Välkommen kära helg

Det är dags för fredagsmyyys. Eller kanske inte. Helt ensam och övergiven ikväll så jag får försöka roa mig själv.

Precis kommit hem, käkat en icasallad som hav köpte på vägen hem. Tror jag har gått och blivit beroende av icasallader, har levt på det de senaste veckorna. Dags att börja laga mat igen kanske?

Men jag känner mig i alla fall duktig för jag tog mig en promenad hem från jobbet. Eller ja, jag åkte buss första kilometern för att slippa krångla över öckeröleden. Men resten av vägen gick jag, med en liten omväg förbi Ica. Känner mig mindre duktig att jag köpte lite choklad, men det får man kanske på fredagar. Fast jag åt ju fredagsfika på jobbet... andra gången sedan jag började jobba som jag har tagit något från det där dumma fredagsfikat. Ändå rätt duktigt att undvika, finns alltid kakor/tårtor/godsaker på fredagsfikat, det är liksom deras heliga stund. Märkligt.


Varför har jag inte vetat detta förut?

Jag har kört V70 idag, Volvo V70 då för er som inte förstod det. Företagsbil. Det bästa av allt var att det är En manuell och inte automat som de tidigare företagsbilarna jag har kört. Hur trivsamt var inte det liksom. Ska alltid boka den i framtiden om jag ska åka någonstans! Varför fick jag inte reda på detta för längesedan? Då hade jag ju inte behövt köra automat.


Note to self

Drick inte fyra stora glas vatten innan ett långt telefonmöte.


Mycket bättre

Jag har hittat en bättre buss på morgonen /nöjd. Den gör att jag kommer till jobbet prick 7.00 istället för kvart i eller kvart över vilket är mycket trivsamt. Det är mycket mindre folk på båda bussarna. Jag slipper vänta 15-20 minuter på bytet, behöver bara vänta si så där 2 minuter. Allt är bra med detta! Enda negativa är att jag får gå till bussen 5 minuter tidigare än vanligt men det kan jag nog överleva.
 
Life is good! Förutom att jag för tillfället har för långa naglar för att kunna få upp tassalvan ur burken, men det är inget som inte kan avhjälpas med en penna. Menar alltså att jag använder en penna för att trycka upp min kära tassalva, inte att jag fixar naglarna med pennan.
 
Många i-landsproblem finns det, men man får väl vara glad att man inte har större problem än så.

Hitta Lotti


Leverfläckar?


Ännu en solig dag

Inte är det gott om soliga dagar i år men idag är det soligt både ute och i sinnet. Känns bra. Och ännu bättre blir det ikväll när träning och allt är avklarat och man får krypa ner under täcket och sova. Är lite sömnig om man säger så, men det spelar ingen roll när det är sol ute.

Skönt att det snart är helg också, dåå ska jag få sova tills jag vaknar UTAN alarm på mobilen. Det ska bli riktigt skönt! Men innan dess är det två jobbdagar kvar med x antal möten.


Hur svårt kan det vara egentligen?

Är mitt namn så förbannat svårt? Jag vet inte hur många olika namn jag har fått den senaste tiden. Marlena, melena, merlena, melene, malene, marianna osv... ska det vara så svårt? MALENA ska det vara, inte så svårt. Sluta lägga till R och andra märkliga bokstäver. Tack.

Märkligt att när man skriver under med Malena i ett mail och får till baka "Hej Merlene"... har folk svårt att läsa??? Ännu mer märkligt att när jag i tal säger Malena och de får det till Marianna... låter ju inte ens likt någonstans!

Bitter idag?


Underbart

Idag var en sån här dag då jag älskar att jobba. Mest för känslan när man kommer hem, ställer ifrån sig väskan och faktiskt är ledig. Hade inte orkat göra mycket mer idag så det var en väldigt skön känsla.

För att utöka den sköna känslan så firar vi det nu med lite kvällsshopping. Mest för att vi kan. Men även för att det finns lite brist på kläder.


Godmorgon Tuve

Inte så farligt trött idag, men det hinner komma ännu!


Bra dag

Facebook kan vara bra ibland, bland annat för fina minnen som detta. Nu är det sovdags!


We did it!

Vi hittade faktiskt några kontroller, nästan stolt över oss. Tre kontroller och ett utkiksberg, sedan gav vi upp för dagen. Fler får det bli en annan dag.

Lite bitter över att jag inte hade kameran med mig. Såg både en orm, en skarv (som i fågeln skarv) och någonting grönt som visade sig vara ett löv.


I brist på annat

Eftersom min hand inte tillåter Bodypump idag så bestämde vi oss för att orientera istället. Ja, du hörde rätt, orientera. Vi fick en karta (kanske en skattkarta?) med posten som ju måste undersökas. Lovar att vi inte kommer hitta någon kontroll alls men då har vi i alla fall fått en promenad. Mer troligt en hinderbana när det är jag som ska läsa kartan och bestämma vägen. Kortaste vägen är alltid bäst va?


