Fågel

Här ligger jag i en säng i Mora och snörvlar för att jag inte tål kudden/täcket. Men det hade inget med fåglar och göra, eller joo dun har visst med fåglar att göra när jag tänker efter.
 
Men annars har det varit mycket självmordsbenägna fåglar i närheten av mig idag. Det började hemma när vi stod ute och fixade karten. En fågel kommer och gasar rakt in i fönsterrutan på grannens garagedörr. Den låg och sprattlade på backen medan jag sorgset stod och kollade på. Sedan blev det tyst och stilla. Jag ville nästan gråta, stackars fågel. Meeen efter ett bra tag så reste den på sig , satt stilla minst lika länge innan den tillslut flög iväg och jag blev överlycklig. 
 
Nästa fågel var en påfågelunge, en svensk sådan i form av orre, tjäder eller skogshöna (vad nu det är). Två stycken små sötnosar trippade över vägen när jag kom med bil och släp. Gick inte att göra något annat än att köra över den ena, den andra hade hunnit till andra sidan av vägen. Så den lilla påfågelungen (klaart det var en svensk påfågel!) hamnade under både bil och släp. Nej nej nej tänkte jag och kollade förtvivlat i backspegeln. Såg hur den gjorde några kullerbyttor men så troppade den glatt vidare efter sin vän. I sann "kom ketchup så går vi anda" och jag blev lycklig igen.
 
Tredje gången gillt gick troligtvis inte alls lika bra. Den hamnade mitt i grillen... inte helt okej! *snyft*
 
Nu tänker jag sova och ladda upp inför imorgon! Vinst imorgon då ja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0