Weekend

Ja jag lever fortfarande. Har varit fullt upp i helgen så jag har inte haft igång datorn och bloggat. Så nu sitter jag här med datorn framför näsan och mobilbloggar.

Inga större problem med jetlag åt det här hållet vilket ju är skönt. Men trött är jag, mest hela tiden. Kul.

Helgen har bestått av middagar och shopping i stort sett. Har bland annat köpt balkongmöbler så balkongen kommer snart bli helt awesome!

Nu, tvätt!


Heeej sveeerjeeeee

Jag tog mig hem till Sverige, och hela vägen hem till Tuve. Nu börjar det kännas att man inte riktigt har sovit på ett dygn. Men vad gör väl det!

Godmorgon, Godmiddag, Godkväll

Vad det nu kan vara hemma hos er, här är det då i alla fall morgon. Kl är 7 och jag väntar på att bussen till flygplatsen ska gå om en halvtimme. Yaay!

Vaknade två minuter innan väckarklockan skulle ringa av att jag gör ett random sprattel och slår huvud i sänggaveln. Men Björn Rosenströms låt på hjärnan och är allmänt förvirrad. Hur som helst så vaknade jag till liv i alla fall. Dock kom jag på nu i morse att jag kanske skulle ha duschat men det fanns det inte tid till. Trodde jag då i alla fall, nu har jag ju en halvtimme över som jag hade kunnat duscha på. Men det visste jag inte då så nu får jag väl vara vidrig då. Stackars sate som ska sitta bredvid mig i 11 timmar på ett flygplan mohahaha!

Trött är jag då i alla fall, kommer somna på en gång på planet och missa lunchen... vi får väl se hur det här går. Först och främst; mot flygplatsen!

Sov så gott nu Sverige så hörs i på svensk mark! Eller möjligtvis finsk mark där min telefon faktiskt fungerar!
Pöss haj!


Hejdå Japan!

Inte långt kvar nu!

Tjoho! Nu har jag gjort min sista jobbdag och lyckats ta mig till flygplatshotellet. Två sängar, ifall att en inte skulle räcka. Dock är båda två lika hårda som på förra hotellet så jag vet inte om det är så mycket bättre på den fronten. Men det känns skönt att jag ska åka hem imorgon ändå, hem till sköna Sverige. Men jag kommer sakna värmen här i Japan, även om det spöregnade ikväll när jag skulle hitta till hotellet. 15-20 grader varmt och sedan hem till Sverige och Göteborg där det väl högst troligt är "regn piss och blåst 340 dagar om året" för att citera Johan Glans. Men vad gör väl det, lika glad för det är men gladast är nog Lotti. Haha!

Är dock inte jättesugen på att sitta på ett flygplan i 10 timmar för att sedan byta till ett nytt flygplan och sitta där två timmar för att sedan förhoppningsvis landa på Landvetter där jag ska hitta min väg hem till Tuve. Meeen det ska väl få gå det med, är väl så illa tvungen. *gäsp* Kommer sååå sova på planet och vara "jättepigg" när jag kommer hem. Men då drar vi väl ut och dansar istället ;)

Långhelg ska bli skönt åtminstone. Tillbaka på kontoret på onsdag, gött.

Dags att sova snart, men först kanske jag får läsa en bok om Buddha för det är det enda som finns tillgängligt här på hotellrummet. Inte mycket annat roligt att göra. Trodde datorn skulle få slut på batteri också för det fanns inte plats för adaptern vid uttaget, men efter lite undersökning så hittade jag tillslut en annan kontakt på andra sidan av hotellrummet, så nu är det kablar överallt som jag kan snubbla på. Perfekt!

Godnatt!


Kommunikationssvårigheter

Jag börjar bli trött på det här att inte förstå japanska och att de inte förstår engelska. Köpte yoghurt, kassörskan tar fram en påse, pekar på den och säger något på japanska. Jag inbillar mig att det betyder vill du ha en påse så jag säger "yes" och nickar. Hon öppnar påsen, säger någonting mer på japanska som jag inte förstår, jag pekar på påsen och säger yes i ett försök att få henne att förstå att jag vill ha påsen. Då lägger hon undan påsen och ger mig varorna utan påse... hmm, jag undrar var något gick fel. Ingen påse fick jag i alla fall.

Inte för att jag egentigen behövde någon påse men jag ansåg att det var oartigt att säga nej. Men vad hjälpte det. Jag ska lära mig japanska tills jag åker hit nästa gång! Nu kan jag i stort sett bara säga äta, titta, dricka, sushi, varje dag, tack, hej, ja, nej, och adjö... men det har jag inte haft mycket nytta av under dessa veckor. Fail.

Ett annat problem jag har med japaner är städningen på hotellet. Alltså jag har inga problem med städningen men jag har problem att veta hur de vill ha saker och ting, och de förstår inte hur jag vill ha det. Jag tänkte vara snäll och sätta upp "do not disturb" på dörren för att de ska slippa städa mitt rum varje dag, så mycket stökar jag inte ner när jag är på jobbet. Men det funkar inte, för då städar de ändå. Och jag gillar ett ljust hotellrum så jag öppnar för fönstren, men det är alltid stängt när jag kommer tillbaka. Varför får jag inte släppa in ljus undrar jag då? Och hårtorkssladden får inte viras hur som helst har jag lärt mig, det görs alltid om så nu har jag slutat försöka få det rätt. Det mest märkliga är nog dock att skrivbordslådan alltid lämnas utdragen... what's up with that? Varför får jag inte ha lådan stängd? Märkligt, mycket märkligt.

En massa märkligt här i japan, men resten tar vi vid ett annat tillfälle. Ville bara skriva av mig lite!

Imorgon ska jag checka ut från detta hotell och bege mig till nästa efter jobbet. Jag har tänkt fråga om jag får ställa mitt bagage i receptionen under dagen, undra hur jag ska få fram det när de inte pratar engelska. Kan bli en spännande morgon.

Ny taktik!

Har precis ätit lunch med japanerna igen. Innan hade jag taktiken att välja den mat som jag inte behövde äta med pinner, nu har jag en ny taktik! Eftersom det är så lite protein i all mat jag får, bara en masas kolhydrater i form av ris, nudlar och gud vet vad. Någon enstaka köttbit brukar det vara men det är inte mycket. Så idag hade jag taktiken att ta det som verkade ätbart och som verkade ha mest protein. Valde mellan rester av gårdagens currygryta med nån kycklingbit till och en omelett. Eftersom jag åt en omelett förra veckan som kanske inte var den bästa jag har ätit så fick det bli currygrytan igen. Det är ju som sagt ett säkert val för det är alltid gott.

Nu är det 1½ dag kvar här på Misubishi i Sanda och min rygg hatar mig. Men det ska nog gå alldeles utmärkt de sista dagarna också. Sedan blir det till att sitta på ett flygplan med ond rygg i si så där 15 timmar eller vad det nu kan ta att åka hem. Woho. Sedan får vi se vad som händer när jag kommer hem till Tuve, jag gav Lotti ett förslag men det har hon dissat helt och inte svarat alls på så jag får väl kanske hitta på något annat. Typ sova?

Dags för den dagliga colan och se till att vara lite effektiv på eftermiddagen. Fick lite svar på frågor i förmiddags, men det kändes som att jag förstod mer av vad de gjorde än vad de själva förstod. Så jag kanske har lärt mig något under dessa veckor ändå? Är jag expert nu? ;D Nej, men något förstår jag åtminstone, jag hatar dock de dolda funktionerna och grejer som man liksom hittar av misstag. Interaktionsdesignen lyser med sin frånvaro! Jag kan bli mer galen på detta program än på Flash, och då är det illa skulle jag tro.

