Nosejob?

Det gör ondare än vad jag trodde att det skulle göra att skada näsan, ändå är den inte sååå trasig. Ont gör det, men jag överlever, det går väl över. Jag ser fortfarande ut som om jag har varit i slagsmål men jag kan intyga att det har jag INTE varit faktiskt.

Nog om näsan för stunden...

En skadad näsa senare


Bild från förra årets försoningsgasque med tema Jul

Försoningsgasque igår. Det blev en rolig kväll som vanligt när det gäller Info! Däremot så har jag numera en skadad näsa, dvs ett hack mitt på näsan, mindre roligt. Jag satt lugnt och fint vid borde och helt plötsligt kommer det ett glas flygandes och träffar min näsa. Blodet flödade (låter i alla fall väldigt dramatiskt) och jag fattade nog inte riktigt vad som hade hänt på en gång haha. Tur för Gusten att det var försoningsgasque så jag kunde förlåta honom liiiite i alla fall men jag kommer påpeka detta alldeles för många gånger ändå ;P

Såå, en näsa som har ett rött hack i sig som alla kommer kolla på när jag går någonstans, det ser ut som om jag har varit i slagsmål ju, jättespännande.

Jag gick till gasquen lite civil, alltså inte som superhjälte, jag tänkte att superhjältarna måste ju få rädda någon. Just då visste jag inte att jag verkligen skulle behöva bli räddad pga att min näsa gick sönder. Tur att jag var omringad av superhjältar när olyckan hände ;)

- Vad har du gjort med näsan?
- Gusten har hänt!


Det fick jag säga ett antal gånger igår. Dumma dig Gusten! :P

Nu ska jag sova lite mer! Zzz...
Tyck synd om mig idag!
Puss

Idag är det faktiskt onsdag på riktigt

Planen idag ser ut enligt följande:
 • Städa
 • 11.00 gym med Floppy
 • 14.00 (kanske?) Systembolaget åt Jonatan med Angelica (kanske)
 • Göra sig iordning för kvällen
 • Någongång mellan 16 och 17: Fördrink med Angelica och Sandra
 • 18.00 Försoningsgasque
 • 20.00 Mellanfest
 • Kåren
 • Efterfest?
 • Sova! Zzzz...
Så på med partymusiken och börja peppa! Jag ska börja peppa med att städa, ser förjävligt ut här inne :S


Före och efter.... :S
Fullt lika dammigt som det var på mitt rum hemma i Ludvika har jag det INTE i lägenheten men det är nog bra nära.. vänta 3 år till bara! Jag kanske ska låta bli att städa, grått är väl fint? ;)

Jag vill köpa någonting nytt, det ska jag göra också. Närmare bestämt så ska jag köpa mig ett vidvinkelobjektiv till min älskade kamera, jag känner mig ju rik det ska inte en student göra så jag måste ju handla ^^ Så jag ska bara prata med min kära bror och se om det är något som de har på jobbet eller om jag ska beställa det från internet, återstår att se ^^

Puss!

Är det onsdag snart?

 • Jag vill ha onsdag typ nu på en gång, typ NU alltså.
 • Imorgon är det onsdag, då är det gasque, närmare bestämt försoningsgasque.
 • Det är tema superhjälte, men man måste hitta på en egen superhjälte, jag har tänkt improvisera imorgon.
 • Jag var förutseende och handlade på systemet i fredags för att det skulle räcka till imorgon också för att slippa gå till systemet imorgon, det gör det.
 • Jag ska till systemet imorgon
 • Jag ska inte handla åt mig själv utan till Jonatan som påstår att han är i skolan hela dagen och inte kommer hinna dit själv.
 • Jag är snäll!


Nu tröttnade jag på punktlistan för stunden...
Jag har hunnit med ett träningspass på gymmet idag, helt själv... dumma Lottis plugg som gör att hon inte hinner med att träna! Men jag lyckades kötta på crosstrainern ändå, känns bra i kroppen men nu är jag hungrig ^^

Jag tänkte lägga in en bild på Lotti och ett sadface men eftersom jag inte vet om jag vågar lägga upp en bild på henne med risk att hon har en massa att klaga på så lägger jag in en bild på Lottis istället, katten då alltså (de heter ju ungefär samma sak i alla fall):
Är det onsdag snart? :O

Trumpetkalas på Galgberget


Utsikt över Halmstad

Ett helt awesome träningspass uppe på galgberget är avklarat! 8 km stod på schemat, 5 km powerwalk och 3 km intervall. Jag är helnöjd med att min kondition inte var så dålig som jag hade trott efter denna tid som jag inte har tränat den. Vi var helt awesome på intervallen jag och Lotti helt enkelt! Nästa intervallpass blir nästa vecka och det ska vara 5 km långt, det gäller att trappa upp lite lagom till sista veckan ;P

Nu ska jag ta tag i plugget igen, sen en powernap när jag känner att endorfinerna har tagit slut för att sedan plugga mer. Spännande?

De spelade förövrigt trumpetmusik (tror vi) på galgberget idag, visserligen bara för en kort stund men väldigt spexigt, trumpetkalas som Lotti så fint uttryckte sig ^^

Later!

Kärlek tar tid, precis som sås

I rymden finns inga känslor, rolig film det faktiskt. Jag har mest skrattat hela tiden de senaste timmarna, I like!
Så Lotti, om du vill se den så kan jag se om den med dig, om du vill =P

Nu är det dags att sova, upp till galgberget imorgon bitti, dock inte så tidigt som vi trodde att vi skulle behöva, skönt!
Puss!

Vilket märkligt barn

Vi är bra märkliga jag och Lotti, vi var på gymmet kl 7 i morse och köttade, men det är inte det som är mest märkligt utan det som är märkligt är att vi ska vara på galgberget kl 5 i morgon bitti. Vad har vi tänkt där egentligen? "Vilket märkligt barn" i sann Robin-Hood-Karlar-i-trikåer-anda. Hur ska jag orka upp så tidigt undrar jag?!