Mjäk

Mjäk, det beskriver min sinnesstämning just nu. Mjäk. Är jättetrött. Tänkte att oh jag hinner en powernap innan Lotti kommer hem. Men så kommer hon hem tidigare! Visserligen ska hon jobba en stund till men ändååå, min powernap då? :O


Sleten

Ja hej och hå, idag är jag inte pigg inte. Sliten och vidrig. Tyckte igår att det var en bra idé att jag skulle gå och lägga mig på en gång när jag kom hem. Väldigt skönt just då men det betydde lite att jag inte tog en dusch som planerat. Det skulle jag göra nu i morse tänkte jag. Så blev det inte. Så ja, skitig som en oljedränkt katt ska jag nu åka till Volvo. Tur att de inte är så fina där jämt heller så jag behöver inte känna mig jättedålig, bara lite dålig. Fniss.

Bitter är jag också över att behöva avboka bodypumpen ikväll för att jag inte kommer kunna lyfta stången /sadface. Hade ont i handen hela dagen igår, tänkte att det går ju över tills idag. Det gjorde det inte. Lyckades inte ens få ut tandkräm från tuben.. som till mitt försvar börjar ta slut och är allmänt kräv i allmänhet. Hur som helst, tur man bor med Lotti så hon kunde hjälpa mig med tandkrämen.

Känner mig smått handikappad när handen inte funkar. Höger hand är det också dumt nog. Funderar på om man kanske borde linda in den, men å andra sidan vad hjälper det? Lite kanske.

Tanka etanol var ingen höjdare med handen heller eftersom man måste stå och hålla in handtaget hela tiden. Nej, nu får den ta och skärpa till sig! Handen då, inte etanolen, fast jo kanske den också.

Mot jobbet!


Vrooom

Två träningar avklarade. Än så länge går det hyfsat förutom att karten går rakt när den bör svänga men det är väl pettitesser?!

Annars känner jag mig som en stoppad falukorv med alla regnkläder. Har exempelvis kartingskor på fötterna, dubbla regnskor och silvertejp på det, fashion!


Dags igen

Imorgon var det dags igen, brumbrum. Regn hela dagen säger prognosen, då ställer jag väl in mig på sol och härligt väder. Prognoserna stämmer ju aldrig ändå.

Något som stämmer dock är att jag är väldigt trött och tänker sova. Som vanligt tidig uppgång imorgon bitti. Sova får jag väl göra på semestern om ett år då kanske i bästa fall.

Hur som helst, ska bli fruktansvärt roligt att köra imorgon! Oavsett väder.


Ett erkännande

Första steget är att erkänna det för sig själv: Hej jag är tjock, min arm borde ta slut där muskeln slutar... stör mig mer och mer på det (bland annat det...)

Nu har jag gjort det. Nu är min tanke att om jag lägger upp nedanstående hemska bild så kanske fettet skäms och flyr all världens väg. Värt ett försök. Så hej, nu erkänner jag och VISAR att jag är tjock. Låt nu detta hjälpa, tack på förhand.

Nåväl jag har åtminstone en muskel som är stor nog att åtminstone skymtas där under fettet. Förstår inte varför de ska vara så blyga?!

Såg nu att man ser min fina solbränna också, min högra axel är knallröd efter idag. Fin rand på ryggen av stolen också. Sexigt. Ansiktet behöver vi inte nämna.


Hälla ring

Här sitter jag fint och solar så kommer det värsta regnskuren. Inte okej. Men fruktansvärt roligt när hela tätklungan i pågående heatet åker rakt i sista kurvan, stackarna.


Bra idé

Det här måste nästan testas!


Det är tur man har roligt

Så här kan det se ut när man tittar på telefonen (som förövrigt inte var ljudlös).


Ser lovande ut

Än så länge har jag fått vara ledig, känns skönt. Vet inte hur länge det varar men förhoppningsvis hela dagen. Vid närmare eftertanke så kanske telefonen är ljudlös så jag kanske borde kolla till den. Efter det så blir det dusch och fix innan jag sakta med säkert ska bege mig mot Västerås. Woho köra brumbrum!

Förändrad attityd

Matlådan med dålig attityd blev nu en middag med bra attityd. Mycket trivsamt med en matlåda i kylskåpet när jag kom hem. Efter 9½ timmes jobb idag, med drygt 4 timmars telefonmöte, så orkade jag verkligen inte laga mat ikväll. Så matlådan hade mycket bra attityd nu ikväll, tillskillnad från i morse. Och lunchen blev okej den med, fick en sallad med italienska delikatesser vilket ju är ytterst mumsigt.

Helt mosig i huvudet efter mötet idag som drog ut på tiden si så där 45 minuter... muntert. Och inte fick vi fram allt vi ville heller, så nu blir det fler möten för att fixa resten. Men ja, då vet jag som sagt i alla fall vad jag ska göra.
 
Imorgon tänker jag vara ledig! Därav min 1½ timmes övertid idag. Hoppas jag lyckas vara ledig imorgon nu, det är ingen garanti med mitt jobb men troligtvis. Västerås it is. Imorgon då, inte nu.

Dålig attityd

Min matlåda hade dålig attityd i morse, den ville tydligen stanna kvar i kylskåpet. Jag sitter här och är bitter över att behöva gå ut och hitta mat i regnet vid lunch. Det får jag göra efter ett lite för långt och krävande möte, 9-12.30 ska jag sitta i telefonmöte med japan och vår kära kund... men då har jag åtminstone klart för mig vad jag ska göra fram till lucnh så slipper jag tänka på det.
 