Nej dags för cola och lite TinyWings på fånen innan jag tar mig vidare till mitt lilla bord för att fortsätta lära mig saker! Woho!

Nedräkning pågår

Två jobbdagar kvar, jag har ont i ryggen av oergonomisk stol och bordsskva till säng så just nu vill jag bara vara hemma i min egen säng! Meeeen jag får snällt vänta tre nätter till! Eller blir det fyra? Oklart, mycket oklart.

Hur som helst, jag har börjat packa. Eller ja, jag har packat det som jag inser att jag inte kommer använda igen innan hemresan. Jag tänkte se hur mycket plats det finns kvar för shopping, lite finns det nog, men inte jättemycket. Tur att mitt onödiga inköp inte väger så fruktansvärt mycket för det är den som tar mest plats. Dumt köp troligtvis men jag blev ju kär så jag var tvungen.

På tal om att vara kär, när vi var i Kyoto i lördags så drack vi tydligen vatten som skulle vara bra för match making. Än så länge har jag bara fått komplimange för mina ögon av en japansk brud, inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Men det var ju trevligt att hon tyckte att ögonen var fina i alla fall. Men jag är väldigt skeptisk till det där vattnet, det skulle tydligen göra mig Pure också men det sa Lotti att det var på tok försent så den tanken får jag väl släppa helt haha!

Nu ska jag lägga mig och sova för att ladda inför näst sista jobbdagen i Japan. Tillbaka till den oergonomiska stolen bara! Imorgon ska jag förhoppningsvis få bra förklaringar på mina frågor, de har kallat in förstärkning. Dock pratar han bara japanska och hon som översätter verkar inte ta med hela översättningarna eftersom de pratar en halvtimme och hon i två minuter. Men det kanske tar så lång tid att säga två meningar på japanska, vad vet jag.

Nej, godnatt på er Sverige (och andra länder som läser detta)!

Booring

Jaha, det här var ju roligt, varför är ingen online i Sverige 05.30?!! Jag har ju tråkigt så här på lunchen. Har ätit curry, igen. Safe choice som de kallar det när jag inte provar något nytt. Men det kan man ju inte göra varje dag! Fast lite tråkigt att äta med sked nu när jag har lärt mig att hantera pinnarna. Haha. Jag undrar dock varför de inte äter currygryta med pinnar, den är ju inte jätteflytande och de har ju pinnar till nudelsoppa. Så varför inte till currygrytan? Hmm... borde jag nästan ha frågat.

Det blev dock lite märkligt när en japansk brud kom fram och sa att jag hade vackra ögon, på japanska. Så de som var bredvid fick översätta och var kanske inte helt bekväma i detta. Haha ja, lite roligt var det ju ändå.

Ikväll skulle det sitta fint att inte göra någonting alls, bara sitta på hotellrummet och vila mina trötta fötter. De blev inte direkt gladare av min shoppingrunda igår. Speciellt inte när jag fick stå 40 minuter på tåget tillbaka till Sanda igen. Jag och 200 japaner i en och samma tågvagn, då känner man sig lite ensam. Inte en enda person förutom jag som inte var asiat. Det roade jag mig med att ta reda på eftersom man kan se över de flesta av asiaterna, korta varelser det där. Fast det finns undantag som bekräftar regeln och då är det oftast män.

Hur som helst, det vore skönt att få en lugn kväll, men jag är rädd att jag inte riktigt får det. Men det återstår att se. Först och främst är det några timmars jobb kvar! Ska nog köpa mig en cola på vägen tillbaka till min lilla vrå så jag kan hålla mig vaken. Känner mig inte alls effektiv idag, lite för trött. Men det kanske blir bättre efter en cola om vi har tur.

Sedan är det bara två jobbdagar kvar innan jag får åka hem till min älskade säng. Ja och självklart hem till dig också Lotti, jag har inte glömt dig! Tihi

En saftig stek och ett glas rödvin, det hade suttit finfint det. I helgen kanske! Woho heeem till Sverige där man faktiskt förstår ett och annat om vad folk säger. Men missförstå mig rätt, jag trivs rätt bra i Japan också. Går ingen nöd på mig direkt. Borta bra men hemma bäst brukar det ju heta.

Nähä om jag skulle bege mig tillbaka och börja jobba igen då kanske! Men först, cola!


Big in Japan at Lunch

Ja då är man tillbaka på Mitsubishi då. Helt ensam. Forever alone in Japan kanske rubriken borde ha varit istället. Men jag har precis käkat lunch, jag och en maaaassa blåklädda japaner. Vi svenskar har ju stått ut i mängden redan förra veckan men nu kändes det ännu värre när jag var helt själv. Men de är så snälla så, hämtar mig och ser till att jag förstår menyn så att jag kan äta. Sedan är de trevligt sällskap vid lunchen också. Och jag har äntligen börjat lära mig det där med att äta med pinnar! Finally! En vecka tog det, men nu kan jag ju äta som folk! Fick till och med beröm idag. Men de kanske jämförde med hur det såg ut innan? Äsch, jag tar åt mig av berömmet och inbillar mig att jag är bäst på att äta med pinnar!

Men jag har inte helt fått in tekniken att skära med pinnarna, dvs dela saker, eller att lyfta tyngre saker. Att äta vårrulle med pinnar var en utmaning under dagens lunch. Och den var god så jag ville ju inte lämna den för att den var jobbig att äta. Det gick, men det var avancerat! Nästan lika avancerat som att äta nudelsoppa med pinnar... men det är nog snäppet värre faktiskt.

Har dock konstaterat att lunchpinnarna inte alls är lika lätta att äta med som de på restaurangerna. För på lunchen är pinnarna av plast (väldigt hala och märkliga). På restauranger är de oftast i trä vilket underlättar en hel del för de blir inte alls lika hala. Speciellt inte den billiga trävarianten som är ungefär som glasspinnematerial. Ja, jag ryser som jag vet inte vad vid varje matbit jag tar in i käften med de pinnarna. Usch för glasspinnar, och chopsticks av glasspinne typ är inte ens lite bättre. Inte optimalt för en med glasspinnefobi! Men vad gör man, inte direkt så att jag tänker fråga om andra pinnar. Äter och ser glad ut och försöker ignorera rysningarna och att pinnarna är som glasspinnar!

Mina fötter gör fortfarande ont efter helgen, men de är betydligt bättre i alla fall. Nästan så jag funderar på att åka till Osaka redan ikväll för lite shopping. Det finns risk att folk tar ut mig på middag här resten av veckan misstänker jag då de var förtvivlade över att de inte kunde göra det idag. Så kanske är bäst att passa på så att det blir av. Måste bara se hur mycket plats det finns i väskan så jag vet hur mycket jag kan få med mig hem. Mitt onödiga köp igår tar lite plats så det blev betydligt fullare i resväskan. Meeen finns det hjärtrum som finns det stjärtrum, det måste även gälla shopping!

Nu ska jag snart tillbaka till mitt lilla krypin där jag sitter och jobbar. Helt feeeeelv. Men det är rätt gött ändå för jag kom på att jag har min ipod i väskan så jag kan sitta och lyssna på musik medans jag jobbar! Perfekt! Och ännu mer perfekt att jag hade Kent att lyssna på, skönt att få höra lite svenska som omväxling från all japanska.

Utbildningen går bra i alla fall, men är inne i ett what-the-fuck-am-I-doing-moment för tillfället. Men jag ska nog kunna lösa saker och ting under dagen skulle jag tro! Om inte annat så får jag fråga!