NU ska jag plugga, och tvätta, woho...
På onsdag är det gasque, äntligen!

Puss

Typ trött ja

Jag är trött, på rikigt faktiskt....

Discobantning med Erica på Moon igår i si så där två timmar måste ju räknas som nyttigt.
Dagens nyttiga blev en promenad med Floppy (som ni kanske misstänkte i inlägget om lekparker).

Jag har även hunnit med lite bus med kattungarna idag, Lottis bet mig helt oprovocerat i stortån det lilla busfröet :O Lite hug and bite på min fot tyckte hon var riktigt roligt och passande.


Lilla söta Lottis, I'm in löööööv!

Att inte förstå sig på dagens lekparker 7,5 hp

Lekparker är ett intressant fenomen faktiskt. När jag var liten (eller åtminstone yngre) hade lekparkerna gungor som bestod av däck som hängde i kedjor (inte några andra konstiga saker som exempelvis de vid östra stranden som jag skrev om i ett inlägg i våras), de hade en sandlåda, en traditionell rutchkana och i bästa fall en gungbräda eller en klätterställning. Men dagens lekparker är inte alls som de jag minns från min barndom, jag förstår mig inte på vad som ska göras och hur saker och ting fungerar, börjar jag bli gammal?


Vad gör man på dessa egentligen? (troligtvis inte det som lotti försöker sig på i alla fall) ^^


Nej tacka vet jag gamla hederliga lekplatser som exempelvis denna.

Charmen med den leksak som Lotti roar sig med är att om man mot förmodan inte skulle förstå vad som skulle göras (jag menar hur svårt är det att lista ut?) så märker man det liksom lite automatiskt när man sätter sig på den. Den liksom börjar gunga av sig själv och allt blir jätteroligt (speciellt när man heter Lotti och är 21 år)


En traditionell rutchkana kan liva upp vilken tråkig söndag som helst (vardag också för den delen)Bara för Angelicas skull.. Lekstugor med tak är bra att ha ibland

Såå, någon som är bra på de moderna lekplatserna som finns i dagens sammhälle som kan följa med mig och förklara vad man ska göra på alla konstiga grejer??

SKÅL!Nu säger jag skål och beger mig mot Repslagaregatan och Louise!
Ha en trevlig lördagkväll kära läsare!

Puss

Utmaningen Vecka 1 Dag 2

Jag kommer nog tjata om denna utmaning rätt mycket nu i 6 veckor men jag ska försöka skriva om något annat spännande också, som isbjörnar och pingviner kanske, eller något helt annat som är lika spännande.

För den som är nyfiken så hittar ni utmaningen (som den var från början innan vi ändrade lite för att få det ännu jobbigare) här.

Denna dag ser ungefär likadan ut som gårdagen för min och lottis del, galgberget och gym, men idag slipper vi maxtesterna som vi var såååå bra på (speciellt upphoppen som ni kan läsa om i föregående inlägg) ^^

Vecka 1 på utmaningen har jag gjort lite snäll på schemat, har schemalagt att jag ska vara bakis vissa dagar och då blir det ingen träning inte, bara promenader. Vecka 2 däremot kommer bli jobbigt, förutom grundutmaningen så ska vi även ta oss 2000 trappsteg, här var jag elak och delade bara upp det i två pass vilket betyder att vi ska ta oss 1000 trappsteg på ett enda pass. Det låter väl spännande? ;)

Tänk om man kunde göra så här i galgbergs-trappan, det hade varit skönt:

Blandade småhopp

Utmaningen fortsätter, bara 41 av 42 dagar kvar nu ;)
På förmiddagen idag gjorde vi ett antal maxtester (som vi sedan ska göra om efter 6 veckor i hopp om förbättring). Plankan, Jägaställning och Armhävningar är jobbigt men det går att göra på ren envishet! Upphopp stod på schemat uppe på galgberget nu ikväll, det gick sådär bra.

Under vår promenad runt galgberget funderade vi på hur vidare bra upphopp är som ett maxtest, vi tänkte också att upphopp är ju inga problem, det är ju jättelätt. Så vi ställde oss en bit bortanför stigen och började hoppa, så många som möjligt på 1 minut skulle vi göra. Första hoppet tyckte jag gick bra, andra hoppet gick hyffsat, sedan blev det mest blandade småhopp och jag fnissade lite för mig själv för att det såg så dumt ut. Sedan gjorde jag misstaget att kolla på Lottis hopp, då bröt jag ihop totalt och kunde inte hoppa något mer. Det hade då gått si så där 20 sekunder...

Det går INTE att göra upphopp när man skrattar!!
Vi är så fail på upphopp Lotti!


Bjuder på Lottis illustration av det hela (tog den lite oförskämt från hennes blogg)

Förhoppningsvis klarar vi av fler än 15 upphopp vid nästa maxtest om 6 veckor, men risken finns väl att vi gör typ två hopp och sen bryter ihop för att det är så fruktansvärt roligt HAHAHA!

Att vara envis 7,5 hp

Dagens konstaterande: Maxtester är jobbigt när man är envis som jag och Lotti!

Första träningspasset avklarat, riktigt skönt. Kan ju tillägga att armarna är det enda jag är någorlunda biff på, det ska vi ändra på! Med tanke på envisheten så kommer nog detta gå rätt bra ändå, om vi nu orkar hela 6 veckor men varför skulle vi inte göra det?

Nästa träningspass blir på galgberget i eftermiddag, eller träningspass, en powerwalk i alla fall.

Nu ska jag snart dra mig upp på stan och försöka hitta ett par löparskor till mig, helst lite träningskläder också så jag slipper tvätta var och varannan dag under denna 6 veckors utmaning ^^ Man kanske hittar något mer också om man har tur, det vore trevligt med någonting roligt också.

Känner mig rätt rik så här på löningsdag, både lön och csn denna månad! Jag tycker faktiskt att jag är värd lite shopping efter mitt slit på jobbet, så det så! ^^

Blogg!