Imorgon hade jag tänkt ta ledigt, vi får väl se om det fortfarande är en möjlighet efter denna dag men det hoppas jag. Västerås i helgen nämligen! Pepp.

Den känslan

När man sitter där i soffan, efter en promenad och ett träningspass, man är mätt, trött, svettig och allmänt uppgiven. Man tänker på tröttheten som kommer uppstå imorgon bitti när klockan ringer och man inte har sovit så många timmar som man hade önskat. DÅ är det som bäst att bo ihop med Lotti. Rätt vad det är så kommer det sånna här stunder då vi bara är allmänt märkliga och skrattar en halvtimme så vi gråter. Underbart.

Jag är fortfarande mätt och trött dock. Mindre uppgiven och duschen tog förhoppningsvis bort svetten och vidrigheten, åtminstone litegrann. Nu ska jag göra något åt tröttheten genom att sova några timmar!


Ny vana

Jag har börjat med en ny vana på morgonen. Eftersom nya tidtabellen gör att jag får vänta tio minuter i bytet så har jag börjat gå istället för att vänta. Tyvärr hinner jag bara en hållplats för nästa är långt bort, men en hållplats måste vara bättre än ingen! Varje god vana är ett steg i rätt riktning även om det bara är några minuters promenad på morgonen.


Lunchpromenad

Fint väder idag, konstigt nog för det skulle det inte vara på hela veckan. Men det var det idag så vi tog oss en lunchpromenad upp på sörhallsberget. Aldrig varit där uppe, dumt nog för det var ju riktigt trivsamt.

Sedan höll jag på att glömma av att jag skulle äta också, så det fixar jag nu. Bättre sent än aldrig, och tjugo över ett är inte sååå sent för lunch faktiskt.

Jobba jobba jobba, får stanna en timme extra idag tack vare ett möte som håller på till 17. Men då får jag ju "gratis" en timme plus på tidbanken vilket ju är trivsamt.


Nytt försök

Idag hoppas jag att jag får igång min mail, håll tummen. Får nog en del att göra om jag får tag på alla mina mail. Kommer troligtvis vara typ två bara för att jag tror att det är många.

Nu sitter jag på krävbussen och väntar på bättre tider.


Ledig, vad är det?

Eftersom jag inte har haft någon direkt fungerande dator så tänkte jag passa på att ta en dag ledig. Tog bussen hem och förväntade mig en skön ledig eftermiddag. Så blev det inte riktigt. Hade en gnagande tanke på bussen hem över en sak som jag ville fixa tills imorgon så jag satte mig för att fixa det. Klockan fem konstaterade jag att jag kunde lägga ner för dagen.

Imorgon hoppas jag att jag får igång datorn så jag kan jobba ordentligt!


Har jag missat att det blev vinter?

Soligt och fint är det, och även om det nu inte var 25 grader varmt nu på morgonen så förstår jag inte varför båda bussarna hade värmen påslagen. Satfläsk vad det var varmt och jobbigt. Det är inte vinter, på med kylan!

Och här på jobbet kan jag inte göra mycket. Har en fungerande dator utan mail och det jag behöver, och en icke fungerande dator där mailen funkar om nu datorn hade fungerat. Woho.


Jaha?

Nu brukar jag vara på jobbet, om jag tar bilen eller cyklar vill säga. Det kan ni ju räkna ut att jag inte är nu... gillar inte nya schemat för bussarna. Står och väntar på nästa buss nu... yaay, not! Nu måste jag ju jobba längre än vanligt :( i-landsproblem jag vet, men nog så jobbigt för det.


Bangolf


Ctrl + W

Helgen lider mot sitt slut. Tyvärr. Hade gärna haft en vecka ledigt till, men det får man inte. Ännu bättre hade det varit med autopilot på jobbet. Ctrl + W (control work?!) och sedan gör datorn vad den ska. Gött hade det varit va, då hade jag kunnat roa mig med annat och ändå få jobbet gjort. Zzzz.

Fick förresten revansch i minigolfen idag, två gånger. Första gången gick inte alls bra, för mycket uppåtlutning för mig. Kan inte slå en boll som går uppåt och rakt samtidigt. Däremot testade vi den andra banan, utan filtmatta på, och där var det mycket enklare för lilla mig. Tur man slapp komma sist alla gånger! Vann dock inte, fick två ynka poäng för mycket för det.

Körde även en hink på ranchen, vanlig långgolf då alltså. Där gick det betydligt bättre än vanligt (vissa slag i alla fall), men jag behöver nog liiiiite mer övning ändå. Lite.

Nu bör jag sova för imorgon ska det bli jobb igen, kan bli mycket att göra. Antingen jättemycket eller ingenting alls, finns nog inget mellanting. Woho!

Och till mamma: du glömde din regnjacka här, du får den i Västerås!


Action i Tuve


God helg

Fullt upp denna helg. Föräldrarna är på besök, både mina och Lottis, så det blir inte mycket bloggande. Ber inte om ursäkt för det idag för idag bloggar jag ju.

