Sats överallt

Nu har jag en fundering igen. Sats. Ni vet gym-kedjan som finns överallt utom i Ludvika. De har just nu en reklamkampanj, i alla fall här i Göteborg. De har sina reklamplanscher på typ varenda busshållsplats, eller i alla fall varannan. Vi har många funderingar kring dessa, men vi börjar med en variant av planscherna. För de har många, med många olika personer på.

Den här första, som ni ser på bilden nedan, består av en vit bakgrund, sats logotyp, och förutom en massa annat Josephine 33år som tycker att träning är kärlek. Vid första ögonkastet en ganska tråkig och händelselös reklamplansch. Vid en närmare anblick också när jag tänker efter.

Och nu undrar jag först och främst vad Sats vill förmedla med denna reklam?! Att alla kan träna på Sats? Sats är för "vanliga människor"? Något åt detta håll skulle jag kunna tänka mig. MEN det funkar inte så, inte för mig i alla fall. Jag blir inte peppad att börja träna när jag ser en, ursäkta, mullig (tjock?) och svettig brud på en reklampelare. Nej man vill väl se någon muskulös och fit person som kan motivera en till "ja, sååå vill jag se ut". I alla fall jag.

Och om vi ska gå in lite djupare på just denna reklamplansch. Varför har hon trasiga byxor? En tråd som hänger från snöret stör mig fruktansvärt mycket. Det kan ni se på bild nummer två nedanför.

Sedan har vi ju det här med svett. Vem svettas svart för det första? Och hur svettas hon... en märklig rund form vid brösten och i hårtopparna, men i övrigt inget svett typ, jo lite på magen lite märkligt utplacerat. Och Hur kommer det sig att hon är perfekt sminkad efter ett träningspass. Utan svett i ansiktet. Ansiktet och framförallt luggen borde vara dyngsur så som hon har svettats annars. Mycket märkligt. Men jodå, jag är också perfekt sminkad och utan svett när jag har tränat...

Och sedan att lilla Josephine har tränat sedan 1999 på Sats, dvs 12 (typ 13 snart) år. Ska jag bli peppad av att träna på Sats om man inte blir mer fit än så där på 12år? Speciellt om man tycker att träning är kärlek...

Inget ont om bruden, hon är säkert jättetrevlig och duktig. Det är Sats marknadsförare jag vill klaga på.

Det var den första. Finns fler, många fler. Blir nästan mörkrädd.

Sugen på att träna på Sats nu?

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0