Kollade på Vakna med the Voice's RapAttack i morse, den handlade om bloggar och bloggare. "Vi har en blogg, och där skriver vi om allt som är viktigt". Det är väl självklart att man gör det, varför skulle man skriva om oviktiga saker som isbjörnar och pingviner? :O Nej man skriver om viktiga saker som global uppvärmning, jordens undergång och att jag ska till gymmet typ NU.

För nu ska jag till gymmet, det är väldigt viktigt förstår ni för annars går inte schemat ihop sig och hur skulle det se ut egentligen?! :O

Är det varmt eller kallt i Halmstad?Jag måste bara fråga, är det kallt eller varmt här?
Tycker att det är varmt men det kanske är för att jag är van med "norrlandsluften" efter denna vecka, eller är det verkligen varmt?

Jag behöver ett svar innan jag blir sjuk av att ha fönstret öppet!
Help me!

HstdJag är i Halmstad! Tänkte att ni behövde veta det.

Inga brandmän på vägen att dreggla över idag, väldigt dåligt måste jag ju säga.

Imorgon är början på något bra! ...tror jag i alla fall.

Mer vettigt inlägg imorgon, förhoppningsvis. Inlägget om isbjörnar kanske inte var jättevettigt jag vet inte.. ^^

Jag är duktig, faktiskt rätt så väldigt duktig

Inventera apoteket i Smedjebacken, vi slog nytt rekord, kul.. men för lönen så hade jag gärna jobbat några timmar till ^^ Men nu fick jag komma hem och sova istället vilket ju är skönt det med tydligen.


Tänk på miljön och låt växterna växa... eller något åt det hållet.

Idag åkte jag för den delen buss för första gången på 4 år här i Ludvika och vet ni vad... det var ingen roligare upplevelse denna gång heller. Jag gillar verkligen INTE att åka buss, men chauffören ska ha cred för att han inte körde som en galning! Men inte hjälpte det, jag mådde dåligt ändå.. tydligen är jag inte gjord för att tänka på miljön och åka kollektivt. Att bussen sedan var fylld med massa högstadie-elever gjorde ju inte heller saken bättre.
Varför ska de prata så förbannat högt hela tiden?


Jag drog upp medelåldern rätt rejält tror jag med tanken på att jag var typ 7-10 år äldre än alla andra på bussen (om vi inte räknar busschauffören då), jag känner mig gammal!

Men jag tänkte i alla fall på miljön, det är huvudsaken! Gick hela vägen in till stan, si så där en timmes promenad, och tog bussen! Miljövänlig är jag (var jag?)!

Mötte en gubbe med en såg på cykelbanan mitt ute i ingenstans, det var lite creepy faktiskt men han hejade så glatt och gick vidare. Hade varit roligt att säga att det var en gubbe med en blodig såg och blodiga kläder, så var ju dock inte fallet så det låter jag bli att säga, och tydligen var inte jag hans nästa offer heller (troligtvis för att jag var så trevlig ;P ) så det behöver ni inte heller oroa er för.

Nu är det dags att sova, imorgon drar jag ner till Halmstad igen och på fredag börjar jag och Lotti på vår lilla utmaning, stay tuned så att säga.

Inte riktigt som jag hade tänkt mig

Jag hade tänkt spendera förmiddagen med att städa mitt rum här hemma... så blev det inte. Har istället gjort ett träningsschema för mig och Lotti inför vår lilla utmaning, det tog liiite längre tid än jag hade tänkt mig men nu är det gjort i alla fall. Det kommer bli jobbiga 6 veckor detta, men det är värt det! Nu kör vi!

Nu ska jag käka lunch för att sedan, om si så där en timme, ta mig en promenad på en timme in till stan. Från stan tar jag sedan en buss till smedjebacken *hjälp* för att sedan jobba resten av dagen och kvällen med att inventera hela apoteket. Kommer bli en låååång kväll, men... money money money!

Tjipp!

Global Uppvärmning, Isbjörnar och Pingviner

Den globala uppvärmingen beror inte på människan utan på isbjörnarna som smälter isen med sin kroppsvärme, för att lösa detta måste vi importera pingviner från sydpolen så att de kan utrota en del av isbjörnarna innan det är försent.

Så hade det i alla fall kunnat vara om det nu hade varit så många isbjörnar på nordpolen, tyvärr är det ju inte riktigt så verkligheten ser ut, men den hade kunnat göra det.Det är väldigt mycket snack om att isen på nordpolen smälter och att det är en jättekatastrof, det är det säkerligen också men det hade inte med saken att göra, inte så mycket i alla fall.

Har ni tänkt på att alla isbjörnar hade kunnat smälta isen med sin kroppsvärme om det hade varit tillräckligt många isbjörnar på nordpolen för att täcka hela isen. Tänk dig ungefär lika många isbjörnar som det är pingviner på sydpolen, eller kanske några till. Tillräckligt många isbjörnar borde på lång sikt smälta isen och skapa en global uppvärmning, då kan man snacka om naturkatstrof, eller är det bara "naturens gång" då?

Vad händer om en isbjörn emigrerar till Madagaskar och rullar sig i lera? Blir det en brunbjörn då? I så fall, hur blir den en grizzlybjörn?

Hur många pingviner hade dött om man flyttade en isbjörn till sydpolen och lät pingvinerna attackera den? Hade isbjörnen överlevt?

Kan man rida på en pingvin?
Man kan uppenbarligen rida på en isbjörn:

Seriöst inlägg? Kan diskuteras men det tåls att tänka på! Tänk på alla pingviner och isbjörnar som inte vet att de kunde ha förstört/räddat världen.... ehh?

Jagvillutochresahelsttillnågottrevligtställe ochingetställedärjagredanharvarit


London 2009

Jag vill ut och resa! Just nu vill jag till USA's västkust och leva livet, men det har jag ju inte riktigt råd med är jag rädd för. Mycket man vill men inte får, varför ska det vara så?