Helgens konstaterande hittills är att jag troligtvis har gått upp tio kilo med hjälp av god mat, att jag suger på minigolf och att jag kommer vara trött på kontoret kommande vecka.

Idag tror jag dock att jag ska få revansch i minigolfen. Kanske kan jag lyckas bättre idag? Banor som lutar samtidigt som jag ska slå bollen rakt är inte min grej... inte alls faktiskt.


Bloggigt

Nu bloggar jag dåligt.


Tröttnöt

Kan inte påstå att jag är särskilt pigg idag. God mat och vin igår i alla fall. Favorit i repris ikväll, fast annan restaurang och jag kanske skippar vinet för att komma hem enkelt. Vi får se hur det blir med den saken.

Vaknade i natt med ett förlamat ben... inte helt okej. Heeeela benet hade somnat, från tårna upp till höften. Tog mig nog en timme att få tillbaka känseln i hela benet. Så var det med den sömnen. Och nu sitter jag här och jobbar, även om jag helst bara vill sova några timmar till. Men det går ju inte när man har ett jobb att sköta!


Det var det

Dagens jobb är avklarat, woho! Och det är fortfarande fint väder, synd bara att man inte har kvällsol på balkongen. Men nu är det snart dags att åka och hämta upp mor och far på deras hotell, sedan anser jag att det kanske kan bli ett glas vin eller två innan vi ska in till stan och käka god mat.

Som sagt, det kommer inte vara en nyttig helg, men man får ha sådana ibland! Även om det kanske har varit lite för gott om dem den senaste tiden, men äsch då. Det tar vi igen en annan gång, nyttig kan man vara senare.

Jag är hungig, synd det är 4 timmar till middagen då... jag får helt enkelt stå ut. Men nu vet ni att jag lever, dags att hoppa vidare.

Värme?

Är det inte härligt nu när värmen äntligen är här? Varma sommarkvällar. Vi fick i alla fall några få denna sommar. Får se hur länge det varar. Synd bara att lägenheten blir så varm när det inte kommer in kyla, men det är det man har fläkten till.

Nu ska jag sova! Upp tidigt och börja jobba imorgon så jag kan sluta tidigt. Jobbar dock hemifrån imorgon, kommer några snubbar och ska fixa någon ventilation någonstans i lägenheten. Oklart var. Sedan kommer mor och far på eftermiddagen någon gång, god mat väntar i helgen. Kanske något glas vin också om vi har tur.


Här kan man vara

På kontoret med huvudvärk. Inte helt okej. För mycket ljus och ljud för huvudvärk.


Den bästa känslan

Visst är det underbart med träningsvärk! Den börjar krypa fram nu efter gårdagens kroppspump. Jag kommer troligtvis ha mycket mer ont i morgon och inte kunna gå men vad gör väl det när jag ska sitta på kontoret hela dagen. Men innan dess ska jag hinna med en timme på crosstrainern med start nu. Eller ja snart, måste ta mig till gymmet först, med start nu!


Ensam och övergiven

Som en ensam ko på grönbete känner jag mig just nu. Ingen av mina skrivbordsvänner är här, ingen direkt i närheten är här... alla har semester. Alla gömmer sig på andra delar av på kontoret, utom jag... här sitter jag helt själv. Inväntar ny dator. Min startade inte på grund av diskfel när jag kom hit i morse. Meeen med mina magiska fingrar så fick jag igång den. Egentligen bara genom att låta den stå still en kvart... vet inte vad som hände men någonting är fel så jag ska få min nya superdator idag. Woho!

Men tråkigt att inte ha någon här att prata med... forever alone i en hel vecka till... snyft. Jag får väl göra det bästa av situationen och fixa musik till öronen istället.

Cured

Efter en lite för lång tågresa har jag i alla fall hamnat i Göteborg igen. Har även hunnit med ett Bodypumppass trots huvudvärk. Nu gör det faktiskt inte så ont längre, ytterst trivsamt. En ica-sallad och en dusch, snart redo för sömn. Imorgon är det tillbaka till kontoret som gäller, ska nästan bli trevligt. Saknade min ergonomiska stol när jag jobbade på tåget idag.


Det svarta guldet

Sitter på tåget på väg mot Göteborg igen. Mor och far var dock snälla och skjutsade mig till Hallsberg så jag slapp åka tåg hela vägen. Då fick de ju umgås med mig en stund till, måste ha varit ytterst trivsamt.

Det svarta guldet, i detta fall olja och gummirester, är borta också. Efter körningen i lördags så hade jag en massa svarta gummirester i hårbotten som lite såg ut som svart mjäll. Tur man har mörkt hår. Dessa små gummirester, tillsammans med olja, grus och gud vet vad, är nu borta efter en välbehövlig och gudomligt skön dusch. Svart mjäll är ingen höjdare.

I övrigt är jag fortfarande bitter över mitt resultat i lördags, det hade kunnat gå så fruktansvärt mycket bättre. Men jag vet ju att jag kan och hade haft chans på andraplatsen om jag inte hade haft en fruktansvärt irriterande liten pojke bakom mig som tydligen inte tyckte att jag skulle köra. Fräs.

