit gjorde det hela ännu mer effektfullt. Lastbilen brummade på och allt som blev kvar var på vägen var lite blodfläckar och ett litet köttstycke, någon som är sugen på harstek kanske?

Jag har nog aldrig riktigt sett ett djur blivit överkört av en lastbil, det var.. effektfullt så att säga. Får vara glad att det var en hare och inte en älg för då hade nog jag blivit mos av lastbilen som skulle ha försökt väja för älgen, haren struntade han fullständigt i och det kanske var positvit för min del. Men som sagt, blodet sprutade och hade jag varit tio meter längre fram hade även min bil blivit full av blod, så jag är glad att jag klarade mig ifrån det och att det inte var jag som körde över den lilla stackars haren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0