Nu ska jag ut och resa, om så bara 5 mil för att komma till Borlänge och Kupolen, det duger för stunden. Jag ska shoppa för pengar som jag inte har, underbart faktiskt ^^

En dag som alla andra

Jag har inte mycket vettigt att skriva just nu tror jag..
(Kära dagbok) Idag har jag sovit och sovit lite mer, för att sedan börjat städa (ca 5 minuter) tills jag fastande med ett gammalt fotoalbum och tröttnade på att städa. Sedan har jag tagit en fika med Murray på stan, det var trevligt. Jag har även fått träffa min bror en stund, han har stora problem med sin bil vilket gör att han inte kan ställa undan sin sommarbil och det leder till att han har ännu större problem, får jag skratta?
Imorgon ska jag till Borlänge. Det var det för idag..

Kul va? ^^

Ska försöka mig på ett vettigt inlägg en annan dag!
Köpa skor imorgon kanske?


Är Erica förresten klar med sin empiriska studie?

Sista tävlingen för året

Oh no, vad ska jag nu göra på helgerna??!!!
Låt det bli vår, snabbt!


Detta är inte helt okej faktiskt.

Det som ligger i påsen är ett helt lager, det andra är mitt spindellager som en gång i tiden har sett ut som det i påsen. Resultatet av detta blev att mitt framdäck stod helt jättesnett när vi ställde ner karten och jag skulle ut på tidskörning. Någon tidskörning blev det inte för min del, inte alls faktiskt... så jag fick naturligtvis starta sist i första heatet. Men vad gjorde väl det, jag hade ju ingenting att förlora på denna tävling så jag lekte väl mest runt ändå.

Såå, inget vidare bra avslut på säsongen kanske men jag kom ju hem med en pokal för sammanställningen i serien i alla fall, den du Lotti nu blev du allt glad va ;)

Nu ska jag jobba på det där abstinensbesväret och inte klättra på väggarna hela vintern för att jag saknar kartåkandet, får se hur det går. Tur att man har awesome vänner och en massa alkohol att roa sig med ;P

K-k-k-kaaaaallt

Dagens konstaterande: Man blir kall av att vara ute en hel dag i regn och vind! Faktiskt jättekall.. brrr

It's Raining Men


Så här mycket såg jag på E4n när jag åkte in i Linköping, ser ni bilen framför?

Framme är jag i alla fall, och jag har hunnit med ett helt pinsamt moment, fler kommer troligtvis innan kvällen är slut om jag känner mig själv rätt.

What to do? And, How to do it?

Mer om det imorgon, eller nej, bara för Beans!

Ooooh jag ser får utanför fönstret, söööta.

Dags att hitta på något annat!

Förövrigt så tog jag ett par stövlar idag, jag är rätt nöjd med det valet med tanke på regnet.

Puss!

Höst frågetecken

 • Är det höst nu? Träden är inte färgglada än men det kanske kan vara höst ändå?
 • Det är uppenbarligen en höststorm utanför fönstret, men är det höst?
 • Var tog sommaren vägen? Är den slut?
 • Betyder det att jag kan börja använda mina höstskor nu?
 • Åååh höstskor, jag gillar alla mina stövlar och allt vad jag har, får jag använda dem nu?
 • Snääällla, får jag, får jag, får jag?!!!! *ivrig*
 • Inget ont om alla mina sommarskor men uppenbarligen vill mina ledband vila från alla de skorna så stövlar känns som en bra grej att fortsätta på, är det dags nu?
 • Att det är klackar på höstskorna också gör väl ingenting för det är ju helt klart sommarskorna och inte klackarna som ledbanden är trötta på, eller?
 • Jag ska åka norrut imorgon, då kan man väl använda höstskor eller?
 • Undra om jag skulle kunna bada i skor om jag ville, ungefär som Joakim von Anka fast med skor istället för pengar, för pengar kan jag verkligen inte bada i, men skor kanske?
 • När ska jag få min skogarderob, alternativ min skovägg?
 • Dvs, när ska jag få min awesome lägenhet och ett awesome jobb som betalar denna awesome lägenhet?
 • Var kommer detta awesome jobb vara någonstans, kommer det vara nära mina vänner?
 • Har jag slut på frågor nu?
 • Troligtvis inte men jag tror jag ger mig för stunden, men får jag använda mina höststövlar imorgon?
 • Eller måste jag stanna i Jönköping och köpa ett par nya?

Det där med väderStormen är tillbaka, I like it!

Vad är det för skillnad på "växlande molnighet" och "halvklart till mulet" egentligen?
Det var bara någon tanke jag kom på som jag var tvungen att ta reda på:

Halvklart till mulet: Moln utan regn, man kan ibland skymta solen mellan molnen.
Växlande molnighet: Moln som tidvis skymmer solen.

Vet inte om jag har fått något direkt svar men vad jag kan tänka på mig är att vid växlande molnighet är det mer sol än moln och halvklart till mulet har mer moln än sol. Så nu har jag bestämt att det är så, bara för att jag ska slippa tänka på det mer!

Regnet slår mot rutorna och det blåser halv storm utanför, jag tänker inte gå ut något mer idag!

Förövrigt har Martin den största katt jag någonsin har sett, Sune är enorm! Eller så är det bara i jämförelse med Lottis och Lolli som är jättesmå? Nej Sune är f*n jättestor, inte bara tjock utan stor.

Njut av vädret people, om inte annat så ger det er en anledning att stanna inomhus!
Pöss

Det är snart helg

Blev en väldigt oeffektiv dag idag känner jag, inte gjort någonting alls faktiskt. Det skyller jag på att folk tvingade ner mig till Smålands igår helt klart! Men tro det eller ej så var jag nästan nykter.. nästan.

Imorgon drar jag till Linköping, har tänkt spendera kvällen där med att plugga på hotellet men jag har en känsla av att jag kommer göra annat.. inte lätt det där med att motivera sig till att plugga :/

Nu ska jag snart iväg och skjutsa Lotti och henns dinkelpuffar till pälsbollar till Martin som ska vara "barnvakt" i helgen, så snäll är jag.

Träna kanske? Ja tack..
Tjolihopp!