Men nu sitter jag på tåget i alla fall. Inte helt pigg. Jobbar så gott jag kan med bristande internetuppkoppling och grusiga ögon.

Bild

Rödflaggat heat kan se ut så här:


Kartjobb

En heldag av jobb på kartbanan, eller ja i sekretariatet då. Då är det som det brukar. Dock inte helt okej med gratis funktionärsglass och bullar... hej tjock. Hårdträning i veckan! Fram till helgen då det blir massa god mat och vin igen. Och minigolf, minigolf måste bränna mycket kalorier!

Nu gör jag i vilket fall ett mycket kort stopp i Ludvika för att sova. Sedan ska det bära av mot Göteborg igen.


Bitter

Åter igen får jag säga att nej det gick inte som planerat. Fruktansvärt bra start och början av finalen. Chans på tredjeplatsen, andra platsen visade det sig efter ett tag. Meeeen så blir jag avkörd och hamnar på tok för långt efter för att lyckas med den bedriften. När det för en gång skull verkar som att det ska kunna gå bra... liiiite arg när jag kom in i depån. Skällde i alla fall inte ut människan även om jag gärna hade velat.

Nu har jag ätit en tröstpizza. Fullkornspizza med parmaskinka, gott! Första gången jag ser att en pizzeria har fullkornsbotten (tror jag), spännande tänkte jag och testade. Gott.


Nytt djur?

Jag såg precis en flygande sjöhäst. Ett mycket märkligt djur. Kanske var helt unik? Eller finns flygande sjöhästar? Lufthäst? Synd den flög iväg så jag inte kan bli känd för att jag hittade en ny djurart.


Måltavla

Insekter krockar med mig. Kan inte längre räkna på en hand hur många insekter som har krockat med mig när jag har stått still. Där står jag lugnt och fint för att kolla på kartarna som susar förbi så kommer det en geting och fastnar i mitt hår. Och ett flertal till oidentifierade insekter som har krockat med ansikte, hår, bröst och armar. Märkligt. Man kan ju tycka att om de nu ska ha en måltavla så kan de väl välja en mer utmanande än min fläskiga kropp. Kanske är nybörjare?

Kan även vara kraftledningen som gör dem förvirrade och yra.


Vasaloppskorven

Glömde ju nämna vasaloppskorven. Kände att ni skulle bli helt förtvivlade om ni märkte det. Så ja, jag laddade upp med vasaloppskorv på mackan i morse. Vad det är vet jag fortfarande inte men ätbart var det i alla fall.

Så då vet ni det, visst var det viktigt?!


Knott, avgaser och vasaloppskorv

På banan i Rättvik igen. Känner mig hyfsat utvilad och vill bara börja köra. Har precis varit på förarsammanträde omringad av mygg knott, men bara runt mig som vanligt. Hade ett moln av knott runt mig, såg säkert roligt ut.

Bjuder på en bild från gårdagen bara för att jag kan.


Framme på riktigt

Nu är man på hotellet och ska ladda upp inför morgondagens tävlande! Efter en lite för stor och god middag... inget minus på vågen imorgon är jag rädd för.

Håll tummen för mig imorgon!


Framme!

Nu skulle jag ha varit framme! Är jag det? Nej... istället är jag i skogen mellan Ställdalen och Grängesberg. Tack och lov att jag får åka bil resten av vägen upp till Rättvik. Pallar inte mer kollektivtrafik. Det var kul den första kvarten på blå tåget för att det hände massa saker, nu är jag rastlös och uttråkad. Datorn är död och mobilen klagar på dåligt batteri, woho!


Det känns tryggt

Vill säga tack till framför allt Bea, men även Neo och Fredrik, som tar hand om Lotti denna helg. Hur skulle hon klara sig en hel helg helt själv i lägenheten? Nej det var dömt att misslyckas ;) så tack för att jag slipper oroa mig allt för mycket över henne (läs: lägenheten).

Detta inlägg skrev mest för att Lotti påpekade att jag hade skrivit väldigt många blogginlägg idag. Varsågod här fick du ett till!!

Äntligen åker tåget

Roligare timmar har jag ju haft. Hallsberg är inte direkt den mest händelserika stationen i detta avlånga land. Men den är ändå roligare än Örebro station för där är det inte roligt att sitta och vänta.

Vet ni förresten hur ont det gör att ha hörlurar när man har en finne i örat? Förbannat ont! Men det domnar bort efter nån timme så det är bara att stå ut! För man kan ju inte vara utan musik på ett tåg! Och jag tror inte det är så populärt om jag kör musik utan hörlurar.

1h 53min kvar!


Forever alone

Bara jag som klev av i Hallsberg, BARA jag. Har nog aldrig hänt mig förut, inte någonstans. Ingen klev på tåget heller. Varför väljer folk SJ när det finns ett så här trivsamt tåg? Går ju fortare med detta, SJ's tåg som åkte fem minuter innan från Göteborg har ännu inte kommit till Hallsberg. Detta tåg var dessutom en hundring billigare. Men ja vill folk åka med SJ så varsågod. Nu ska jag sitta här och se dum ut i en timme i väntan på nästa tåg. Men Hallsberg levererar åtminstone sol!


Hur fan lyckas jag?