Helg i Japan

Ajaj, mina fötter tycker inte om mig efter två dagars gående! Kyoto igår, Osaka och Nara idag. Inte helt okej att gå så mycket som jag har gjort. Fötterna pulserar, trodde inte jag skulle kunna ta mig hela vägen till hotellet, men det gjorde jag allt! Har till och med hittat överallt, inte gått/åkt vilse en enda gång under helgen! Lite stolt över mig själv är jag allt hehe.

En helt klart trevlig och givande helg även om det har sitt pris för fötterna. Dock väldigt tråkigt att det har regnat hela långa dagen idag. Inte direkt upplagt för sightseeing med kameran men så blev det ändå. Lite shopping har också hunnits med, men det får bli mer någon annan dag i veckan för fötterna orkade inte gå i tusen affärer ikväll. Jag har ju en vecka till på mig (okej, fyra dagar då) så det är ju ingen större panik tycker jag.

Mer än så vet jag inte om jag orkar skriva just nu, är för trött för det! Men nu vet ni att jag lever och har hittat tillbaka till hotellrummet! Imorgon fortsätter vi utbildningen, får se hur pigg jag är då. Men det ska nästan bli skönt att sitta ner en hel dag nu.


Mjäk från JapanHej och hå. Jag skulle upp och ta en morgonpromenad i morse hade jag tänkt mig. Gick upp, trött och glad. Tittade ut genom fönstret och såg att det hade regnat, och himlen såg lite hotfull ut. Så jag blev lite schizofren över hur jag ville göra med min lilla promenad. Men så började det regna och det avgjorde ju det hela åt mig. Jag la mig ner och sov en stund till. Det behövs, varje dag känns som när man kommer hem från en utekväll på krogen. Min kropp är inte helt omställd än så det känns verkligen som att jag är uppe mitt i natten. Inte helt okej. Men den ställer nog om sig lagom tills jag ska åka hem, så jag får det lika jobbigt i Sverige de första veckorna. Yaay. Eller?

De håller på att borra här inne i lokalen idag, låter uti bara h*vete. Hur ska jag kunna koncentrera mig på att lära mig någonting? Och hur klarar japanerna av att ha konferenser här utan att bli galna. Verkar de åtminstone inte bli. Meeen, så trött som jag är så hade jag lätt kunnat somna utan problem, trots oljudet. Mjäk mjäk mjäk. Tlötter!

Hur som helst, när jag skulle gå till Mitsubishi där på morgonen så tittade jag ut och konstaterade att det inte regnade så mycket. Snål som jag är så skippade jag att köpa ett av hotellets ”dyra” paraplyer, det duggade ju bara lite. Men så skulle jag möta upp lite annat folk på vägen, och eftersom jag var lite tidigt så fick jag vänta. Det var inte bra, för det började spöregna när jag stod där under en bro och såg dum ut. Mycket dumt. Övervägde att tycka att jag var dum som inte köpte ett paraply för 500 yen, men så kom jag fram till att nej det gör inget om jag blir lite blöt när jag kan köpa ett paraply senare för 100-200 yen.

Tänkte på en sak. De säger en hel del i högtalarna här på Misubishi, bland annat när det är dags för raster och lunch. Men vad händer om det kommer ett ”Det här är ett automatiskt brandlarm...”? Ni vet, det där som de alltid sa i skolorna när det var brandövning. Det blir ju inte alltid ett brandlarms tjut, ibland pratar de bara. Det hade ju varit ett problem eftersom de säger allt på japanska...! Men, jag ser väl om andra lämnar byggnaden, då får jag väl göra samma sak och helt enkelt följa efter. Det löser sig nog! Ja, mamma och pappa, jag har koll på nödutgångarna. I alla fall vad jag tror är nödutgångar, det är en sån grön skylt med en springande gubbe på i alla fall. Japanskan förstår jag icke men det kanske inte gör så mycket.Det där skrev jag lite då och då när jag satt och höll på att somna tidigare under dagen. Nu är jag tillbaka på hotellet efter en kvällspromenad i Sanda. Har undersökt ännu ett tempel, lite större än det jag hittade senast. Lite mysigt, men det kräver också ett besök under dagtid, dvs under en morgonpromenad för något annat finns det inte tid till.

Imorgon åker jag till Kyoto och roar mig med lite sightseeing i regnet. Får sällskap av en annan från kotoret i göteborg så det blir ju trevligt, att inte vara helt själv hela helgen. Det räcker med att virra runt i Osaka helt själv på söndag. Men det ska väl gå bra det med tycker jag.

Meeen jag hatar japaner just nu. De borde lära sig engelska! Får panik på att inte kunna köpa saker som normalt folk, står där som ett levande frågetecken när de babblar på om något på japanska (troligtvis något viktigt). Och de står som värre frågetecken när jag försöker förklara för dem på engelska att jag inte förstår. Det funkar inte. Och när man väl förstår det de försöker säga och säger "Yes" då ser de jätteförvirrade ut och säger samma sak igen. Jag få lära mig att säga Hai (ja på japanska) hela tiden istället för Yes. Tar en evighet att handla yoghurt ju. Och betala med kort, som jag försökte idag, det är dömt att misslyckas för de förstår varken mitt kort eller vad jag säger. Så ja, ikväll är det inte kul. Men det har väl gått över tills imorgon då jag ska försöka förstå mig på dem igen.

Nu blev det ett långt inlägg här, ber om ursäkt för det. Eller nej, inte egentligen men ni kan ju få tro det. Men har ni läst ända ner hit så får ni väl skylla er själva om ni är för nyfikna för att inte läsa :P I annat fall kanske ni tyckte att det var vettigt att läsa och då behöver jag ju inte be om ursäkt.

Förresten så har de flesta körsbärsblommor ramlat av träden nu :( jättetråkigt för det var så fint med alla rosa blommorna. Men nu börjar de bli gröna istället, kan väl vara fint det med.Ni får ursäkta märkliga, snea och oredigerade bilder... men jag saknar photoshop och vill piffa upp inläggen med någonting. Bättre bilder kommer när jag är hemma i Sverige igen!


GookuällSå blev det kväll igen. Femte dagen, och jag har slutat tänka på svenska, nu är det enbart engelska. Till och med när jag skriver detta, jag får nästa översätta det jag tänker till svenska. Hur som helst, nu är jag ensam och övergiven. Line har lämnat Sanda och är jätteglad över att få åka hem. Själv stannar man ju en vecka till här i Sanda och försöker lära sig ett och annat. Det ska nog gå alldeles utmärkt själ också!

Jag tog mig en liten kvällspromenad nyligen, mycket skönt med luft. Hittade ett mcdonalds (okej jag hade lite koll på att det låg där men ändå) och det råkade bli lite mat därifrån till ikväll. Det var tillräckligt avancerat för mig denna torsdagskväll. Det är nog avancerat eftersom alla menyer är på japanska och ingen pratar engelska. De förstår inte ens när man säger BigMac... tur det finns bilder att peka på! Försökte mig på att förklara att jag vill ha det med mig, för det var en massa folk och jag orkade inte ha en massa folk som stirrar när jag äter. Jag lyckades på något märkligt vis till och med få det i en påse, nästan stolt. Men det var nog mer tur än skicklighet att jag fick det. Nöjd och glad skuttade jag ut från stället för att gå hem och äta. Jag var åtminstone nöjd tills jag kom på att jag ju hade gått en halvtimme för att komma dit. Så det fick bli att äta gåendes istället, ville ju inte ha kall mat. Men en vis dam vid namn Angelica har sagt att kalorier inte räknas om man rör sig samtidigt, så det var ju bra. Inga kalorier till mig ikväll inte!Imorgon är det första dagen då jag är själv på denna utbildning, det är även sista jobbadagen denna vecka. Det gillar vi för då blir det sightseeing i helgen! I regnet visserligen, men det ska nog bli bra ändå!