PS. Jag ska INTE till Älghälga i år, tro det eller ej!

Nykterhetsproblem eller bara student?

Jag gillar inte att folk pratar om fest ikväll! Eller det är ju inte det att jag inte gillar fest, men jag ska ju vara nykter ändå till den 29e har jag fått för mig. Det kommer ju inte gå bra någonstans men jag vill åtminstone vara nykter denna veckan eftersom jag har tävling i helgen. Kan ju iofs gå till Smålands nykter och kolla på fulla människor, eller kan jag det? Det är i alla fall inte särskilt långt, kan se stället från mitt fönster ;P

Har i alla fall varit duktig och gjort allt det jag skulle göra idag (inte riktigt tillräckligt mycket plugg men jag har pluggat i alla fall!) så jag är nöjd med dagen. Har nyss joggat 7 km, eller egentligen har jag inte det, jag har dansat(?) 7km på min dansmatta och spelet påstår att det är samma sak som att jogga i 7km, och att det är 400 kalorier, så jag litar på det helt klart.

Nu kommer snart regnet, dags att duscha! Då menar jag inte i regnet då utan i badrummet, vet inte vad regnet hade något med saken att göra men jag såg ett sammanhang nyss, blött som blött.

Får se vad kvällen har att erbjuda, nykterfest eller plugg? hmmm... ^^

Förtydligande

För att förtydliga det hela: Bilderna i föregående inlägg är gamla, alla löv är INTE borta från träden här nere på västkusten!

Då hade vi förklarat det! Vad händer idag? Jo jag har tänkt plugga lite, hämta kurslitteratur på hemköp, handla och träna. Än så länge har jag inte lyckats göra någonting av det. Funderar på om jag ska ta mig en promenad nu för att komma igång lite och samtidigt svänga förbi hemköp och hämta kurslitterturen som ligger där, låter som en bra plan, nu ska jag bara lyckas ta mig ut också.

Dagens post-it (det var längesedan): Det ska inte bli fest ikväll!

Militärer och deras små övningar

I vanliga fall har jag inget emot militärer (det vet nog de flesta hehe) men idag har de skrämt mig tillräckligt många gånger för att jag skulle kunna få en hjärtattack, INTE okej!


Att springa på galgberget vid militärområdet kan vara en spännande upplevelse tydligen

Det regnade idag, tänkte hoppa över motionsrundan utomhus (och träna inomhus istället) när Lotti var tvungen att plugga, men så slutade det regna så jag skyndade mig ut innan jag hann ångra mig. Sagt och gjort, jag åkte upp på galgberget (ja jag var lat och tog bilen, igen! Det är faktiskt långt dit!), när jag hade parkerat upptäckte jag en massa militärer i buskarna som kom springandes för att sedan ducka ner under en buske, bakom ett träd eller bara slänga sig på marken.

Jag tyckte det såg spännande ut så jag satt kvar en stund och kollade på deras lilla övning (som jag hoppas var en övning i alla fall), okej jag var kanske lite för feg för att gå ut mitt bland alla militärerna också av några anledningar (typ två ^^ ). De kom närmare och närmare, tillslut kommer det en militär och använder min bil som skydd från "fienden" vilket jag tyckte var väldigt komsikt (undrar om han visste att jag satt där inne?).

När militärerna hade gett sig av (självklart åt samma håll som jag) så valde jag att ändå gå ut på min lilla motionsrunda. Där blev jag skrämd ett antal gånger av miltärer i buskarna och som kom smygandes över stigen där jag gick.Tillslut tyckte jag att jag kände mig säker och att det inte skulle komma några fler militärer för de gick iväg mot sitt område igen. Men rätt var det är, när jag närmar mig slutet och min bil igen, så hör jag ett skott i buskarna och jag flyger nog två meter upp i luften (trots musik i öronen). För en sekund funderade jag på om jag hade blivit träffad men jag kom på mig själv och började skratta åt mig, då kommer det andra skottet och jag hoppar till igen. Tillslut fick jag nog och började springa därifrån så fort jag kunde för att komma tillbaka till bilen och få slut på denna "hemska" motionstur ^^

14 september

Ny dag nya tag! Idag ska jag gå utanför lägenheten. Dessvärre regnar det idag så det var ingen rolig idé, men det är tänkt en powerwalk på galgberget med lotti senare om hon nu inte dissar mig på grund av regnet det vet man ju aldrig ^^ Just nu ska jag bara ligga här en stund och lyssna på regnet som slår mot mina fönster, myyys.

Annars är tanken att jag ska plugga idag, både det ena och det andra, hur motiverar jag mig till det tro?

Give Me a Challenge

Gött träningspass idag, kommer ha go träningsvärk i magen imorgon and I like it! Vi kom fram till att biggest loser inte alls var en bra idé när man crosstrainar eftersom det är på svenska utan text och vi har inget ljud, jättedumt faktiskt. Tur att det finns Simpsons och Family Guy som räddar situationen.

Note: Det är f*n INTE okej att ställa en vagn full med cupcakes utanför "fönstret" (egentligen nödutgången ut i koridoren) till gymmet!! Som tur var så är jag awesome och är inte det minsta sugen på en cupcake just nu, en färsk kanelbulle däremot hade varit godare. Men nej, så kul ska vi inte ha det!

I slutet av nästa vecka ska jag och Lotti börja på en liten utmaning (det är nog egentligen Madde's "fel" att vi (jag?) kom på den idén), en 6 veckors utmaning i form av träning, ska bli fint det. Mer om den vid ett senare tillfälle. Anledningen till att det blir i slutet av nästa vecka är att båda åker iväg nu till helgen så vi får snällt vänta och träna på utan utmaningen tills dess ^^

Chop Chop! Nu ska jag kolla på True Blood!
Pöss!

Rör på dig kvinna!

Note to self: Att sitta inne hela dagen = Fail!Varför har jag inte gjort någonting vettigt idag undrar jag?! Pluggat lite men inte var det mycket inte, men det är bättre än ingenting kanske. Och nu sitter jag bara här för att invänta att klockan ska bli tillräckligt mycket för att dra till gymmet, inte för att jag inte hade kunnat dra dit nu men då hinner inte lotti dit så jag får snällt vänta en stund till.

