Ambulansparkering

På skylten står följande: Ambulansplats (parkering förbjuden), 2 platser 0-10 meter (från skylten).

Jag pratade ju om denna ambulansparkering för några dagar sedan. NU ska jag blogga om det!

Vad jag kan minnas har jag aldrig sett detta fenomen förut. Är det ett nytt påhitt eller är det bara jag som har missat det? Denna skylt står då i alla fall utanför Halmstad Arena, det är ritat två parkeringsrutor på marken framför, där då ambulanserna tydligen ska parkera. Jag kan förstå idén, att det alltid ska finnas plats för ambulanser utanför en idrottsarena. MEN hur ofta tar sig ambulanser tid att parkera i en parkeringsruta? Av mina erfarenheter ställer de sig så när ingången som möjligt, helst lite snett och vint för att det är lite bråttom.

Det roliga med detta är att det ALLTID står bilar, som då inte är ambulanser, på dessa parkeringsrutor. Lapplisorna hade haft mycket att göra om de skulle stå där hela dagen. Skadeglädje som jag har så gillar jag när andra bilar får parkeringsböter när jag är uppe på gymmet och svettas. Man måste roa sig med någonting medan man tränar, att studera parkeringsböter är bara en av många saker man kan studera när man är på gymmet.

Men vad är då egentligen vitsen med dessa ambulansparkeringar? Får de inte parkera var som helst i nödsituationer? Det är inte direkt så att det är dåligt med plats längs arenan, det får lätt plats ambulanser lite här och var. Aldrig sett någon på ambulansparkeringen dock. Det känns dock som en dum idé att rita parkeringsrutor på marken också, det förvirrar många bilister verkar det som.

I vintras hade de en tillfällig skylt för "parkering förbjuden" som stod på marken alldeles framför parkeringsrutorna. Men visst parkerade folk där ändå, så nära skylten som möjligt oftast, gärna på den. Antingen är folk dumma och förstår inte vägskyltar eller så ignorerar de helt enkelt skylten för att få stå så när ingången som möjligt. Att gå några meter kan ju vara farligt menar jag, man kan ju råka få motion.

Nog om detta från min sida! Vad har ni för tankar om detta?

PS. Jag har fixat så att det går att kommentera i mina andra två bloggar utan att vara registrerad på blogger, så kommentera på nu! :D Uppdateringar kommer där med inom kort..!

Kommentarer
Postat av: Angelica

Ambulanserna kommer väl inte alltid dit i nödsituationer, det är stora sportarrangemang där. ambulanspersonal måste väl befinna sej där under sådana situationer? Vare sej någon skadar sej eller inte. Därför har de egna fina parkeringsplatser precis utanför dörrarna.Vissa arrangemang får inte pågå om det inte står en ambulans i beredskap, har fått stå och vänta flera gånger pga av detta. Dock har det vart vid motorsport, vet inte vad som gäller alls vid arenan =P

2011-03-14 @ 15:35:50
Postat av: Malena

Ja vid motorsport gäller det.. men borde man inte ha sett någon ambulans stå där om det är obligatoriskt vid sporterna i arenan? :P

2011-03-14 @ 15:38:55
URL: http://malena1987.blogg.se/
Postat av: Emma

För att de inte alltid är nödsituationer sååååklart! Men de behöver ha bilarna nära till hands IFALL något händer... om det pågår något evenemang i arenan...

2011-03-20 @ 17:38:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0