Nu funderar jag på att sova, klockan är bara kvart över åtta men jag känner mig som en zoombie så jag tror det får bli så ändå. Vore skönt att få sova lite fler än 6-7 timmar som det har blivit de senaste dagarna. Har tänkte mig en morgonpromenad imorgon igen så det gäller att få lite sömn innan dess!

Natti natt! Hoppas ni jobbar flitigt nu och att ni sover gott när jag går upp och jobbar... märkligt det här.


PS. Han (ja nu var det en han) som bestämde var @ skulle sitta på qwerty-tangentbordet måste ha haft intställningen att internet bara var en fluga. För det är ju inte den smidigaste tangenten att komma åt, speciellt inte med en hand som jag gör lite för ofta. Haha


Good morning Vietnam

Höll jag på att säga, fel land! Och det är inte morgon här längre, men hos er i Sverige är det morgon! Vi har precis ätit lunch. Har kommit fram till att japanerna är ett märkligt folk som inte riktigt kan bestämma sig för vad de vill äta så de väljer allt på en och samma gång. Ris, kött, fisk, soppa, grönsaker, omelett, ägg... you name it. Idag blev det dock en liten mindre kombination. Bara en currygryta med ris, och omelett... mycket märklig kombination. Eller är det bara jag som inte vill ha omelett till en currygryta där man har ris till? Det positiva dock är att japanskt modifierad curry är gott, och att jag får äta med sked! :D

I eftermiddag ska jag nog ge mig in på att prova en japansk efterrätt, eller vad det nu ska kallas. En chewIce (ingen aning om stavning men det låter som chewIce när de säger det), tugga is. Det är tydligen en delikatess, eller jag, gott ska det vara i alla fall. Så det måste jag ju prova!

Tänkte även lägga in en bild från min morgonpromenad här, men det hinner/orkar jag inte just nu så det får ni vänta på istället. Ni kan ju inte få allt på en gång!

Nu ska jag köpa en cola och försöka bli lite piggare än vad jag var innan lunch. Ska bara låta några japaner buga för mig först tydligen. De bugar och ställer sig mot väggen och smyger försiktigt ut ur rummet. Märklig kultur detta, men det är väldigt intressant ändå.

Svampbob fyrkant

Vi har precis ätit lunch med en hög japaner. En av dem är jag övertygad om att han heter svampbob fyrkant för hans namn är bara en massa fyrkanter när det skrivs med japanska tecken. Måste ju betyda svampbob fyrkant anser jag! Svampbob håller på att lära sig engelska så han är lite nervös när han pratar med oss... speciellt när vi slutar äta och stirrar på honom när han pratar. Jätteroligt.

Man får höra en massa fniss och kill-bill-hmpf här, och folk springer konstigt. Det är min slutsats för stunden.

Vi ska även få provsmaka nåt japanskt godis, som om man ska tro deras förklaring är något i stil med jordnötter och choklad, respektive biskvier och choklad. Vet inte vad som är så japanskt med det, men smaka får jag väl ta att göra! Kanske är värsta smaksensationen? Men det smakar väl sjögräs som det mesta här i japan haha!

Ohh ja, jag slapp äta med pinnar idag! Skönt värre att vila högerhanden... har typ träningsvärk i den av att hålla i pinnarna. Men idag fick jag en sked att äta med för jag åt någon gryta. Japanerna själva åt fiskar med stjärten kvar, nån grå fiskgelékaka och en vit klibbig sörja. Eeew... haha! :P


Morgon mitt i natten igen

Godmorgon... klockan är nästan ett på natten hemma i Sverige! Men här är det dags att gå ner och äta den tråkiga frukosten igen. Den är tråkig ja, men den går åtminstone att äta så jag är nöjd! Hade kunnat vara bra mycket värre! Jag är trött och hungrig så lite frukost kan nog bli trevligt ändå.


Från helig mark till franska italien mitt i japan

Då var klockan tio över åtta denna tisdagskväll i Japan. Jag har hunnit med både kvällspromenad och middag sedan jag slutade på fabriken. Google maps skyltade med ett tempel som skulle ligga här i närheten så det var jag ju tvungen att undersöka. Sagt och gjort, jag och Line tog oss en promenad till detta tempel. Ett litet och mysigt tempelområde, som tydligen är ett shintoismtempel enligt wikipedia och google (starka källor!). Det tåls dock att undersökas under en morgonpromenad någon dag, för återigen hann det bli lite för mörkt för att få de där perfekta bilderna. Men bilder blev det ändå!

Och för att göra denna japanska upplevelse mindre japansk så blev det sedan middag på en fransk restaurang som serverade en massa pasta. Gottit värre. Den japanska kulturen på luncherna ger mig ont i hängerna... ätpinnar är inte min grej alltså. Men jag får åtmistone i mig maten, även om det kanske tar hundra gånger så lång tid mot japanerna själa (men de har ju tjuvtränat!). Idag var det nära att de hämtade en sked åt mig, kyckling och nudlar var mycket svårt att äta med pinnar, riset och grönsakerna gick bättre. Det är också en konstig grej, både ris och nudlar till maten. Märkligt det där.

MorgonpromenadUppe med tuppen i Japan. Det var det inte många som var idag inte. Men de som var uppe och gick hälsade artigt (tror jag i alla fall för de log) på Japanska och bugade. Undra om jag kommer buga mig åt folk när jag kommer hem? Om jag kommer in i det här menar jag...

Hur som helst så gick jag där längs vattnet (vad nu den floden/ån/vattendraget heter) och myste bland körsbärsträden. Det var lite smådimmigt men det höll på att lätta (trodde jag ja) och solen började titta fram. Så jag blev lite glad och såg bilderna framför mig som jag skulle ta... bergen med dimman och sedan en liten sol på det. Det skulle bli så fint när jag kom ut ur centrum tänkte jag. Meeeen, problemet var att dimman inte alls lättade utan bara blev tjockare och tjockare. Så det blev inte alls de där trivsamma bilderna jag hade tänkt mig, istället blev det lite mystik i bilderna med en massa tjock dimma. Men ja, det gick ju det med... nytt försök imorgon kanske!


Cherryblossom


Kvällspromenad bland körsbärsträd i Sanda

Godkväll/Godmiddag. Utbildningen har gått bra, men inte gjort så jättemycket ännu.

Och eftersom Kobe hade så dåligt med körsbärsträd så bestämde jag mig för att ta en promenad här i Sanda efter utbildningen. Sagt och gjort. Hittade en hel del körsbärsträd, både blommande och överblommade. Har lärt mig att den här fina perioden bara varar en vecka, så det gäller att skynda sig nu när man ändå har chansen! Det märks ju på bilden ovan att blommorna är på väg att ramla av. Därför har jag planer på att ta mig en morgonpromenad imorgon för att fånga träden i lite ljusare tillvaro för ikväll var det lite skumt och började mörkna. De där japanerna håller ju inte på med sommartid så det blir mörkt någon timme tidigare än hemma. Tråkigt.

Jag har ätit med pinnar idag... det var ju en spännande upplevelse. Jag fick i mig maten och roade några japaner på köpet. Men det bjuder jag på! Tur att det finns japaner som pratar engelska på Mitsubishi, annars hade det varit jobbigt med maten. Vill ju gärna veta ungefär vad jag får... om jag kan äta det eller inte. Men det gick bra idag, blev någon biffgryta med ris som var rätt god men med märklig eftersmak som var mindre trevlig.