Idag ska träningshitler fram, fläskpinne och ja allt vad det är! Biggest Loser på tvn som jag har tänkt ska motivera mig lite, eller åtminstone roa mig när jag står där på crosstrainern och svettas. Min plan är att jag kommer att kämpa mer när jag ser hur mycket de kämpar, tror ni det fungerar så?

Note to self (again): Kötta!

From Death to Party

Från allt hemskt jag satt och tänkte på igår gjorde jag en totalvändning och söp ner mig själv istället.

Jag hade tänkt ha en nykter helg denna helg, det gick väl inte jättebra kanske. Det hade gått jättebra om inte min kära Fry Fry hade kommit ner till Halmstad och begärt en fest. Så fest blev det, kul var det, nu är det dags att sova snart.

Att driva med folk är väldigt roligt, speciellt när det är Jonatan man driver med.
Keno skvallrade om att Jonatan hade sin dörr öppen och eftersom Jonatan inte svarade på mitt sms så skickade jag ett till:

"Sluta ligga! Speciellt med dörren öppen!"


Detta ledde till ett mycket förvirrat samtal av Jonatan till min mobil:

- Var fan är du?
- Hemma?!
- Hur vet du att min dörr är öppen?!!


Detta tyckte jag var fruktansvärt kul så här på bakfyllan hahahaha!
Mycket kul kan man ha ^^

Memories of the Past

9 år sedan terrorattacken i USA, den dagen satt jag hemma hos Emma minns jag (minns du det emma? ;P ). Det är tur man inte är ute och flyger idag för nog hade jag haft mina tankar på det. Men egentligen är nog idag en av de säkraste dagarna (om man ser till terrorattacker) för säkerheten lä vara extrem idag, speciellt flyg till USA men det är det väl alltid i och för sig. Finns mycket som kan hända när man är ute och flyger, men vad är det som säger att jag inte kan dö just här där jag sitter egentligen? Det kan komma ett flygplan nedkraschandes här, ingen omöjlighet, men ska man tänka på det sättet så blir man väl galen (mer än jag redan är då).

Från en olycka (kan vi kalla det olycka?) till en annan...
32 år sedan Ronnie Peterson dog i en krasch på Monza-banan, då snackar jag F1 för den som inte hängde med i svängarna. Egentligen dog han ju inte på Monza men han dog på grund av kraschen som inträffade den 10e september 1978.  Och till F1 vill alla racingförare, inkl mig själv egentligen, hur tänker vi där?! Mmm.. nästa helg får jag köra min älskade kart!


Fruktansvärt bra (förstå min ironi) reportage, men det visar i alla fall vad jag snackar om. Jag har ju fått skäll förut (mest av Emma) att jag inte illustrerar det jag pratar om här, så here you go!
"Här går vi ut... på start och målrakan och det ser ut som ett flygfält, det är brett och det är exeptionellt brett"

Att en människas misstag kan döda 118 pers känns inte riktigt helt okej... fortfarande inte!
Om knappt en månad är det även 9 år sedan som milanokraschen inträffade, hemska tanke ='(
Hittade en liten illustration över det hela på youtube:Många fler hemska minnen dök helt plötsligt upp i mitt huvud, inte bra.. dags att göra någonting roligare än att tänka!

I will always miss you!

Duktig Lördag

Jag var uppe med tuppen idag, eller ja, det var nog en överdrift men jag var åtminstone uppe tidigt. Tvättar och har mig, inte riktigt det optimala en lördag kanske men jag måste ju ha något att ha på mig och jag har inget bättre för mig denna dag.

Träna ska jag göra idag också, jag ska vara så duktig så! Om det blir gymmet eller galgberget, eller kanske både och, det återstår att se för den som bryr sig.

Om jag har tur kanske jag orkar plugga också, fotografering då alltså. Imorgon är det nog dags att ta tag i det där med uppsats, glöm inte det Sofy! Om jag bara kunde hitta min motivation också där nere under golvet någonstans så vore det ju jättebra! Att motivera mig själv med att jag får köpa en iPhone 4 när jag är klar med uppsatsen är nog en väldigt bra idé, Emma är bra på idéer hon ^^ Fast jag vill ju ha en NU! Bara till att jobba med uppsatsen då så den blir klar *gäsp*

Dags för en powernap, tar på krafterna att gå upp tidigt tydligen ^^

Det där med att utföra tjänster

Jag och två män (pojkar?) en fredagkväll...
Nu var det ju visserligen så att jag bara var lite chaufför åt Jonatan och Staberg, inte roligare än så, tro det eller ej. Men det var kul att tänka tanken på att utveckla det där mer innan jag avslöjade det hela, det gjorde jag inte tråkigt nog.

Nu kommer ännu ett "tro det eller ej": Jag sitter och pluggar, på en fredagkväll! Vad hände där egentligen? Men det känns inte riktigt som plugg eftersom det är en bok om fotografering. Varför pluggar jag inte till att bli fotograf egentligen? Det är ju det jag älskar att göra, fotografera... men kan man leva på det? Det kan bli svårt.. jag vill ju bli rik och njuta av livet! Hur ska det gå till undrar jag?

Plugg var det ja, eller nej.. läsa om fotografering =)
Medan andra är ute och super sig fulla, jag är nästan stolt över mig själv!

Something New

Jag har kommit på vad jag behöver göra för att liva upp vardagen, jag behöver köpa någonting nytt! Kommer inte ihåg när jag köpte en ny pryl senast, kan ha varit kameran som jag fick på försäkringen för 1½ år sedan och DET är illa för att vara mig!! Jag är prylkåt och jag måste köpa någonting snarast! Frågan är vad jag ska välja ^^ En ny systemkamera hade varit nice men dessvärre har jag inte 70 000 som jag hade behövt för att få den kamera jag vill ha. Såå vad ska jag hitta på? En iPhone 4 kanske? Men det är dyrt, vad hittar jag de pengarna någonstans? Besöka elgiganten när jag kommer hem, svar JA! I need something new!