Jag har ju som jag har skrivit förr en förmåga att få utlänningar att ragga på mig. Varför vet jag inte. Men nu har jag tydligen lyckats igen.... fast jag intalar mig att han är flörtig med alla han möter. Jag försöker ignorera honom och stirra ner i datorn. Ska ju ändå gå av det här lyxtåget om 10 minuter.

Tåget har fortfarande med beröm godkänt, trots raggande märklig människa och ett växelfel i skövde. Det är ju trots allt inte det blåa tågets fel att de incidenterna inträffade.

Tack för mig blå tåget! Dags för Tåg i Bergslagen att visa vad de går för. Men där brukar det ju inte vara lyxhanddukar och lyxrestauranger... tråkigt.

Här kan man vara

Ja, inte idag men en annan dag

Lyxen fortsätter

Detta tåget slår än så länge SJ med hästlängder. Här får man uppfräshande handdukar, personlig tågvärd som berättar för mig att det finns en lyxrestaurang där de lagar maten efter mina egna önskemål. De har även en 50-talsbar där jag kan sätta mig och ta ett glas vin om jag vill, men det ska jag nog inte göra utifall att jag ska köra upp till Rättvik i eftermiddag.

Undrar vad som händer härnäst. Får jag en kudde om jag gäspar tillräckligt mycket? Det hade varit skönt med en kudde, orkar inte hålla huvudet uppe. Fast ja visst ja, jag ska ju jobba och inte sova. Men man kan jobba med kudde också?!

Blå tåget

Jag vet inte vad som menas med blå tåget, men tydligen sitter jag på det. Vill minnas att det nog till och med var blått. Och bra mycket bättre 1a klass ån SJ, mina fötter når knappt fram till sätet framför. Själv sitter jag också, finns inget säte bredvid mitt. Här ska jag nog kunna jobba fint. Om jag inte somnar för trött är jag minst sagt.


I väntan på bussen


Herr och fru snigel


Ska du ha dig en köpp?

En köpp kaffe, det hade jag behövt nu. Trött som en järv på grönbete, jag behöver sova! Tur det är helg snart! Eller vänta nu... nej jag får inte sova i helgen heller. Tävling i helgen vilket iofs ska bli fruktansvärt roligt även om jag inte får någon sovmorgon. Det är i alla fall skönt att jag kör på lördag, brukar alltid vara söndagar annars. Att köra på lördagen ger mig ev ledig dag på söndagen innan jag måste jobba igen. Fast jag ska ju jobba på söndag också, på banan. Så mycket för den ledigheten. Gäsp.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/361863/images/2012/pic_502345f9e087c373600001d2.jpg" class="image">


Det där var något nytt

"Nyckeln ej accepterad, kontakta verkstad"
Det kände bilen att den vill säga till mig. Inte helt okej! Tur för den att det hjälpte att ta ur nyckeln och sätta i den igen. Men den gav mig en halv hjärtattack.

Reklam?

Sett en reklamhelikopter förut?


How do they know?

Ett roligt fenomen det här med onlinepizza. Nej, jag har inte käkat pizza. Har jag inte gjort på evigheter tror jag. Men får onlinepizzas nyhetsbrev eller vad det nu är. Problemet är bara att det alltid står i Angelicas namn av någon anledning. Typ "Hej Angelica nu börjar fotbolls VM". Och för att göra det hela märkligare så får Lotti dem i mitt namn och Angelica får dem i Lottis namn. How do they know? :O


Inga kändisar idag inte

Kvällspromenaden i hisingsparken levererade ingen kändis som gymmet gjorde igår. Meeen get, groda och katt fick vi åtminstone se och det är inte fy skam det heller vill jag lova. Något som var lite tråkigare var ju dock allt knott och mygg, det kliar!


Ehrmegerd blooon


Popololisosenon

Blevomkörd av tre polisbilar i väldig fart när jag åkte hem. Kaos när folk stannar istället för att fortsätta köra på den tvåfiliga vägen... vissa borde inte ha körkort. Hur som helst så var det väl självklart att de åkte till Tuve. Så här i efterhand vet jag att det handlade om något bråk mellan ett gäng pojkar och några andra pojkar. Varför gör de på detta viset?!

 

Nu väntar jag på att Lotti ska komma hem så vi kan ta oss en promenad och sedan käka, eller i andra ordningen kanske för jag är hungrig och det regnade precis. Åt på tok för mycket till lunch så nu är jag jättehungrig nu istället, märkligt det där, men gott var det.

And then?


Är jag typ Z-kändis nu?

Gymmet. En massa folk och poliser utanför gymmet och helt ovetande går vi in på gymmet för att träna. Där fick man ju inte direkt vara ifred, publik med kameror och grejer utanför fönsterna. Det visade sig att Machester United var där och det tog pinsamt lång tid innan man insåg det själv. Tror någon från FC Barcelona var där också om man kollade på tröjorna, men enligt tidningen skulle de inte komma förrän imorgon så vad vet jag. Jag är ju inte den som är mest insatt i fotbollsvärlden direkt. Men lite coolt att stå och träna bredvid spelare i Manchester United ändå.

Det var ju tur att man var så snygg och icke svettig menar jag... efter 45 minuter på crosstrainern så imponerade man nog i alla fall inte mycket på dem. Men skit samma, jag tränade och de tränade, allt är fint.