Nu ska jag nog kanske försöka sova lite, eller i alla fall snart. Klockan är inte så mycket än men jag är trött så det kanske är lika bra att passa på. Om jag ska ta en morgonpromenad imorgon så måste jag ju upp tidigt. Redan runt 22 går jag upp skulle jag tro ^^


Mitt i natten

Klockan är 2 på natten japansk tid. Dvs typ 19 hemma i Sverige och min kropp är inställd på middag. Kurr kurr kurr låter magen. Men inte då, här ska vi inte äta förns tyyyyp 23 kanske. När jag har somnat och vaknat igen och får äta frukost vid 8 japansk tid. Om jag somnar, men det ska jag väl göra tycker jag. Även om kroppen tror att jag har tagit en fyra timmars powernap och borde vara pigg nu. Meeeeen jag är väl inte den som är den, jag kan alltid sova så det ska nog gå bra så fort jag lägger ifrån mig datorn.

Sängen är dock inte alls skön, som en bordskiva med ett lakan på. Och här ska jag sova i 10 nätter till... mjäk. Men det har ju inte varit några problem att sova i och för sig, så det ska jag väl klara av.

Annars är det *fy skäms" på alla utom Angelica och Sandra, för det är de enda jag hittar som är online just nu som kan roa mig. Duktigt av dem, skeeems på er andra. Och mamma borde läsa sin mail!

Nu borde jag försöka sova igen! Godernatterigen!


Tripp till Kobe


Från tåget på vägen tillbaka från Kobe

Godkväll, för mig i alla fall. Har kommit hem från vår lilla dagstripp till Kobe. Jag är dödstrött och tänker lägga mig och sova, även om klockan bara är tio i åtta på kvällen. Men jag har ju nästan varit vaken flera dygn (känns det som i alla fall). Inte direkt så man sova särskilt djupt när man sitter och sover på flygplanet. Men lite sömn fick jag ju i alla fall så jag överlevde denna dag.

Imorgon börjar utbildningen. Får se hur det går, men det går nog bra. "Det går nog bra" är nog förresten mitt ledord för denna resa, jag säger det liiite för ofta om allting. Får nog sluta med det snart... snart.

Kobe hade förörigt ett dåligt utbud av körsbärsträd, såg bara något enstaka. Jag är besviken! Men jag tog kort på de jag såg och förväntar mig fler en annan dag. Sanda verkar ha några att erbjuda så om vädret tillåter så blir det en promenad här imorgon eftermiddag.

Nu vet ni det, dags att sova. Ja, inte för er då kanske men för mig! Natti natt! Jag går upp lagom när ni går och lägger er igen gissar jag.

Sanda

Hejhejhallåååå

Jag är framme i Japan efter en lååång flygresa. Som jag visserligen sov rätt mycket på men i alla fall. Vaknade när det var två timmar kvar av att två finnar stod och diskuterade alldeles framför mig. Varför de stod där kan man fundera på, men det har jag inget vettigt svar på.

Efter det har jag åkt både buss och tåg i Japan, och det har inte varit några problem hittills. Får se hur det går nu när jag och Lina ska ut på äventyr till Kobe. Vi kanske hamnar någon heeelt annanstans, men i så fall tar vi det problemet då och inte nu. Jag har karta med mig!

Körsbärsträden blommar rosa och fint, men de är på väg att tappa sina blommor. Än finns de dock kvar, det ska jag försöka föreviga med min kära vän kameran idag tänkte jag. Även om jag är dödstrött och egentligen bara vill sova resten av dagen. Men då blir det inte bra för den japanska natten då jag kommer sitta vaken istället för att sova, och sedan vara dödstrött på utbildningen imorgon. Det verkar onödigt. Så därför drar vi till Sanda!

Jag har upplevt en del konstiga människor bara på vägen hit till Sanda som ligger en bit utanför Osaka. Det var en snubbe som stod och övade golfsvingar vid ett övergångsställe... jag kanske borde ta efter och göra likadant? Min sving behöver kanske finjusteras lite, men bara kanske va?!! En annan man stod på tåget och var märklig. Satte upp något som liknande en mobiltelefon och några dockor med sugproppar på tågfönstret längst fram. Sedan satte han på sig en sailor-kostym och en långhårig peruk och började vara märklig. Tror han filmade saker och ting... fattade noll. Men jag fick mig ett gott skratt.

Har även sett en rosa häst med gröna stövlar. På en reklam då, men fortfarande en rosa häst med gröna stövlar!

Nu ska jag ut på äventyr som sagt! Med en lite lättare väska än innan. Mitt handbagage vägde mer än mitt stora bagage. Och det var större än Lines hela packning. Men till mitt försvar så är jag dubbel så stor som henne och ska vara här dubbelt så länge! Plus att jag har tänkt shoppa!

Förörigt, det var dålig interaktionsdesign på plan nummer två! I alla fall när det gällde att hitta tv-skärmen! Inte helt genomtänkt, även om lösningen kanske var smart i sig.

Puss å hej leverpastej!


PS. Lotti: Jag har hittills endast hört ett soOOhh, tyvärr inget oOOhh... men det räknas väl?! Ett s hit eller dit...!

Japansk pensionärsresa


Duscha i hanfatet?


Finska

Pinsamt att jag förstår mer av Japanskan än av finskan? Det enda jag har förstått av det är "kaxiA" (2A).


Hej från Helsingfors

Första biten av resan gick fint, hann ju knappt upp i luften innan vi skulle landa. Hann äta två chokladbitar och dricka ett glas juice, trodde att det hade gått en kvart. Men tydligen skulle vi landa då. Så kan det gå när man sitter och analyserar interaktionsdesignen i planet.

Nu har vi en stunds väntetid här i Helsingfors innan vi åker vidare. Tur det finns gratis wifi ;D därav blogginlägg från utlandet.

De pratar Japanska i högtalarna, jag har förstått hela två ord som faktiskt inte var hej och tack! Känner mig duktig! Ska lära mig mer när jag väl sitter på planet. Tjoho, flytande Japanska när jag landar då!


Landvetter

Hejdå på ett tag!


Till Lotti

Tic tic tic tic... Låt det vara din motivation när jag är borta! Men jobba inte för mycket! :D


Big in Japan

I'm going to be big in Japan! På alla sätt och vis... haha! Hur som helst så ska jag alldeles strax dra mig iväg och hämta upp Line. Sitter och panikar över att jag kanske har glömt något viktigt. Men jag vet inte vad det skulle vara. Pengar, Pass och biljetten är med, det är väl det viktigaste. Och datorn, herregud ja datorn är viktig, annars blir det svårt att jobba. Men den är nedpackad i ett handbagage som väger mer än själva resväskan. Varför har jag inte hjul på handbagaget också? Hade varit behändigt. Och nej, jag har tyvärr inte packat ner Lotti i handbagaget, även om jag hade tyckt att det var ytterst trevligt! Men vi drar till Tokyo nästa år eller så istället! :D

Nu ska jag ju inte till Tokyo utan Osaka, eller egentligen inte det heller men i närheten av Osaka. Men om jag får som jag vill så kommer jag även besöka Kobe, Osaka och Nara, eventuellt Kyoto också om det finns tid över. Allt utom Kobe ska jag hinna med på en och samma helg, det är den enda tiden jag är ledig. Kobe blir det eventuellt imorgon, eller ja... i natt blir det ju om man tänker svensk tid. Jag känner att jag måste roa mig med någonting när vi kommer fram mitt i natten om jag ska kunna hålla mig vaken så att jag kommer upp och jobba kl 9 japansk tid på måndag. Det blir tyyyp... två på natten som jag ska befinna mig på kontoret. Spexigt.

