Känna, Klämma och Dreggla

Woho jag tog mig hem med sommardäcken! Nu var det bara att vänta tills pappa kommer hem så att han kan visa mig var vinterdäcken till "min" bil befinner sig sedan ska de fan på! Det var INTE roligt att åka sista biten hem när det var 1 plusgrad och frost i gräset, men awesome som jag är så klarade jag det finfint.

Stannade någon timme i Örebro för att käka och invänta lite fler plusgrader, passade på att gå in på Elgiganten Megastore. Jag gick direkt fram till kamerorna och kände mig lite för, klämde och dregglade lite för att jag ville ha, så även med objektiv och blixtar. Varför har jag inte alla pengar i världen för så att jag kan köpa allt jag vill ha?! :'O

Hur som helst, frost och sommardäck är ingen bra kombination! Det är tur att man har sina gokart-skills så att man vet vad man ska göra om man får sladd på bilen, jag är glad för det. Halkbanan när man tog körkort kanske lär folk någonting men knappast allt, det glömmer man väl bort efter nån vecka vilket är lite läskigt för det är många bilar ute på vägarna när det är halt. Jag satt hela vägen från Örebro till Ludvika och tänkte på vad jag skulle göra om jag fick sladd och var jag egentligen skulle hamna just då. Det var mindre roligt när tanken gick "Okej, sladdar jag nu så kommer jag åka in i den där lastbilen och bli mos" eller "Just nu hade jag åkt in i det där trädet"...

Så bara för att jag är snäll så ska jag ge er kära läsare några tips (utifrån vad jag hade gjort vid halka, inget vetenskapligt grundat här inte)!
  • För det första, om det är halt ute så var försiktig oavsett om du har vinter- eller sommardäck! (Logiskt!)
  • Var försiktig när du bromsar och svänger, inga stora rörelser!
  • Bromsa och svänga samtidigt är ett BIG NO, skräddaren säger bestämt nej! Bromsar du när du svänger så låser du däcken. I och med att du svänger står däcken snett och kommer du på en isfläck just då så kommer bilen inte följa dina "instruktioner" utan bara sladda lite som den vill och förhoppningsvis bara ner i ett dike.
  • Om det nu redan är försent att tänka på föregående punkter och du redan har fått sladd, bromsa INTE! Bromsar du när du redan har fått sladd så är du körd, gasa istället! Gasar du så rätar du upp bilen och undviker sladden så gott det går. Så gasa helt enkelt, chop chop! Och nu säger jag ju inte att du ska gasa in i ett träd, tänk lite ;)
Vi kan säga så här, slutsatsen är att inte bromsa! :P Eller åtminstone undvika att bromsa när du inte behöver det!

Nu kom pappa hem, dags att byta däck!
Puss på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0