Tårtdieten

Synd att tårtan fortfarande var ätbar. Så tydligen kör jag tårtdieten idag med. Dock med inslag av nyttigheter som gym dit vi ska nu. Dock inte gymmet som ni ser så mycket av på bilden.


Där kom det ja....

Tröttheten brukar komma på tisdagar, så även denna vecka. Där fick jag för att jag festade i helgen. Hur ska jag överleva denna dag tro? Ska troligtvis sitta och stirra på ett excelldokument hela dagen också, eller ja inte bara stirra utan försöka få ordning på det... kul. Visserligen rätt skönt när kund och leverantör har semester för det är lugnt och skönt, men just idag hade det varit bra att ha en massa att göra så man inte somnade. Jag får helt enkelt hoppas att Line är tillbaka på kontoret idag så jag har någon att prata strunt med medan jag stirrar på mitt excelldokument.
 
Sitter annars och undrar över om jag har gått upp mina två kilo redan nu eller om kroppen väntar någon dag extra med det. Åt ju ingen tårta igår så risken finns ju att jag har gått upp nu. Med min kropps logik så är det nog så men jag kan alltid hålla tummen över att det är på väg neråt nu! Snäääällaaa kropp, fixa detta!
 
Hur som helst, nu ska jag hämta ett stoooort glas kallt vatten och kanske en frukt om det finns någon kvar. Trivsamt att fruktfatet är tillbaka igen efter semestern!

Fuck logic

Min kropp gillar inte logik. Efter en helgs festande och på tok för mycket onyttigt så har jag gått ner nästan 2 kilo... Tårtfrukost verkar vara en vinnande taktik. Bra festat Malena!

Gym idag också, gym på riktigt. Det var fullt på kroppspumpen så det blev styrketräning i gymmet istället. Inte alla vad jag hade ställt in mig på men det gick ju det med.

Fick även ner vägarbetsskylten som NÅGON ställde utanför vår dörr i lördags. Känns bra att den är tillbaka. Hämtade även upp delar av vår lampa som tydligen har legat där nere sen i lördags. Spännande.


Tur man inte cyklade idag

Himlen har öppnat sig och har nu gjort det lite för länge anser jag. Jag sitter i bilen och jobbar bara för att jag inte vill gå ut i detta oväder. Är hemma på lunch, men jag verkar inte få någon mat eftersom jag inte kommer in. Men blir jag tillräckligt hungrig så kanske jag trotsar vädret ändå.

Efter lunch hade jag tänkt bege mig till Volvo och fixa lite. Men nu när jag tänker efter så kanske jag jobbar hemma de två sista timmarna efter min lunch. Kan inte göra det jag ska på jobbdatorn (jo jobbdatorn som står på Volvo men inte den bärbara) för jag har inte rätt program på den. Men det har jag ju faktiskt på hemdatorn så jag kan ju fixa det mesta på den och åka till Volvo en annan dag. Det låter trivsamt.

Sluta dränka Göteborg i vatten nu tack. Hungrig och kissnödig så jag får nog snart gå in ändå. Förresten så var persikan god, men inte mogen ända in till kärnan tråkigt nog. Så då vet ni det också. Bra. Tack. Hej.


Genmanipulerad?

Jag tror jag hittade en genmanipulerad persika i fruktfatet. Enorm. Ungefär som jag. Hoppas den är god. Ahhnomnomnom


Är jag verkligen vaken nu?

Känner mig hyffsat pigg idag ändå. Än så länge i alla fall. Men jag hinner nog bli tröttare än tröttast innan dagen är slut. Hur som helst så sitter jag på min ergonomiska kontorsstol om en halvtimme. Och om 9 timmar är jag hemma igen, woho.

Även om jag riskerar att vara tröttare än ett björndjur denna veckan så var det värt det. Jag hade väldigt roligt i lördags på festen och jag hoppas att resten också hade det. Planeringen höll hela kvällen, vi missade inget viktigt och folk gick in för sina uppdrag. Trevligt!

Det bästa var nog den fina spökhistorien om en häst som inte var som alla andra hästar då den var brun. Det förstår väl alla att det måste vara en skräckis om hästen var brun!

Ja nej jobbet var det ja. Får se om vi får oväntat (fast lite väntat) besök under veckan när vi minst anar det. Bara att vänta och se.


Tårtfrukost

Tårta till frukost, låter det inte gott och nytt så säg. Kul kväll igår, mindre trevligt idag men det är inget som lite tårta och galenskaparna kan avhjälpa.


Varför så tidigt?

Jaha sovmorgonen blev till sju... i alla fall två timmar längre än vanligt men liten dumt att vakna så tidigt. Varmt är det också. Hade satt på fläkten om jag hade orkat resa på mig. Tror jag ska försöka sova en timme till, blir en lång kväll så det kan behövas! Galet pepp dock, hoppas det blir lyckat.


Plock och pyssel

Slapp dag idag. Var på kontoret till halv tolv sedan drog jag mig hemåt för hemmajobb istället. Tråkigt att sitta helt själv på kontoret, då sitter jag hellre hemma i soffan med datorn. Leveransen från kunden kom som den skulle vilket ju var trivsamt, fick dock dåligt med svar på mina mail men vad gör väl det när det är helg och jag nu kan skjuta upp allt till nästa vecka.
 