Men som ni förstår så kan det ju bli lite svårt att få tag på mig under de närmaste två veckorna. Men jag kommer troligtvis uppdatera bloggen så ofta jag kan. Förhoppningsvis har jag internet på hotellet, annars får det bli på lunchen eller nåt på jobbet. Annars kan du maila, skriva på facebook (skulle väl tro att jag kollar den nån gång i alla fall), kommentera i bloggen, blogga om mig i en blogg jag läser, eller vad ni nu kan komma på som inte innebär en massa på min telefonräkning.

Ha det gött nu så hörs vi i Japan! Eller på Landvetter om jag nu känner för att blogga om något där, man vet aldrig. Puss på er!

Jag saknar er redan!!! Och Lotti, tänk på att lägenheten ska stå kvar när jag är tillbaka... köp hämtmat! ;)

Jag och fiskarna

Fiskar är vänner, inte mat! Det är också en anledning att inte äta sushi i Japan.

Färdigtränad i alla fall och känner mig duktig. Missade dock bästa bussen i vanlig ordning, men det var faktiskt inte mitt fel denna gång! Dumma västtrafik som ljuger!

Diiiih en humla :D /disträ

Hem och panikpacka och tro att jag har glömt allt! Ja kom då bussen!


Hej från cykeln

Idag var en trött dag på jobbet, för de flesta så inte bara för mig. Men nu är den över och jag borde packa och förbereda mig inför Japan. Fast det gör jag inte riktigt än, ska träna först! Sitter på en tråkig motionscykel just nu, i väntan på Power om en halvtimme.

Jag hade ett litet internt dilemma i mitt huvud på bussen hit också. Skulle plinga för att få gå av, men jag kunde inte riktigt bestämma mig vilken knapp som var mest lockande att trycka på, den stora nya varianten eller den äldre varianten. Den nya är ju roligare men den var jag tvungen att sträcka mig för att nå, den lilla var alldeles vid min hand. Men jag hann tyvärr inte bestämma mig innan en tant tryckte på den stora roliga knappen. Så jag fick inte trycka alls. /sadface


Svenskt

Vad vi alla säkert redan vet är att det är väldigt Svenskt att inte sätta sig bredvid folk på bussen om man inte absolut måste. Detta var riktigt tydligt på buss nummer två idag. Mycket komiskt.

Men, jag tänkte på en sak. Om man sätter sig bredvid någon för att det inte finns någon ledig plats. Vad händer när bussen töms på folk? Ska jag som svensk sitta kvar eller flytta mig till ett tomt säte bredvid? Osvenskt/ohyfsat att sitta kvar eller byta plats?


Goooooooodmorgon godmorgon!

Snart dags att gå till bussen igen. Har ätit en sista frukost tillsammans med Lotti på vääääldigt länge. Mycket sorgligt! Vet inte hur jag ska överleva i två veckor utan min fina vän. Men vi får bli brevvänner istället... haha

Sista jobbdagen innan Japan. Men det blir inte mycket ledigt inte, på måndag börjar utbildningen i Japan. Får väl se hur det går... bara jag förstår något så ska det väl gå bra tycker jag. Hoppas jag.

Men först: jobba, träna, packa, sova!


Jag är manuell

Att köra automat för första gången ever var en märklig upplevelse. Jag är van och uppfödd med manuell växellåda. Och när det inte har varit växellåda så har det varit en kart. Såå när jag sätter mig i en automatväxlad bil så blir det märkligt. Finns det bara två pedaler så vill jag använda höger fot för gas och vänster för broms. Men så får man inte göra här... Och växelspaken får man inte heller röra... det om något känns väldigt fel. Usch och fy, nej tacka vet jag manuellt. Säkert jättesmidigt med automat men det är inget för mig. Sitta i samma läge, på samma plats, med foten hela tiden (förutom när jag ska bromsa då) och inte få göra någonting. Inte roligt alls ju!

Skönt att få köra saaben efter detta! Nästan värt att ta en tur bara för det, för att njuta.

På lördag blir det Japan...!!!
Godnatt!


Automat

Åh herregud det är automat...


Koffeinkick tack!

Idag ska jag sitta i en företagsbil och köra runt hela dagen, kan ju vara spännande. Men jag är trött. Har druckit en kan-inte-stava-till-den-kaffe och hoppas på en koffeinkick snart!

Woop woop!


I'm on a bus


Brrr

Bert, det var vad autocorrect ville ha brrr till. Märkligt.

Fryser jag i alla fall. Iskallt på gymmet idag då acn blåste för fullt. Mycket dum ac att krångla! Jag hoppas bara att jag inte blir sjuk av detta, det vore dumt. Jättedumt hade det varit faktiskt.

Vårväder i eftermiddags, mycket mysigt. Fågelkvitter, motorcyklar och fräsiga bilar som låter fint. Vårtecken. Men inga sopade gator ännu.

Sova nu! Mäktig som jag är!


Som en måndag fast det var tisdag

Tisdagsmåndag eller måndagstisdag? Hmm... skosnöre är mer snöre än sko, så då blir det alltså måndagstisdag. För det var mer måndag än tisdag idag. Punkt.

Jag klev upp pigg och glad i morse, fast lite bitter var i och för sig över att behöva lämna min älskade säng. Men det gick bra, kom iväg med en buss tidigare än beräknat så jag var på jobbet 10 minuter innan planerat. Väl där fick jag en massa information om min lilla Japanresa. Hotellbokningar och flygbiljetter. Jag har även lärt mig (dock på egen hand) att jag ej får ta med mig lik och illaluktande saker på tågen i Japan. No shit sherlock? Jag som hade tänkt frakta två tre lik på tåget... illaluktande saker kan bli svårare, får hoppas att jag luktar gott så jag får åka med.

Efter jobbet hoppade jag på första bäst buss mot Nordstan för att växla pengar och köpa andra bra-att-ha-saker att ta med till Japan. Jag fick hela 35000 i handen... synd bara att det bara att det inte är värt lika mycket i svenska kronor. Men lite rik kände jag mig allt för en kort sekund. Fast inte riktigt lika rik som när jag var i Italien på den tiden då de hade Lire, då var jag miljonär. Gött var det!

Nu är jag dock inte alls pigg och skulle vilja lägga mig och sova, men det får vänta någon timme till åtminstone. Lovar att jag inte kommer somna innan tolv nu bara för det... kommer nog hitta både det ena och det andra att roa mig med så tiden springer iväg. Dumt nog.

Hej på dig sängen!

Tillbaka i Göteborg igen. Har saknat min säng denna långhelg. Sängen hemma är helt okej den med men det är inte riktigt samma nivå, där hemma sparkar jag i element och håller på att ramla ur sängen. Det inträffar inte såå ofta här i götet faktiskt.

Hur som helst är jag tillbaka igen och ska jobba imorgon. Möttes här hemma av en halvsjuk Lotti som verkligen inte ska smitta mig lagom tills jag ska åka till Japan. Det är inte okej!

Är annars stolt över henne att hon helt utan större problem (vad jag vet) lyckades ta fram kyckling ur frysen för tining tills jag kom hem. Inte lätt att klara av när man tror att man ska leta efter gula fluffiga små kycklingar i frysen. Skämt? Ja, nästan i alla fall ;D

Regn regn och rusk utanför fönstret. Därför är det extra mysigt att ligga här under täcket i min alldeles egna säng. Ja jag går och lägger mig kl tio, jag är trött.