Okej nu kom jag på att jag ju faktiskt köpte denna dator för ett halvår sedan men det är fortfarande alldeles för lång tid! Jag behöver någonting nytt att pilla på ;P

....

Fest igår, kul. Mindre kul idag..

Ligga och kolla på film 15 hp kör jag starkt på idag.
Imorgon tar jag tag i livet igen!


Ska det vara fest ska det vara trångt och mysigt!

Pannkaka!

Lotti är grym på att göra pannnnnn(g?)kakor ;) Thanx beeean!

Det är onsdag, kåren har inte öppet ikväll och det är inte okej!
Tydligen ska jag festa ändå vilket inte heller är helt okej, inte alls okej faktiskt, fram med spriten!

Någon dag ska jag springa hela 5km varvet på galgberget, kanske denna vecka, kanske en annan vecka, idag blev det en powerwalk, igen.

Nu ska jag göra mig iordning, festen började för en halvtimme sedan..

Puss!

PS. Det spelar ingen roll hur pannkakorna ser ut så länge de är goda!

Baby please don't cry

Har jag gjort någonting vettigt idag? Nej det kan jag inte påstå, mest tyckt synd om mig själv för att jag har ont i höften, "aajjj min höftled" ^^

Nu ska jag snart iväg och käka på Bulls och sen bio med ett helt gäng trevliga människor =)
Blir inte mycket mer än så idag!

Have fun people!

Puss

Bara för att...

...göra det hela ännu bättre så tog jag mig ännu en powerwalk idag.

Jag har inte gjort annat än gått idag verkar det som. Gick ut på min första powerwalk vid halv 11 (en timme), gick till Lotti halv ett, gick hem från lotti si så där halv tre tre nångång och sen tog vi oss en powerwalk runt 5km spåret på galgberget vid halv sex. Nu har jag ont i både ledband, knä, höft och fotsula.. på högra benet då där allt är cp just nu men vad gör väl det, jag är ju van vid det här laget.

PS. Angelica se till att jag blir ustläppt från de där läskiga sjuksystrarna i natt!

Skadad

Det är seriöst stora fel på mig, jag är inte normal någonstans, varken i huvudet eller kroppen! Min promenad idag blev en timmes powerwalk, men det började segt för jag kunde röra mig ungefär som om jag var 90 år. Ledbandet i högra foten var åthelvete och som om inte det räckte så skulle mitt knä vara skevt idag också, måste ha sett kul ut. Det gick iaf bättre när jag började ignorera det och powerwalka ändå.

Mina knän är ju inte helt okej, kan man få två pinnar att sätta på baksidan av dem kanske så att jag inte kan böja dem åt fel håll!?? Tack!

En operation för ledbanden i fötterna hade varit något också, men det har jag diskuterat med mig själv här förut, det vill jag inte! Vill inte gå runt och ha ont i dem längre men frågan är om en operation skulle hjälpa i längden? Vad händer om jag opererar dem och sedan går runt i flipflops och trampar snett igen? Kommer jag få lika ont igen då efter ett antal vrickningar? Är det värt en operation? Bättre att ta det när ledbanden går av? Troligtvis inte men det är så det kommer bli..

Hur skadad jag är i huvudet behöver vi väl inte ens gå in på?! Tur man går Info så att man inte står ut så mycket med sitt skadade jag ^^

Nu ska jag ta mitt skadade jag och göra någonting vettigt, vad vet jag inte..


PS. INFO GOES ROBINSON - FEST STYLE! Kommer bli awesome!!

Att det ska vara så förbannat svårt

Kan man inte ens få förstå en liiiiten del? Nej så kul ska vi tydligen inte ha det...

Igår var ingen rolig dag, den tråkigaste dagen på mycket länge faktiskt. Det ska vi ändra på idag, ska börja med en promenad tror jag bestämt och senare ska jag busa med små kittens :D Annars vet jag inte riktitg vad som händer idag men dagen kommer nog inte bli lika tråkig som gårdagen i alla fall.

Håller en tumme för Bill och Speedy idag, hoppas att allt går jättebra, det måste det göra!

Boring Sunday

Detta är officiellt den tråkigaste söndagen på länge (punkt).
Jag gör absolut ingenting, orkar inte göra någonting, jag vill ut och springa men då hostar jag lungorna ur mig så det får jag inte, jag har till och med funderat på att plugga dvs läsa artiklar (så tråkigt har jag ja!). Men ja man ska väl ha dessa tråkdagar ibland också för att uppskatta de bra, right?!

Ska slänga mig i soffan och ha ett sex and the city maraton i min ensamhet tror jag bestämt. Imorgon tar jag nya tag, då ska jag bli mer positiv än idag.

Hoppas du har en roligare söndag..

Att inte förstå sig på män 720 hp

Ja det krävs ett tolvårigt program för att ens förstå någonting av män, konstaterar jag nu!
Jag fattar ingenting faktiskt..

Det räcker så

Dinkelpuff

Att busa med små kattungar tar på krafterna har jag märkt! Spenderade halva dagen hemma hos Lotti sen när katterna sov var både jag och lotti jättetrötta så jag gick hem och sov några timmar ^^

Lottis och Lolli är hur som helst fruktansvärt söta och gubben som hade dem innan tror visst att jag och Lotti är ett lesbiskt par, jätteroligt haha.

Stackars lilla Lottis är enögd men lika söt är hon för det, jag är kär!
Min stackars tå lever farligt..

Sööööta katter! Jag är mer en hundmänniska annars men just kattungar kan man ju inte motstå!

