Kommunikationssvårigheter

Jag börjar bli trött på det här att inte förstå japanska och att de inte förstår engelska. Köpte yoghurt, kassörskan tar fram en påse, pekar på den och säger något på japanska. Jag inbillar mig att det betyder vill du ha en påse så jag säger "yes" och nickar. Hon öppnar påsen, säger någonting mer på japanska som jag inte förstår, jag pekar på påsen och säger yes i ett försök att få henne att förstå att jag vill ha påsen. Då lägger hon undan påsen och ger mig varorna utan påse... hmm, jag undrar var något gick fel. Ingen påse fick jag i alla fall.

Inte för att jag egentigen behövde någon påse men jag ansåg att det var oartigt att säga nej. Men vad hjälpte det. Jag ska lära mig japanska tills jag åker hit nästa gång! Nu kan jag i stort sett bara säga äta, titta, dricka, sushi, varje dag, tack, hej, ja, nej, och adjö... men det har jag inte haft mycket nytta av under dessa veckor. Fail.

Ett annat problem jag har med japaner är städningen på hotellet. Alltså jag har inga problem med städningen men jag har problem att veta hur de vill ha saker och ting, och de förstår inte hur jag vill ha det. Jag tänkte vara snäll och sätta upp "do not disturb" på dörren för att de ska slippa städa mitt rum varje dag, så mycket stökar jag inte ner när jag är på jobbet. Men det funkar inte, för då städar de ändå. Och jag gillar ett ljust hotellrum så jag öppnar för fönstren, men det är alltid stängt när jag kommer tillbaka. Varför får jag inte släppa in ljus undrar jag då? Och hårtorkssladden får inte viras hur som helst har jag lärt mig, det görs alltid om så nu har jag slutat försöka få det rätt. Det mest märkliga är nog dock att skrivbordslådan alltid lämnas utdragen... what's up with that? Varför får jag inte ha lådan stängd? Märkligt, mycket märkligt.

En massa märkligt här i japan, men resten tar vi vid ett annat tillfälle. Ville bara skriva av mig lite!

Imorgon ska jag checka ut från detta hotell och bege mig till nästa efter jobbet. Jag har tänkt fråga om jag får ställa mitt bagage i receptionen under dagen, undra hur jag ska få fram det när de inte pratar engelska. Kan bli en spännande morgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0