Natti!


Rumble

Då var det måndag, en röd sådan. Och här sitter jag i Ludvika och väntar på mat som en liten fågelunge. Sedan ska det bli avfärd mot Göteborg igen, efter en fikapaus hos morfar. Hem till fru och barn höll jag på att säga. Men några barn har vi som tur inte som vi måste ta hand om. Det hade varit märkligt. Hur som helst ska jag hem till Lotti, som jag tar förgivet är hemma när jag kommer hem.

Jag vaknade rätt tidigt i morse, men inte har jag gjort någonting vettigt för det. Har spelat Rumble med mamma hela förmiddagen. Det kan rekommenderas till er som har iPhone, det är beroendeframkallande. Tyvärr verkar det inte finnas till android ännu, men det kanske kommer.

Det kommer behövas en hel del musik och kaffe/cola idag, troligtvis cola. Men jag vaknar nog till liv om jag reser på mig kanske, har ju legat ner i soffan hela dagen, och nu har jag förflyttat mig till sängen för att mobilen behövde laddas. Ska kanske ge upp liggandet och köra på stående ställning ett tag...? Eller... nae så illa är det inte.

Man kan förövrigt börja fundera på om vi har för många bilar utanför huset när det ringer på dörren och folk frågar om reservdelar... men det är ju pettitesser.

Mat nu! Sedan fika, och sist men inte minst 5 timmars resa söderut. Musik tack! Men jag är inte fullt så trött som på bilden nedan, och tur är väl det gissar jag.


Fest utan regnkläderDet blev en lyckad fest igår hemma hos Marre, och jag fick inte lida för att jag ignorerade min dröm som sa att jag skulle ha regnkläder. Och tur var väl det, tror inte jag hade varit lika söt i regnkläder idag som jag är på bilden ovan som togs för x antal år sedan. 

På tal om gamla bilder så har jag studerat ännu fler gamla bilder hemma hos farmor en sväng idag. Ätit påskmat och påskgodis har jag också gjort. Och träffat bror +1 då de var hem och åt middag här idag. Trevlig dag, men nu är jag tröttare än tröttast. Så det ska bli till att sova snarast!

Imorgon ska det bli ett litet besök hos morfar innan jag bege mig söderut mot Göteborg igen. Jobb på tisdag! Fortfarande inte riktigt förstått det där med att jag har börjat jobba. Ännu mindre att jag ska till Japan om en vecka... läskigt Meeen det är framtida malenas problem så det tänker vi inte på nu inte.

Joo just det ja, har bytt till sommardäck på bilen också Vet inte om just jag gjorde så mycket nytta men jag var lite moraliskt stöd och levererade däck och verktyg vid behov. Alltid något.

God natt på er nu! Jag ska sova som en prins... eller prinsessa, vilken som nu sover bäst.

Jaaajaa, det blev inte som planerat den här gången heller

Här sitter jag och väntar på att energin ska titta fram och att mitt knä ska slut göra ont. Det har inte inträffat på hela dagen. Det enda jag har lyckats göra i min planering hittills är att åka till systembolaget. Mest för att det var ett ont måste. Nu när jag ändå är hemma och inte har något att göra kanske jag ska passa på att duscha... börjar bli dags nu eftersom jag tydligen ska vara klar vid 16. Kanske börjar bli stressigt? Äääsch då, jag hinner nog... men vi börjar med en dusch!

Enligt min dröm i natt ska jag förövrigt ta med mig regnkläder till festen... undra om jag borde göra det eller om jag vågar ignorera det? Det vet vi imorgon skulle jag tro!

Sömngångare?

Vad har jag gjort i natt egentligen? Någon? Jag har ont i mitt knäveck så jag kan typ inte gå ordentligt. Det var inget jag kände av igår när jag gick och la mig, så något dumt har jag gjort i natt. Men det blir nog svårt att ta reda på vad är jag rädd. Vad nu det skulle hjälpa, hade ju haft lika ont även om jag hade vetat vad jag hade gjort. Märklig är jag i alla fall. Får hoppas det går över tills jag ska iväg på fest ikväll. Blir jobbigt annars... kan man ha sneakers och klänning? Klackar vet jag inte om mitt kära knä pallar om det är så här ikväll också. I ain't taking my sneakers off... *sjunger*

Jag som hade planerat att ta mig en promenad med kameran idag när det var så fint väder. Det får jag nog tänka om... kanske kan gå ett varv runt huset med kameran i alla fall? Hur kul nu det skulle vara.

Men först och främst ska jag besöka systembolaget, och det kommer jag nog inte vara helt ensam om att göra denna dag... men jag bör väl vänja mig med folksamlingar kanske, Japan kommer bli lite speciellt på den fronten gissar jag. Men det är framtida Malenas bekymmer.

Sååå... idag, från nyss, blir det typ:
Systembolaget | Fotorunda runt huset kanske | Duscha | Äta | Fixa mig själv | Förfest | Fest | Zzzz...


Blir säkert en bra dag. Tycker bara att mitt knä kan ge upp vad det nu än håller på med och sluta göra ont!

Titta draken mamma!

En anddrake och hans fru. Åda?

Och mamma and duduuudududududuu *sjunger*


Förberedd!

Har besökt Elgiganten idag, inhandlat en liten adapter som jag kan använda i Japan för att överleva! Och ett minne för alla bilder som jag föreställer mig att jag kommer ta, även om jag sitter instängd på ett kontor hela dagarna. Mycket bra!

Sedan blev det en promenad hem på si så där två timmar. Nu fryser jag och inväntar jag-har-fått-jobb-middag ikväll!


Why I don't eat sushi!

Och jag ska till Japan ja...


What?

Hur gick det här till... snö utanför fönstret!? Nej, här blir det nej, bestämt nej, skräddaren säger nej!

Sover mer istället! Godnatt.


Långhelg

Jag fixade det allt bra med jobb, två första veckorna som kortveckor. Inte illa. Jag drog från jobbet runt fyra, tog mig hem vilket tog en halv evighet, packade ihop mig själv och drog hem till norr. Så här är jag nu, hemma i Ludvika och har bara kommit på en sak jag glömt hittills... nycklarna hem xD så jag fick snällt plinga på dörren och hoppas på att någon skulle vakna och öppna den åt mig. Nu plingar man väl visserligen inte PÅ dörren, den gör inte mycket plingljud av sig alls faktiskt, men jag hoppas ni förstod poängen ändå.

Nuu ska jag sova, sova ett dygn eller så. För att sedan ladda för 25-årsfest på lördag! Låter som en bra plan, godnatt.


Idag har jag jobbat

Ja idag har jag gjort vettiga saker! Har skrivit en dokumentation på engelska som för stunden ligger på sju sidor. Känns bra, men den är inte klar för jag måste upp i labbet och testa lite mer. Men det blir senare, eller nästa vecka, för nu ska vi tydligen ut i garaget och fixa.


Kall, tjock och förvånansvärt pigg

Den där kaffemaskinen alltså... farligt. Den gör mig tjock. Tydligen förväntas jag gå upp i vikt inom 9 månader också. Och nej jag är verkligen inte gravid som jag kom på att det ju faktiskt lät som. Tur jag kom på det... Hur som helst. Det jag syftade på var att jag fick ett mail med en massa katter, som visade hur det är att jobba här. Det påstod bland annat att det om 9 månader skulle vara problem med stress, vikt och hård mage. Skämt åsido. Hoppas jag i alla fall, jag är tillräckligt tjock. Tur det är långt att gå upp till kaffemaskinen och fikarummet.