Lördag = Mys


Katten på bilden har ingenting med kattungarna att göra mer än att det är en katt

Åhh äntligen lördag! Snart ska jag följa med Lotti och hämta Lottis och Lolli, två helt underbart söta kattungar! Jag älskar idén med att vara jourhem åt katter som väntar på riktiga hem, man får ju ha katterna när de är som sötast och sen ge bort dem ^^ själv är jag ju inte jourhem men jag är jourgudmor och det duger för mig för jag ska få mysa med kattungar! :D

Kände att jag ville blogga och visa att jag lever idag för jag har en känsla av att jag inte kommer vilja lämna Lottis lägenhet på ett bra tag, ska försöka slita mig därifrån ikväll så då kommer det säkerligen upp någon söt bild på kattungarna!

Ha en underbar dag, det kommer jag ha!
Puss

Närhetsbehov

Jag har ett fruktansvärt närhetsbehov just nu! Tack Lotti för att du ska få hem Lottis och Lolli imorgon så jag kan bota lite av mitt närhetsbehov med små söta kattungar!!

Imorgon kl 9.00 ska vi hämta kattungarna, sen kommer jag typ bo hemma hos lotti resten av dagen =)
Sova nu, krama kudden för närhetsbehovets skull? Ja... tyvärr.

Pöss

Att laga bil 7,5 hpNu är jag lycklig, jag har en fungerande bil! Okej den fungerade innan också men någonting var ju fel och tydligen var det en ventil på en slang som hade gått sönder. Så enkelt fel men tydligen jobbigt att fixa, de fick lov att byta ut hela slangen. De körde in bilen i verkstaden och hissade upp den på "operationsbordet", där stod jag och såg allmänt förvirrad ut bland alla män.. en del var faktiskt riktigt trevlligt ögongodis ^^ De fick vara två stycken för att lyckas laga min stackars lilla bil och ändå behövde jag inte betala något för arbetet, I like it!

Jag gillar att tro på att det var för att jag var så söt men troligtvis var det för att jag såg allmänt efterbliven ut där inne i verkstaden... hur som helst är jag glad att jag slapp betala! Jag fick bara betala 378 spänn för slangen och ventilen, det var faktiskt helt okej enligt mig. Ibland är det bra å vara tjej! När jag åkte in med kartkärran på besiktning gick det ju också finfint, han som besiktade var för upptagen med att fråga hur det var att vara tjej och köra kart så han upptäckte väl inte alla småfel på kärran ;)

Nu ska jag njuta av att jag har en lagad och fin bil!
Imorogon ska jag mysa med kattungar! Peeeeels!!! :D

Klagomål 7,5 hp

Efter att ha städat lägenheten efter gårdagens festande sitter jag och funderar på hur folk tänker när de är fulla. Att slänga snusprillor och tuggummin i slasken när det finns en soppåse alldeles bredvid känns rätt elakt. Jag hatar att ta upp gamla snusprillor och grejer ur slasken, det är äckligt! Ta reda på er skit själva tack!Sedan har vi ju det fenomenet när folk spiller, torkar de upp? Nej oftast inte! Jag tackar Anton för att du hjälpte till att torka upp ölen i mitt "kök" igår i alla fall. Men oftast tänker nog folk mest "ähh det var ingen som såg det var inte jag" och sedan går de vidare utan att torka upp. Detta leder till att det luktar öl i hela min lägenhet och det är kladdigt när man går, eller som efter hjärtslaget då jag funderade på om någon hade skruvat fast min soffa i golvet.

När folk sedan torkar upp efter sig, slänger de det blöta pappret? Nej verkligen inte, det lägger vi på bordet för bättre behövande, det låter logiskt. Att man sedan ställer den nästan fulla pappersrullen i slasken där folk sedan häller ut både det ena och det andra känns också väldigt logiskt, eller???!! Den gick inte att använda igen, tack för det!Sist men inte minst vill jag återigen klaga på att folk inte dricker upp det som de har i sina flaskor och burkar! För i h*vete, drick upp innan ni tar en ny! Det är faktiskt ganska tidskrävande (tänk på att jag är bakis när jag ska städa) att gå fram och tillbaka till slasken och hällla ut innehållet i varenda (lätt överdrift) burk/flaska, det känns väl ändå som en ganska enkel uppgift att dricka upp det som finns i burken/flaskan. Som student måste man vara noga med att få i sig allt så att det inte blir alkoholmissbruk, tänk på det!

Lite bättring till nästa gång tack!
Puss!

What to do?

Okej, festen igår blev nice vilket jag också kunde se på lägenheten i morse när jag vaknade men det är väl så det ska vara efter en fest med 25 pers i en lägenhet (busfabrik) på 29 kvm. Jag har faktiskt orkat städa undan alla burkar och flaskor men nu är det inte mycket energi kvar för annat inte, lite filmmys i min ensamhet eftersom jag är för trött (och lat ja Angelica jag vet) för att ta mig någonstans.Imorgon ska jag iväg med bilen till Saab för att kolla upp vad som är fel på den, får se hur det går. I vilket fall lä det kosta 600 spänn för att släcka varningslampan och det enda de gör är att de kopplar in en dator och trycker på några knappar! Om bilen är körbar efter det så kan det hända att jag drar mig hemåt om jag orkar, återstår att se hur det blir med den saken.

Förövrigt, jag är pank! Pengar mottages gärna!
Köpt kurslitteratur för 600 spänn och ännu har jag en bok kvar att beställa, wuää!
Äta behöver man väl inte?

Se så, tänk inte så mycket! Just do it!
Frustrerad? JA! Fan!!

Tonight

Okej nu börjar jag bli törstig, festmusiken är på och jag dansar runt i lägenheten för mig själv. Funderar på att göra mig iordning och sen sitta i min ensamhet och spela super mario tills någon vill göra mig sällskap. Kan man grogga på saft? Ja det kan man, apelsinsaft, men kan man grogga på vinbärssaft tro? Testa kanske? Eller så håller jag mig till mina cider och låter spriten stå i skåpet (kanske är bättre?).

Dumma bil förövrigt, check enging sägs det ja, men jag ser inget fel på motorn och inte märker jag något fel när jag kör heller... vad f*n är fel?!!! Gaah!

Festa till det nu! Chop Chop!

RSS 2.0