Efter jobb så blev det städ, plock och pyssel. Eller ja, mest plock och pyssel för min del då... jag städar ju som bekant inte. Jag lagar mat! Och oj vad jag har lagat mat idag. Mest för att tömma kylskåpet på ett och annat som tar plats istället för alkohol och annat nödvändigt för festen. Men nu har vi mat i alla fall! Troligtvis bara till lunch och middag imorgon dock om vissa tidiga gäster nu vågar äta mina köttfärsbiffar/köttbullar/mojs. Mat är bra innan fest i vilket fall, hoppas de är ätbara.
 
Fredagsmys nu, Lotti gör en julstång/midsommargran... jag väntar ivrigt på resultatet av detta. Jag lovar att jag ska försöka komma ihåg att ta en massa bilder på märkligheterna imorgon. Vet dock inte om det kommer att visas här i bloggen men bilder ska förhoppningsvis tas i alla fall! 
 
Det ska bli fruktansvärt skönt med sovmorgon imorgon! Nästan värt att gå och lägga sig nu för att det snabbare ska bli sovmorgon...
 
Imorgon blir i vilket fall en rolig dag, det har jag bestämt! Men vi kommer ha fullt upp med alla förberedelser inför kvällen, men det är ju bara roligt. Göteborgs nya partyfixare! ;D

Morgonmärklig

Jag vet inte vad som hände idag, hade ju jättemycket tid på mig. Hade kunnat sova minst 20 minuter till... men istället roade jag mig med att vika tvätt. Kul. Men då slipper jag å andra sidan göra set ikväll. Trött redan nu så det är väl bra. Det märks för övrigt att man är trött när man letar efter bananerna i besticklådan istället för fruktfatet...


Pysselkväll

Efter en trött dag på jobbet så blev det gym, bodypump och crosstrainer. Och resten av kvällen har spenderats med lite pysslande inför helgens festligheter, kommer bli trevligt värre detta.

Nu är det dock dags att sova, på tok för sent för en trött Malena just nu. Natt!


Uppåt...

Att cykla till jobbet är helt okej, även om motvinden i morse gjorde att jag typ stod still när jag trampade. Men att cykla hem är lite småjobbigt med typ tre kilometer uppförsbacke... den är inte brant men lång och lurig. En sån där backe som man tror är ingenting men som är en pina att ta sig upp för.

Kan inte heller rekommendera att cykla i klänning och strumpbyxor... dels vill klänningen gärna flyga upp och sedan har vi det lilla fenomenet med att min sadel är lite halvtrasig (den är ju ändå 50-60 år) och skaver fint på insidan av låret vilket blir väldigt påtagligt när man har tunna strumpbyxor. Det resulterade i ett skavsår som inte är av denna värld, mysigt.

Imorgon blir det nog dock bussen troooor jag. Gym som väntar efter jobbet i alla fall.


Nomnom

Säg hej till vår nya familjemedlem! Okej det blev några till familjemedlemmar men detta är en av dem.


Japan

Jag som hade matlåda som jag skulle äta idag. Det gjorde jag inte. Istället blev det japansk lunch. Inte sjögräs utan god japansk lunch! Nu: tillbaka till jobbet.


Cupcake

Vilken morgon jag har haft. Den började jättejobbigt när klockan ringde och jag inte alls ville veta av att det var morgon. Krälade mig i alla fall upp med lite tyst gnällande över att det är fusk att Lotti fick ligga och sova. Petade mig själv i ögat när jag sminkade mig, svor lite över det och suckade. Sedan blev det bättre för jag fick "färskt" bröd till frukost. "Färskt" i och med att det köptes igår, men fortfarande tillräckligt färskt för att vara gott. Fint väder var det också så jag konstaterade att jag kunde cykla, yaay. Kollade på klockan och insåg att jag kanske skulle sätta på mig kläder och cykla iväg om jag skulle hinna till jobbet i hyffsad tid. Kände för att vara söt (ja, söt) och ha klänning på mig. Det jävliga var att dragkedjan inte fungerade på klänningen jag valde... märk väl att den inte fungerade när jag försökte utan att ha den på mig heller, så det var inte för att jag var för tjock! Tjock är jag men inte för tjock för klänningen. Hur som helst så fick det bli en annan som jag bara ryckte till mig. En lite fööör söt klänning för min sinnesro. Så nu sitter jag här och känner mig som en cupcake istället. Fluff.

Jag fick åtminstone cykla till jobbet! Det var ju i alla fall fint väder nu på morgonen, hur det ser ut när jag ska hem är en annan femma. Men trots det fina vädret så var det en väldig motvind, nästan så man kunde tro att jag cyklade på laholmsvägen i halmstad. Det gjorde jag inte.

Nu sitter jag hur som helst på jobbet och har snart hällt i mig två glas iskallt vatten, troligtvis lite för kallt för jag kommer börja hicka är jag rädd för. Men vad gör det när det bara är jag och Line på kontoret för tillfället. Hon får stå ut!RSS 2.0