Kall är jag också. Har suttit ensam i ett kallt labb hela morgonen. Nu har jag ätit ett äpple och druckit vatten. Väljer att ta en paus från labbet för att få upp värmen. Istället renskriver jag saker och ting kring mitt lilla test.

Att jag är pigg skulle kunna bero på kaffet... men det var inte så noga.


Sista dagen på första veckan

Torsdag. Gårdagens gympass var väldigt jobbigt, men roligt. Nu är jag på g att gör mig iordning för jobb. Får påsklunch idag, spexigt.


Biwinning

Jag lyckades kliva av bussen på helt rätt ställe idag. Tog min lilla promenad till gymmet därifrån och här sitter jag nu i väntan på cxworx. Med en bultande tumme som inte alls trivs och ett par trötta ögon som bara vill att jag ska hem och sova. Men det här ska väl gå bra. Cx och efter det en timmes Zumba, sedan kanske jag har piggnat till lite om jag har tur.


Uppbokad

Yaay min kalender är inte tom längre. Har ett möte i eftermiddag och en teambuilding senare i månaden som jag inte kommer kunna medverka på om jag åker till Japan som planerat. Woho!


Another funny thing

Fackförbundet heter svensk teknik och design... STD...

Jag har för övrigt hört att facket heter "the fack" på engelska... skämt åsido.


Funny thing

Jag har redan tjänat mer pengar än vad jag har tjänat det senast halvåret.


Optimera din morgon!

Jag har inte helt lyckas med att optimera min morgon. Bussen som jag tänkte ta går 7.02, jag insåg att jag skulle bli klar lite tidigare så jag tänkte ta 06.38 istället. Jag blev klar 06.18... så nu får jag vänta på den tidigare bussen också. Gäsp. Men ja, tar jag den tidiga bussen så kan jag gå hem tidigare och hinna med cxworx i eftermiddag! :)

Idag ska jag komma ihåg att kliva av vid gymmet och inte åka hela vägen hem! Önska mig lycka till!

Och nej, bilden är uppenbarligen inte från denna morgon.


Inte helt okej

Jag gick upp till fikarummet nyss, eftersom det är fikadags. Undvek kaffemaskinen, tog vatten istället, och kände mig nöjd att jag undvek kalorierna i den goda hur-det-nu-stavas-kaffen som jag drack i förmiddags. Så tänkte jag att jag kan ju sätta mig och vara trevlig med de andra i fikarummet. Men där var det jättemycket folk, och alla åt tårta och godsaker. Livsfarligt! Jag sa (eller nej men jag tänkte) bestämt nej och gick ner igen. Nöjd med mig själv! Fika vid skrivbordet igen, funkar alldeles utmärkt och jag är moraliskt stöd för Line som jobbar flitigt bredvid mig.

Tårtor, påskgodis och chokladaskar... i mängder dessutom... som om inte kaffemaskinen kunde ge mig kalorier i överflöd på egen hand. Inte helt okej!

Mvh tjock och sötsugen


Dement

Jag känner mig dement, på tok för mycket namn att komma ihåg just nu. Jag kommer ihåg Line (no shit sherlock), Linus (för han sitter mitt emot mig), Karin (av samma anledning), Elvis (för han hälsade på mig för en minut sedan), Jan (han anställde mig), och... ja det var nog det. Och Lars, för det är jag enligt telefonen på mitt skrivbord, men jag vet inte vem Lars är på riktigt.

Det kanske löser sig så småning om, om jag har tur.


Kaffesump?

Kan man spå i kafferester? Låter spännande i alla fall, men jag vet inte hur jag ska tolka detta i så fall. Någon? Angelica, du kan säkert sånt här!!?


Kaffe?

Kaffe var nog att ta i... var mer sugen på en cappucino (stavas kanske inte så nej?).


Access

Yaay nu har jag fått nycklar. Så nu kommer jag åt fikarummet helt själv! Kaffemaskinen är dock farlig, eller ja inte farlig såå mer än att den morrar läskigt. Menar mer att jag kommer gilla den lite för mycket. Och eftersom det finns liiite mer än bara svart kaffe så kan det bli lite onyttigt för min del. Men äsch då. Idag behövdes då i alla fall kaffe... tröttnöt.


Second day

Godmorgon folket. Andra dagen på g och tröttheten från helgen börjar göra sig påmind. Men det ska nog gå bra ändå ska ni se.

Än så länge har jag bara haft sönder två naglar, den ena så långt ner det bara gick så där fick det bli ett vackert tråkigt brunt plåster. Inte ens ett bamseplåster fick jag. Allt som kan rädda mig nu är mins färgglada pennor på jobbet! möjligtvis min namnskylt också...

Jobba jobba jobba! Mot bussen snart då, tillsammans med fru. Mycket trevligt. Vi hade faktiskt till och med frukost idag, woho!


First day

Då var första dagen avklarad. Den kan vi sammanfatta med att det inte var många som visste att jag skulle börja idag. Så ingen dator eller nycklar än, men förhoppningsvis imorgon.

Vad har jag mer att säga?
Jag har höj- och sänkbart skrivbord, telefonen påstår att jag heter Lars, toaletten är gjord för pygméer, det finns ett farligt påskägg fullt med godis som jag gör allt för att undvika. Och jag ska få påsklunch på torsdag. Spexigt.

Och det var en trevlig busschaufför i morse som hälsade mig välkommen till bussen och hälsade alla glad påsk.


Jobbar

Trevligt ställe detta. Har fått ett skrivbord och en ergonomisk stol. Än så länge har jag ätit frukt, hälsat på folk som jag glömt namnen på, läst papper i en pärm.

Jag har inte fått dator, nycklar eller larmkoder än. Men jag har åtminstone färgglada pennor!

Nu fortsätter jag läsa mina papper då i väntan på att resten ska bli klara med något möte. Yaay.


På bussen mot jobbet

Då var det dags. Första dagen på nya jobbet. Förvånansvärt pigg, men det hinner nog ändra sig innan jag kommer fram. Framme om en halvtimme eftersom jag åker buss, mjäk.

Men ja, jag är åtminstone pepp för jobbet. Fast jag kommer bli hungrig... dålig planering att inte handla frukost innan idag. Fick åtminstone lite yoghurt och en banan, så en stund står jag mig nog. Sedan har vi det där med lunch, det har jag inte heller någon... men det går att hitta senare, ska tydligen finnas många ställen att välja på.

Lycka till nu Malena!


Awesome vecka!Denna vecka har nog varit en av de bästa på mycket länge. Jobb, fest och minus på vågen, kan ju inte vara mer än bra! Festen igår var riktigt trevlig, hamnade på Excet där jag gick vilse mer än en gång men det kan vi ju prata tyst om. Ytterst trevligt att Angelica kom och gjorde oss sällskap också!

Idag mår man som man förtjänar och det är väl inte mer än väntat. Mitt huvud är inte helt med idag, höll på att ha nagellacksremover i ett ömmande sår. Det hade inte varit en trevlig upplevelse. Som tur var så stoppade jag mig själv i sista sekund... vågar inte ens tänka på hur ont det hade gjort annars.

Imorgon blir jag vuxen! Mot jobbet! Lite spännande faktiskt, vet inte riktigt vad jag ska vänta mig men det blir alldeles säkert ypperligt bra. Det blir nog rätt mycket nytt att ta in och försöka lära mig och grejer. Pulvermos i huvudet imorgon kväll? Ja troligtvis, men då drar man på bodypump så blir allt bra igen (inbillar jag mig!)!

RSS 2.0